Connect with us

Ε.Π.Σ.Π.

Πειραιώτικα με τον Αντώνη …

Published

on

Πειραιώτικα

Εκλογές αύριο . Για την Ευρώπη, την περιφέρεια , τον Δήμο και την κοινότητα .Όλη η Ελλάδα στο πόδι . Μακάρι από αυτή την διαδικασία να εκλεγούν οι καλύτεροι. Δεν θα υποδείξουμε κανένα ούτε θα αναφερθούμε ονομαστικά σε κάποιον . Το μόνο που θα πούμε είναι να δώσουμε σταυρό εμπιστοσύνης σε ανθρώπους του αθλητισμού. Που γνωρίζουν τα προβλήματα και μπορούν να βοηθήσουν ώστε να βρεθούν λύσεις , κυρίως γηπεδικές , και οικονομικές ….

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην ομιλία του προχθές στα Καμίνια, αναφέρθηκε στο θέμα της δημιουργίας γηπέδου στον χώρο του πρώην ΚΤΕΛ( Θηβών και Φαλήρου) λέγοντας ότι τα προβλήματα λύθηκαν και η Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει στην κατασκευή γηπέδου. Τα έξοδα θα χρεωθούν από 50% ο Δήμος Πειραιά και η ΠΑΕ Ολυμπιακός . Ευχή όλων , το όνειρο μιας μεγάλης περιοχής του Πειραιά να γίνει πραγματικότητα….

Κάτι καλό πάει να γίνει στην Προοδευτική. Η οποία δυστυχώς βρίσκεται στα τοπικά πρωταθλήματα. Η απόλυτη κατάντια ενός τεράστιου και  ιστορικού συλλόγου. Όμως ο Παναγιώτης Κουτσοποδιώτης άνθρωπος δραστήριος και με μεγάλη οικονομική άνεση, και οι συνεργάτες του ετοιμάζουν να κάνουν και πάλι ξανά μεγάλη την ομάδα. Για να βρει ‘όμως και πάλι τον δρόμο της η Προό θα πρέπει όλος ο κόσμος να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια . Αυτές οι ευκαιρίες δεν πρέπει να χάνονται….Αρκετές έχουν χαθεί στο παρελθόν…..

«Σφίγγουν τα λουριά»   από πλευράς ΕΠΣΠ. Αφορά τα σωματεία που έχουν οφειλές προς την Ένωση . Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε από κορυφαίο στέλεχος της Ένωσης θα υπάρξουν κυρώσεις σε όσες ομάδες χρωστούν , κυρίως δε για τους συλλόγους που ανήλθαν κατηγορία……

Οι έντονες αντιδράσεις σωματείων για την ανακοίνωση του Ολυμπιακού Περάματος συνεχίστηκαν και χθες . Πάντως ο ηγέτης της ομάδας Δημήτρης Σαββατιανός  ζήτησε δημόσια συγνώμη αναγνωρίζοντας το λάθος που έγινε και πρόσθεσε: «Μέσα στο πρόβλημα σου και τον πόνο σου εκφράζεσαι και βγάζεις κάποια πράγμτα τα οποία ίσως να μην είναι η απόλυτη πραγματικότητα. Ευχόμαστε σε όλα τα σωματεία καλή πορεία και καλή επιτυχία .»…..

Τρεις ομάδες από τις τέσσερις που υποβιβάστηκαν στην Β΄ Κατηγορία  ο ΑΟ Κορυδαλλός, η Κύπρος Κορυδαλλού και η Αναγέννηση Μοσχάτου δεν θα πρέπει να ανησυχούν.  Το μέλλον τους ανήκει . Διαθέτουν σοβαρές και οργανωμένες  ακαδημίες με υποδομές που λειτουργούν άψογα. Αυτός άλλωστε είναι και ο σκοπός του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Να αναδεικνύει ταλέντα . Οι κατηγορίες έρχονται και παρέρχονται . Αξία έχει η ανάπτυξη των υποδομών….

Η νέα μεταλλική  εξέδρα στο γήπεδο Μοσχάτου είναι γεμάτη με αυτοκόλλητα «ΚΑΡΑΒΑΣ»!!! Δεν κάνω πλάκα . Από την μια μεριά ως την άλλη . Επειδή όμως το μυαλό σας μπορεί να πάει στο πονηρό , θα διευκρινίσω  ότι« Καραβάς» είναι το όνομα του κατασκευαστή  της εξέδρας..Δεν είναι δηλαδή αυτό που νομίζεται….

Άλλη μια νίκη στις ”αλάνες”… Την ίδια ώρα που διεξάγονται στα ”σαλόνια” τα play off για την άνοδο στην Α’ Πειραιά, ο Αστέρας Νίκαιας παίζει φιλικά στις ”αλάνες” και συνεχίζει να εντυπωσιάζει δείχνοντας το πόσο αδίκησε τον εαυτό του. Νέο ”θύμα” του στο 4ο φιλικό ο Δίας Κορυδαλλού, που ήταν από τις αποκαλύψεις του φετινού πρωταθλήματος (7η θέση, 4η άμυνα), με σκορ 2-1 και σκόρερς τους Χ.Σωπιάδη και Κατσουμπή, πάλι με ανατροπή (όπως και με Παννεαπολικό και Θησέα), κάνοντας το 4/4 με απολογισμό 15-7 τέρματα και την ατάκα-”παράσημο” από τον αντίπαλο προπονητή Γιάννη Μανδρέκα ”απορώ πως αυτή η ομάδα, που παίζει τέτοια μπαλάρα δε μπήκε στα play off?” να είναι ”μαχαιριά στην καρδιά” στο άκουσμα της…

Σε επιτυχημένη λεπτή χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε ο βετεράνος άσος της Προοδευτικής, προπονητής και πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Βετεράνων ποδοσφαιριστών του συλλόγου Γιώργος Σκριβάνος . Μέσω της στήλης αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσε δημόσια τον ιατρό χειρουργό αλλά πάνω απ’ όλα άνθρωπο Κώστα Σπυριδάκη καθώς επίσης και  όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Χειρουργικής Κλινικής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης .

Επίσης ευχαριστεί τον Σύλλογο Βετεράνων Προοδευτικής ,την ΕΠΣ Πειραιά και τον πρόεδρο της υγειονομικής Επιτροπής Αντώνη Λεμονή καθώς και  τον πρόεδρο της Ένωση Συνδέσμων Βετεράνων ποδοσφαιριστών Πειραιά Κανέλλο Τσιρμπα για την συμπαράσταση τους …