Connect with us

Ε.Π.Σ.Π.

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Με σημαντικούς αγώνες ολοκληρώνονται τα play out στην Α’ Κατηγορία και τα play off στη Β’ .

Στον 1ο όμιλο της Α’ Κατηγορίας παίζεται μια θέση ανάμεσα στον ΑΟ Κορυδαλλό και τον Ίκαρο Καλλιθέας  .Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στη Χαραυγή . Ο νικητής παραμένει στην Α’ Κατηγορία με τους Κορυδαλλιώτες να βολεύονται και με ισοπαλία..Ο χαμένος θα ακολουθήσει τον Ήφαιστο στη Β’ Κατηγορία …

Μεγάλο παιχνίδι στο Ρέντη όπου ο Ολυμπιακός  Περάματος αντιμετωπίζει τους Νέους  Ευγένειας . Οι ερυθρόλευκοι ευνοούνται και με ισοπαλία. Αλλά και ο χαμένος δεν χάνεται .αφού θα έχει μια ακόμα ευκαιρία σε αγώνα μπαράζ με τον 2ο των play off του 2ου ομίλου που είναι ο Ηρακλής Νίκαιας .

Μια θέση που οδηγεί στη Γ’ Κατηγορία θα προσπαθήσουν να αποφύγουν Πανφαληρικός και Φοίνικας Αγίας Σοφίας Και οι δυο θέλουν νίκη απέναντι στους αδιάφορους Νέο Ικόνιο και Παντζιτζιφιακό . Ο Φοίνικας όμως εκτός από νίκη δική του θέλει «στραβοπάτημα » του Πανφαληρικού για να παραμείνει στη Β’ Κατηγορία…..

Καλή επιτυχία λοιπόν σε όλους. Και να νικήσουν αυτοί που πραγματικά το αξίζουν …..

*Ορισμένοι δυστυχώς δεν καταλαβαίνουν . Αναφέρθηκα  στο θέμα του σοβαρού τραυματισμού του προέδρου της Κύπρου Κορυδαλλού Σάκη Τσαμούρη.

Δεν πήρα σε καμία περίπτωση το μέρος του. Απλά αναφέρθηκα  στην βαρβαρότητα που έγινε σε βάρος του. Έφταιξε που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και κτύπησε ποδοσφαιριστή της Δόξας ; Να πληρώσει , όπως ήδη τιμωρήθηκε  από την ΕΠΣΠ για τη είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο  και την κίνηση που έκανε.

Όπως θα πω και ότι οι της Δόξας μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχαν προκαλέσει . Κάκιστη και η ενέργεια οπαδών της Κύπρου να σπάσουν τέσσερα καθίσματα  του γηπέδου Χαραυγής .

Αυτές οι ζημιές θα πρέπει να αποκατασταθούν . Όμως το γεγονός ότι βρέθηκε κάποιος παίκτης της Δόξας να κτυπήσει βάναυσα έναν άνθρωπο , όποιος και αν είναι αυτός, ότι και αν έχει κάνει   και να του δώσει τέτοια κλωτσιά που του διάλυσε το γόνατο , εμένα προσωπικά  με ξεπερνάει.

Στο γήπεδο όλα τα λάθη πληρώνονται και τιμωρούνται.  Μετά τον  εκνευρισμό, συνήθως επανέρχεται η ηρεμία. Αλλά να φτάσουμε στο σημείο να σακατεύουμε το πόδι ενός ανθρώπου,  πάει πολύ. Ενός επαγγελματία , ενός οικογενειάρχη . Αυτό λέγεται εγκληματική ενέργεια ,όσο βαριά κι αν είναι η λέξη..

Τόσα χρόνια στα γήπεδα έχουμε δώσει τις εξετάσεις μας. Και δεν υπάρχουν προσωπικοί λόγοι . Το ποιος είναι ο καθένας μας το γνωρίζει πολύ καλά όλος ο φίλαθλος κόσμος του Πειραιά. Η ιστορία γράφει έτσι κι  αλλιώς….

*Ο Αστέρας Κερατσινίου είναι μια ξεχωριστή  περίπτωση στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο. Καταρχήν είναι μια οικογένεια. Μια τρελή- τρελή-  οικογένεια . Λειτουργεί εντελώς διαφορετικά από τους υπόλοιπους. Με πολύ καλή διοίκηση, με παίκτες πάνω από όλα ψυχάρες και με ένα προπονητή τον Γιάννη Καλαϊτζή που ξέρει να κουμαντάρει καλά το σκάφος. Κουβαλάει κι αυτός μια δική του  όμορφη…τρέλα!!!

Δεν είναι τυχαίο ότι ανέβασε για τέταρτη φορά,  ομάδα στην  Α’ Πειραιά .Ούτε ότι ο Αστέρας ανήλθε μετά από 23 χρόνια στην μεγάλη Πειραϊκή κατηγορία..

*Εντυπωσιακή ήταν η πορεία της Δόξας Πειραιά στα play out .H ομάδα ξεκίνησε με μηδέν βαθμούς και έκανε το τρία στα τρία νίκες. Σημαντική η συμβολή του Αντώνη Καλαμάκη σε αυτό. Ο ικανότατος τεχνικός ανέλαβε την ομάδα σε αυτό το κρίσιμο σημείο. Και τα κατάφερε απόλυτα….

Και κάτι ακόμα η Δόξα την Κυριακή πήρε τα αποδυτήρια της Χαραυγής. Και ο Καλαμάκης που έχει διατελέσει με επιτυχία προπονητής εκεί της ομάδας τόνισε: «Αισθάνθηκα σαν το σπίτι μου.»……

«Έφυγε» από τη ζωή ο βετεράνος Πειραιώτης διαιτητής Μιχάλης Ακλιδάκης   κτυπημένος από  την επάρατη νόσο .

Ήταν παλιότερα ρέφερι Β’ Εθνικής και βοηθός  Α’. Εδώ και χρόνια δεν ασχολείτο με τη διαιτησία , παρά μόνο με την μεγάλη του αγάπη τον Εθνικό, τον οποίο και υπεραγαπούσε.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 2 το μεσημέρι στο Γ’ Νεκροταφείο. Καλό ταξίδι φίλε…..

Επίσης και ένας άλλος Πειραιώτης διαιτητής έφυγε από κοντά μας . Είναι ο Παναγιώτης Χατζής που ξεκίνησε από τον Πειραιά και συνέχισε στην Κόρινθο. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του….