Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

χθες στα γραφεία της ΕΠΣΠ η συγκέντρωση για την επαναδημιουργία του Συνδέσμου Ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών Πειραιά .Παραβρέθηκε ο σύμβουλος της ΕΠΣΠ Γιάννης Ποντίκης που είναι υπέρ της  σύστασης Συνδέσμου, καθώς και ο Νίκος Σιδηρόπουλος που ήταν πρόεδρος παλαιότερα στον Σύνδεσμο ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών . Κανείς άλλος. Ούτε ένας παίκτης !!!! Από την πρώτη στιγμή φαίνεται ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον. …..

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η τελετή λήξης του πρωταθλήματος Κ-14 της ΕΠΣΠ ,παρουσία αρκετού κόσμου που χειροκρότησε τις προσπάθειες των παιδιών που  είναι το μέλλον του Πειραϊκού αλλά και του Ελληνικού ποδοσφαίρου .Ιδιαίτερα αποθεώθηκε η Μικτή Παίδων της ΕΠΣΠ κατέκτησε την 3η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων .

Αυτές τις μέρες οι περισσότερες ομάδες έχουν τις τελετές λήξης της χρονιάς για τις ακαδημίες τους. Σε ωραίες πανηγυρικές και εορταστικές ατμόσφαιρες

Αν προσεχτούν αυτά τα παιδιά  μπορούν να καταφέρουν πάρα πολλά. Εκεί λοιπόν θα πρέπει να δώσουν το βάρος οι ομάδες …

*Παρών στην τελετή λήξης του προπαιδικού πρωταθλήματος της ΕΠΣΠ ( Κ-14) ο Γιώργος Ανατολάκης. Όπως ήταν παρών στους τελικούς του παιδικού και του εφηβικού.

Ο πρόεδρος της Ένωσης όμως ήταν κάπου στην εξέδρα αφανής. Μέσα στο πλήθος . Και  φυσικά δεν δέχτηκε ούτε αυτή τη φορά να κάνει βράβευση .« Δεν είναι δουλειά μου να κάνω βραβεύσεις . Αυτές πρέπει να γίνονται από τους »υπεύθυνους των επιτροπών .Αυτούς που μοχθούν και πασχίζουν όλη τη χρονιά για να έχουν επιτυχία όλα τα πρωταθλήματα.» τόνισε ο κ. Ανατολάκης …..

*Φέτος είναι  η χρονιά του Ερμή Κορυδαλλού γενικώς. Κέρδισε την άνοδο στην  Γ’ Εθνική , έφτασε τελικό Κυπέλλου Πειραιά , και χθες κατέκτησε και το Κύπελλο Βετεράνων ποδοσφαιριστών Πειραιά , επικρατώντας στον τελικό δικαιότατα με 2-0 του Ασπροπύργου .

Αρκετός κόσμος βρέθηκε στο γήπεδο  « Παντελής Νικολαΐδης και χειροκρότησε τις προσπάθειες των παικτών . Παραβρέθηκαν ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς , ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Νίκαιας Ρέντη Γιάννης Μπακατσέλος .

Από την ΕΠΣΠ το παρών έδωσαν οι Γιάννης Σπάθας, Απόστολος Μαρούλης, Παναγιώτης Λαπατάς, Λουκάς Κανδύλης, Βασίλης Κουτσούπης.

Το παρών έδωσαν επίσης η Γενική Γραμματέας του Ολυμπιακού ΣΦΠ Χριστίνα Τσιλιγκίρη που είναι και υποψήφια στη Β’ Πειραιά με την Νέα Δημοκρατία , ο υποψήφιος με την Ένωση Κεντρώων Παναγιώτης Ευαγγελίου και ο υποψήφιος με την Ελληνική Λύση Νίκος Σούτας…..

Σε ένα παιχνίδι βετεράνων όπου οι παίκτες κάνουν το κέφι τους και δεν έχει σημασία ποιος θα είναι ο νικητής, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η συμπεριφορά των ανθρώπων της ομάδας του Ασπροπύργου. Δημιούργησαν προβλήματα σε αντιπάλους , στους διαιτητές και στο παιχνίδι γενικότερα . Αυτός είναι ο σκοπός των αγώνων παλαιμάχων βρε παιδιά;; Έλεος ….

Πρωταθλητής σε ανόδους από Β’ σε Α’ Κατηγορία Πειραιά είναι ο Γιάννης Καλαϊτζής. Εχει ανεβάσει 4 ομάδες  .

Την Δόξα Πειραιά την περίοδο 2004-2005 ,τον Πανιώνιο Κερατσινίου το 2011-2012  και το 2015-2016 ενώ φέτος τον Αστέρα  Κερατσινίου. Ειδικότης του λοιπόν η Β’ Κατηγορία …..

*Το ”θα παίζουμε όσο κερδίζουμε” που είπαν οι παίκτες του Αστέρα Νίκαιας, μεταξύ σοβαρού και αστείου, όταν τελείωσε το πρωτάθλημα και ξεκίνησαν τα φιλικά τηρήθηκε στο ακέραιο αφού μετά από 7 νίκες, ήρθε η ήττα με 1-2 απέναντι στην Καστέλλα, που σήμανε και το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Πάντως το πάλεψαν μέχρι τέλους να συνεχίσουν το σερί τους, παρόλο που έμειναν 0-2 πίσω, παίζοντας εξαιρετικά και χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες (θυμίζοντας το παιχνίδι με τον Άρη Αμφιάλης της τελευταίας αγωνιστικής).

Με σημαντικότερες τα 2 δοκάρια του Μιχαηλίδη (το 2ο μάλιστα απίστευτο αφού το σουτ που εξαπολύθηκε χτύπησε και στα 3!!! δοκάρια), για να μειώσει ο ίδιος παίκτης με πέναλτι που κέρδισε ο Λαλάι.

*συγκέντρωση, όπως κάθε σωστοί ”Γαλάτες”, στο αποχαιρετιστήριο τραπέζι που θα κάνουν απόψε με ευχές για καλό καλοκαίρι και ανανέωση του ραντεβού στην επανασύνδεσή τους, στην προετοιμασία της ομάδας…

*Πένθος για την οικογένεια της ΑΕ Χατζηκυριακείου  . Έφυγε από τη ζωή σε τροχαίο ο πρώην ποδοσφαιριστής της ομάδας Μηνάς Καμαράτος  το πρωί της Κυριακής στη Λεωφόρο Σχιστού στο Σκαραμαγκά πηγαίνοντας στην υπηρεσία του.

Ο άτυχος νέος ήταν αρχικελευστής του Πολεμικού Ναυτικού στη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών. Κρίμα κι άδικο για ένα παλικάρι γεμάτο ζωή  που έφυγε στα 28 του χρόνια ..