Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Πειραιώτικα

Λίγες μέρες πριν από την Γενική Συνέλευση της ΕΠΣΠ την προσεχή Δευτέρα 24 Ιουνίου , θα πρέπει να αναφερθούμε σε κάποια σοβαρά θέματα που ταλανίζουν το Πειραϊκό ποδόσφαιρο. Το γηπεδικό και το οικονομικό . Δυο προβλήματα που ταλαιπωρούν εδώ και χρόνια τα σωματεία μας.

Για   το πρώτο έχουν γίνει σημαντικά βήματα , αλλά δεν φτάνουν αυτά. Σίγουρα χρειάζονται νέοι χώροι και να βελτιωθούν  οι παλιοί. Κάποια γήπεδα θα κλείσουν όπως είναι αυτό του Ρέντη, αλλά το θέμα είναι πότε θα ανοίξουν . Στις Σιταποθήκες που  έχουν κλείσει ήδη , ας ευχηθούμε να είναι έτοιμο στην αρχή της περιόδου .

Με τον Κορυδαλλό δεν ξέρουμε ακόμα. Ή καλύτερα δεν έχει αποφασιστεί ακόμα πότε θα κλείσει. Τώρα ή το προσεχές καλοκαίρι.

Στο γήπεδο των Αμπελακίων Σαλαμίνας έγινε το στρώσιμο στον αγωνιστικό χώρο  και αναμένεται πλέον ο νέος συνθετικός χλοοτάπητας για τον οποίο κάποιες πληροφορίες , λένε πως ενδέχεται να καθυστερήσει …..

Το γήπεδο του ΣΕΦ θα είναι έτοιμο από την αρχή της περιόδου . Ο αγωνιστικός χώρος είναι ήδη έτοιμος, τα αποδυτήρια ολοκληρώνονται . Με τον ηλεκτροφωτισμό όμως, ακόμα δεν ξέρουμε τι θα γίνει . Είναι ιδιαίτερα απαραίτητος ειδικά για την χειμερινή περίοδο , όπου θα προπονούνται τόσες ομάδες..

Αναμένουμε με αγωνία να δούμε τι θα γίνει με τον χώρο του παλαιού ΚΤΕΛ επί των οδών Φαλήρου και Θηβών στην Παλιά Κοκκινιά . Όπως είχε εξαγγείλει ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης  θα κατασκευαστεί οπωσδήποτε γήπεδο εκεί με έξοδα του Δήμου αλλά και της ΠΑΕ Ολυμπιακός από 50%. Ένα γήπεδο που θα δώσει βαθιά ανάσα στα σωματεία της περιοχής….

Για το οικονομικό τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για όλους. Οι επιχορηγήσεις έχουν σταματήσει εδώ και χρόνια. Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά  πρώτη από όλους , αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα οικονομικής φύσεως. Τα έσοδα ελάχιστα και μετά βίας καλύπτει τα λειτουργικά της έξοδα . Υπάρχουν αρκετές οφειλές από σωματεία τα οποία με τη σειρά τους φυτοζωούν. Κάποια από αυτά κινδυνεύουν με λουκέτο και αφανισμό. Και δεν είναι υπερβολή αυτό που λέμε…Ας ευχηθούμε λοιπόν να βρεθούν λύσεις και να «αναπνεύσουν »  όλοι οικονομικά…..

Σκανάτοβιτς. Άγγελος Σκανάτοβιτς. Την 7η ταινία, στα 11 χρόνια ζωής του στα Πειραϊκά γήπεδα θα γυρίσει ο Αστέρας Νίκαιας, με πρωταγωνιστή του τον Άγγελο Σκανάτοβιτς στο ρόλο του προπονητή της ομάδας. Αν κι ήταν η πρώτη φορά που η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών δεν ήρθε τόσο εύκολα, η δεδομένη αγάπη για το σωματείο έκαμψε τις όποιες αναστολές υπήρχαν και 7η χρονιά είναι προ των πυλών. Στη φετινή, η ομάδα πέρασε στο κύπελλο για 1η φορά στον 4ο γύρο, που αποκλείστηκε στις καθυστερήσεις από τον μετέπειτα φιναλίστ και πρωταθλητή της Α’, Ερμή Κορυδαλλού, ενώ στο πρωτάθλημα κατάφερε να έχει την μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών της ιστορίας του στη Β’, χάνοντας τα play off στην ισοβαθμία. …..

Τα σάρωσαν όλα φέτος οι ομάδες υποδομών του Αετού Κορυδαλλού . Όλες αναδείχτηκαν πρωταθλήτριες στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της ΕΠΣΠ .

Η Κ-18 του Αλέκου Λιθόπουλου , η Κ-16 του Παναγιώτη Ψυλοπάτη, η Κ- 14 του Παναγιώτη Αγγελάκη , η Κ-12 του Γιώργου Καβάση . Δείγμα της σημαντικής δουλειάς που γίνεται στην πρότυπη ακαδημία του Κορυδαλλιώτικου συλλόγου…..

Την άνοδο του στη Β’ Κατηγορία θα γιορτάσει την προσεχή Κυριακή 23 Ιουνίου και ώρα 19.00 στο γήπεδο Περάματος ο Πυθαγόρας και η διοίκηση καλεί όλους τους φίλους της ομάδας  να δώσουν το παρών…..

Ελεύθερος έμεινε από την ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα ο Ηρακλής Σαμλίδης. Ο 26χρονος αμυντικός ήδη συζητά με άλλες ομάδες για την νέα περίοδο….

Έφυγε από τη ζωή εντελώς ξαφνικά , μετά από ανακοπή καρδιάς ο Λεωνίδας Κανελλάκης . Γιος του αξέχαστου πρόεδρου του Ιωνικού Νίκου Κανελλάκη. Η διοίκηση των βετεράνων του Ιωνικού συλλυπείται βαθύτατα την οικογένεια του και μετέχει στο βαρύτατο πένθος της…