Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Το μέλλον του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου είναι οι υποδομές. Το λέμε και το ξαναλέμε εδώ και καιρό. Αυτό θα πρέπει να καταλάβουν καλά όλοι. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν στην εποχή μα; ομάδες που να μην διαθέτουν υποδομές. Θεωρούμε ταλέντα ποδοσφαιριστές που είναι 19 και 20 ετών  , ενώ στην Ευρώπη παίκτες αυτής της ηλικίας αγωνίζονται σε υψηλότατο επίπεδο .

Στην σπουδαιότητα των υποδομών ειδικά στο Πειραϊκό Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αναφέρθηκε πρόσφατα ο Γιάννης Σπάθας . Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣΠ προβληματίστηκε ευχάριστα από την πρόταση του προέδρου του Αετού Κορυδαλλού Δημήτρη Μπούγα  ο οποίος στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση της Ένωσης , πρότεινε να αυξηθούν οι μικρής ηλικίας ποδοσφαιριστές  στην ενδεκάδα. Μάλιστα όπως  είπε ο κ. Σπάθας , θα φέρει αυτό το θέμα προς συζήτηση στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣΠ . Πάντως οποιαδήποτε απόφαση παρθεί σχετικά με τις ηλικίες θα ισχύσει από την μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο 2020-2021…..

Η αντίστροφη μέτρηση για την αναγέννηση της Προοδευτικής μόλις  άρχισε. Το Πρωτοδικείο Πειραιά όρισε 11μελή διοίκηση στον ιστορικό σύλλογο , μετά από την αίτηση που είχαν καταθέσει μέλη του σωματείου. Το νέο Δ.Σ. θα συγκροτηθεί σε σώμα  άμεσα και θα έχει διάρκεια μέχρι τις 9 Οκτωβρίου. Στο διάστημα αυτό  θα γίνουν συζητήσεις και ζυμώσεις ώστε η Προοδευτική να ξαναγίνει μεγάλη και να ξεφύγει από το τοπικό πρωτάθλημα….

Θα υπάρξουν ιδιαίτερα σημαντικές αλλαγές στις Μικτές . Σε συνάρτηση  μάλιστα με τον τρόπο και τις ηλικίες στα πρωταθλήματα υποδομών  που θα έλθουν , η συνάντηση της προσεχούς Δευτέρας 8 Ιουλίου στα γραφεία της ΕΠΣΠ , αποκτά τεράστια σημασία . «Το ποδόσφαιρο στις υποδομές πλέον έχει ταχύτητα σπρίντερ και το βάδην τελείωσε. Αν μπορούμε ας το ακολουθήσουμε. »δήλωσε ο αντιπρόεδρος των επιτροπών Μικτών και Υποδομών κ. Σταύρος Μορφόπουλος…..

Μετά  τον Θεολόγο Ρενιέρη και ο  Τέλης Μελάς αποχωρεί από τις Μικτές Πειραιά . Και τους δυο η διοίκηση της ΕΠΣΠ ευχαριστεί θερμά για την προσφορά τους και την άριστη συνεργασία που είχαν….

Μέσα στις επόμενες ημέρες η Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ αναμένεται να ανακοινώσει την πρόσκληση ενδιαφέροντος για την  κάλυψη  των δύο θέσεων των ενωσιακών τεχνικών  της ερχόμενης περιόδου, καθώς και τις προϋποθέσεις που θα απαιτούνται.

Να σημειωθεί ότι βάση της ενημέρωσης που υπάρχει από την ΕΠΟ,  τη νέα  ποδοσφαιρική  χρονιά θα  λειτουργήσουν τα Πανελλήνια πρωταθλήματα Κ-14 & Κ-12.

Απαραίτητη διευκρίνιση. Ο Σπύρος Κουνέλης θα είναι τεχνικός στις Ακαδημίες της Χαλκηδόνας , όπως ήδη γράψαμε . Αυτό βέβαια δεν τον εμποδίζει να είναι και προπονητής στην ανδρική ομάδα του Δία Κορυδαλλού. ….

Παραιτήθηκε από την διοίκηση της ΑΕ Περάματος ο υπεύθυνος Δημοσίων σχέσεων Νίκος Καλημέρης. Για διαφορά φιλοσοφίας , όπως δήλωσε ο ίδιος. Οι πληροφορίες λένε ότι ο Νίκος «αλλάζει » ομάδα, αλλά όχι πόλη. Στο ίδιο γήπεδο θα παραμείνει …..

Πήγε ο Γιάννης Καλαϊτζής προπονητής στον Πανιώνιο Κερατσινίου και ξεκίνησε αμέσως ο προγραμματισμός  στον σύλλογο. Ήδη άρχισαν οι ανανεώσεις παικτών ενώ ήδη γίνονται κινήσεις για μεταγραφές, κάποιες από τις οποίες θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες….

Πρώτα ανανέωσε στον Αστέρα Νίκαιας ο 39χρονος αμυντικός Πρόδρομος Ψυχίδης. Είναι αυτός που έδειξε πρώτος τον δρόμο για τις ανανεώσεις , δείχνοντας ότι έχει ..ψυχή( Σκανάτοβις σε έσκισα στα λογοπαίγνια!!!!!) Ακολούθησε ο 35χρονος επιθετικός Χρήστος Σωπιάδης . Που προτίμησε να μη λέει πολλά , αλλά να …σωπαίνει και να σκοράρει στέλνοντας τους αντίπαλους στον …Άδη( Σκανάτοβιτς με …κόλλησες!!!) ….

Τα γραφεία της ΕΠΣΠ  θα παραμείνουν κλειστά σήμερα λόγω της επίσημης αργίας που έχει καθιερώσει η Ε.Π.Ο. για την  επέτειο της κατάκτησης του EURO 2004  από την Εθνική μας ομάδα Ποδοσφαίρου.