Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς  οι εργασίες αντικατάστασης του πλαστικού χλοοτάπητα στο γήπεδο της Νίκαιας . Ήδη ο παλιός ξηλώθηκε και   αφού φτιαχτεί το υπόστρωμα  στη συνέχεια θα τοποθετηθεί ο νέος τάπητας που είναι τελευταίας γενιάς.

Το έργο ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα με μια εβδομάδα καθυστέρηση από αυτή που είχε αποφασιστεί  αρχικά , λόγω λειτουργίας των ακαδημιών της  Προοδευτικής.

Όπως μας είπε ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Νίκαιας – Ρέντη Γιάννης Μπακατσέλος , καταβάλλονται πιέσεις προς τον εργολάβο ώστε το γήπεδο να είναι έτοιμο στα τέλη Αυγούστου ή στη χειρότερη περίπτωση στις αρχές Σεπτεμβρίου . Αυτό βέβαια σημαίνει ότι οι ομάδες που προπονούνται εκεί   θα πραγματοποιήσουν αλλού το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας τους…

Αντίθετα δεν θα γίνει τώρα η ανακατασκευή του χλοοτάπητα στο γήπεδο «Μελισσουργός» του Ρέντη. Ο εργολάβος που είχε αναλάβει το έργο, άλλαξε και τώρα πρέπει να υπογραφεί νέα σύμβαση .

Αυτό σημαίνει ότι αν ξεκινούσαν οι εργασίες θα πήγαιναν γύρω στο Νοέμβριο. Έτσι μετά από συζήτηση που έγινε με τα σωματεία  που προπονούνται εκεί ,με πρωτοβουλία της Δημοτικής αρχής, αποφασίστηκε  και προκειμένου να μην «ξεσπιτωθούν» και ταλαιπωρηθούν  οι ομάδες καταμεσής του πρωταθλήματος , να γίνουν οι εργασίες τον προσεχή Μάιο. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί  πέρυσι στο γήπεδο «Παντελής Νικολαίδης». Όταν ξεκίνησαν την προετοιμασία τα σωματεία, το γήπεδο ήταν ήδη έτοιμο….

Πάμε τώρα στις Σιταποθήκες . Στο γήπεδο συνεχίζονται οι εργασίες ανακατασκευής του χλοοτάπητα και της βελτίωσης των χώρων .. Κανένας όμως δεν μπορεί με βεβαιότητα να πει πότε θα είναι έτοιμο. Η αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας Σταυρούλα Συράκου εξέφρασε την αισιοδοξία ότι όλα θα είναι έτοιμο  στις αρχές Σεπτεμβρίου ενώ γίνονται πιέσεις προς τον εργολάβο για επίσπευση των έργων ώστε να μην στοιχίσει αυτό στα σωματεία….

Στο γήπεδο των Αμπελακίων βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο , όπου γίνεται μετατροπή του φυσικού χλοοτάπητα σε συνθετικό. Οι εργασίες βέβαια καθυστέρησαν , αλλά πήγαν πολύ καλά. Ο αγωνιστικός χώρος έχει στρωθεί τέλεια, χωρίς προβλήματα και «σκαμπανεβάσματα», όπως διαπιστώσαμε κατά την πρόσφατη επίσκεψη μας. Ο νέος χλοοτάπητας έχει ήδη φτάσει και απομένει τώρα η τοποθέτηση του. Οι υπεύθυνοι του Αμπελακιακού αισιοδοξούν ότι όλα θα είναι έτοιμα σε ένα μήνα μέχρι τις 5 Αυγούστου δηλαδή, την ημέρα που θα ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας…..

Μιας και αναφερθήκαμε στον Αμπελακιακό , να πούμε ότι στον σύλλογο κάνουν σχέδια πρωταθλητισμού. Να επανέλθει η ομάδα άμεσα στη Γ΄ Εθνική.. Ήδη εκλέχτηκε πανίσχυρη διοίκηση με πρόεδρο τον Στέλιο Ραπτόπουλο έναν άνθρωπο με τεράστια προσφορά στην ομάδα . Σταθερή αξία εδώ και χρόνια ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Κατσιγιάννης , ο Κώστας Φαφούτης και όλα τα υπόλοιπα στελέχη.  Φυσικά τεράστια προσφορά στον σύλλογο έχει η οικογένεια Σπανόπουλου που βοηθά πολύ την ομάδα. Οι μεταγραφές έχουν ξεκινήσει αλλά προς το παρόν δεν ανακοινώνονται. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες μας δυο ποδοσφαιριστές από αυτούς που συνετέλεσαν στην άνοδο της ομάδας το 2018 στη Γ’ Εθνική επιστρέφουν . Ο ένας είναι επιθετικός κι ο άλλος επιτελικός μέσος ……

Την προσεχή Δευτέρα 8 Ιουλίου στις 7 το βράδυ στα γραφεία  της ΕΠΣΠ , θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση με τους εκπροσώπους των σωματείων

προκειμένου να  γίνει συζήτηση  για τη διοργάνωση των πρωταθλημάτων υποδομών της προσεχούς αγωνιστικής περιόδου 2019-2020, όπου θα υπάρχουν αλλαγές στον τρόπο  διεξαγωγής…..

Μεταγραφή , κατά κάποιον τρόπο διεθνή,  πραγματοποίησε ο Φαληρικός. Απέκτησε τον επιθετικό Σταύρο Κεκάκο που μπορεί να αγωνίστηκε φέτος στον Πανιώνιο Κερατσινίου, αλλά έχει αγωνιστεί στο εξωτερικό. Αρχικά στην Αγγλία και στην Κ21 της Λέστερ. Στην συνέχεια στην Ιρλανδία και στην πρώτη ομάδα της Κρουσάντερς ενώ μετά λόγω σοβαρού τραυματισμού για δύο χρόνια  ασχολήθηκε με την προπονητική στις ακαδημίες της Μπέλφαστ Μετ Ακάντεμι  k12. Γυρνώντας στην Ελλάδα για να υπηρετήσει την στρατιωτική θητεία του αγωνίστηκε στον Πανιώνιο Κερατσινίου με μεγάλη επιτυχία. …