Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν σήμερα στο γήπεδο  Κορυδαλλού, όπου γίνεται ο υπέρ πάντων αγών . Ηρακλής Νίκαιας και  Ολυμπιακός Περάματος θα μονομαχήσουν στις 17.45 για μια θέση στον ήλιο της Α’ Πειραιά…. Δυο ομάδες που προσωπικά θεωρώ από τις ανερχόμενες δυνάμεις στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο. Και εξηγούμαι . Ο Ηρακλής μπορεί να κουβαλάει ένα βαρύ όνομα , αλλά ουσιαστικά είναι μια νέα ομάδα αφού επανασυστάθηκε  πριν από τρία χρόνια αφού πήρε το όνομα της ΑΕ Νέου Φαλήρου έφτασε να κάνει άλματα κτυπώντας την πόρτα της Α’ Κατηγορίας …

Από την άλλη πλευρά είναι ο Ολυμπιακός Περάματος . Μια αξιόλογη ομάδα , δημιούργημα ουσιαστικά ενός ζευγαριού. Της Ιωάννας Μωρέ και του Δημήτρη Σαββατιανού . Πριν από 14 χρόνια . Τα δυο τελευταία χρόνια η ομάδα άλλαξε πολύ , ανέβηκε επίπεδο Ανήλθε πέρυσι στην Β’ Κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία της ενώ φέτος βρίσκεται κοντά στην άνοδο της  για την Α’…

Δυο πολύ σημαντικές ομάδες λοιπόν στον πιο σημαντικό αγώνα της χρονιάς που με αυτόν κλείνει και τυπικά η αγωνιστική περίοδος. Από αυτή την αναμέτρηση θα βγει νικητής ένας  που θα πανηγυρίσει στο τέλος .Δεν γίνεται διαφορετικά . Ευχή μας  λοιπόν είναι να κερδίσει το ποδόσφαιρο  και να γίνει ένα καλό παιχνίδι μέσα σε αθλητικά πλαίσια…

Διαιτητής του σημερινού μπαράζ είναι ο Γιάννης Κακριδής. Ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών. Που εδώ και δυο χρόνια κοσμεί με την παρουσία του την Πειραϊκή διαιτησία… Βοηθούς θα έχει τους έμπειρους Δημήτρη Ζησιμόπουλο και Γιάννη Κοντιζά. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Νίκος Κουβέλης. Καλή τους επιτυχία…..

Ήρθες αργά… ”Ήρθες αργά” τραγουδάει ο Στάθης Δρογώσης και πόσο αλήθεια ταιριάζει στον Αστέρα Νίκαιας που συνεχίζοντας τα φιλικά του εξακολουθεί να πηγαίνει από νίκη σε νίκη. Τελευταία (7η συνεχόμενη με συνολικά 32-11 τέρματα) αυτή απέναντι στην Ένωση Καμινίων με 4-2….

Οριστικά παρελθόν αποτελεί από την ΑΕ Μοσχάτου ο Σταμάτης Σαπαλίδης , κάτι που αναμενόταν άλλωστε αφού δεν αγωνίστηκε καθόλου στα τελευταία παιχνίδια . Ο Σταμάτης είχε ιδιαίτερα επιτυχημένη παρουσία αφού αναδείχτηκε και πρώτος σκόρερ όχι μόνο του ομίλου, αλλά και της κατηγορίας . Ο ικανότατος φορ έκανε  την παρακάτω δήλωση: «Ένας κύκλος έκλεισε ένας άλλος ανοίγει…Ελπίζω να βοήθησα όσο μπορούσα να πετύχει η ομάδα το στόχο της..Ευχαριστώ όλους τους Μοσχατιώτες, τους γονείς και τα παιδιά των ακαδημιών για την αγάπη που μου  δείξανε…Εύχομαι καλή συνέχεια στην ομάδα του Μοσχάτου.»….

Βέβαια  ο  ηγέτης της ΑΕΜ Στέφανος Φαναρίτης έκανε χθες την παρακάτω δήλωση: « Κανένας δεν  μπορεί να φύγει αν δεν συναινέσουμε εμείς». Για να δούμε….

Στα αξιοσημείωτα είναι ότι ο Σαπαλίδης πέτυχε τα διπλάσια γκολ από ότι ο δεύτερος σκόρερ, στον 2ο όμιλο της Α’ Κατηγορίας ..Και κάτι ακόμα . Από τους τέσσερις πρώτους σκόρερς οι τρεις ήταν της ΑΕ Μοσχάτου…

Πρώτος ο Σταμάτης Σαπαλίδης με 33 τέρματα δεύτερος ο Βασίλης Χατζάκης με 16 και  τέταρτος ο Γιάννης Νιζάμης με 13 γκολ μαζί με τον Θανάση Βάσσο της ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδας . Τρίτος σκόρερ αναδείχτηκε ο Παναγιώτης Παυλόπουλος του ΑΟ Καραβά…..

Την προσεχή Τετάρτη 5 Ιουνίου στις 17.30 στο γήπεδο Π. Σαλπέας στο Σχιστό Κερατσινίου θα πραγματοποιηθεί για 19ησυνεχόμενη χρονιά ο αγώνας στη μνήμη του αξέχαστου Μιχάλη Πουλάκου.. Θα παίξουν οι βετεράνοι του Κερατσινίου και του Άρη Νίκαιας…..

Χθες δημοσιεύσαμε την επιστολή που έστειλε η Χαραυγή και συγκεκριμένα ο γνωστός ..φιλόσοφος προς την  ΕΠΣΠ και τον  πρόεδρο της Γιώργο Ανατολάκη ώστε να υποστηρίξει στην Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ στις 28 Ιουνίου το σχέδιο με το ενδεχόμενο αύξησης των ομάδων στη Γ’ Εθνική και αφορά την Χαραυγή ως τριταθλήτρια Πειραιά. Με μια …λεπτομέρεια όμως. Η επιστολή αυτή δεν έχει φτάσει- ακόμα – στην ΕΠΣΠ!!!!….

Υποψήφιος που δεν πήγε καλά στις Δημοτικές εκλογές ενδέχεται να ασχοληθεί και πάλι διοικητικά με τον σύλλογο στον οποίο διετέλεσε παλαιότερα πρόεδρος..Ουδέν κακόν αμιγές καλού….

Σήμερα στις 11.45  στο Γ’ Νεκροταφείο φίλοι και γνωστοί , άνθρωποι του ποδοσφαίρου , θα πουν το στερνό αντίο στον φίλο δημοσιογράφο Νίκο Μορτάκη που έφυγε από την ζωή μετά από ολιγόμηνη μάχη με σοβαρή ασθένεια . Καλό σου ταξίδι Νικόλα!!!