Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Σπίθα προβληματίζει όλους τους αγνούς φίλους του Πειραϊκού ποδοσφαίρου  που βλέπουν ότι ένα ακόμα ιστορικό σωματείο βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης . Η ομάδα δεν κατέβηκε να αγωνιστεί στον αγώνα με τον Ολυμπιακό Κερατσινίου ελλείψει παικτών . Αλλά και οι παράγοντες δεν ασχολούνται πλέον με την ομάδα . Ας γίνει κάτι και ο σύλλογος  να βρει τον δρόμο του. Το απαιτεί η ιστορία του. Από την Σπίθα έχουν αναδειχτεί μεγάλοι ποδοσφαιριστές που έγραψαν καριέρα  στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι κρίμα  να σβήσει….

Επειδή ακούστηκαν πολλά σχετικά με το συμβαίνει τώρα που η Σπίθα δεν κατέβηκε να αγωνιστεί , να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη φορά  για τον ιστορικό σύλλογο. Την 1η αγωνιστική που μηδενίστηκε είναι επειδή υπήρχε πρόβλημα με τις κάρτες υγείας . Δεν είναι το ίδιο . Συνεπώς αν η Σπίθα δεν κατεβεί να παίξει σε δυο ακόμα αγώνες , αυτομάτως αποβάλλεται από το πρωτάθλημα…..

Μέσα στις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί η απόφαση για την τύχη του αγώνα της Οδηγήτριας με τον Ποσειδώνα Χατζηκυριακείου . Η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι ο δικηγόρος της Οδηγήτριας ζήτησε προθεσμία για να καταθέσει το υπόμνημα …

Όπως γράψαμε και το Σάββατο  έγινε κάτι  πολύ σπάνιο την αγωνιστική  που πέρασε στα Πειραϊκά πρωταθλήματα . Σε όλες τις κατηγορίες και  όλους τους ομίλους έγιναν αγώνες γειτονικών ομάδων . Ομάδων που έχουν κοινή έδρα.

Για τον 1ο όμιλο της Α’ Κατηγορίας Αστέρας Κερατσινίου- Ατρόμητος Κερατσινίου( 1-4)  που αγωνίζονται στο γήπεδο Χαραυγής. Για τον 2ο όμιλο  της Α’,  Χαλκηδόνα- Ηρακλής Νίκαιας ( 4-1) στο «Παντελής Νικολαΐδης» και Θύελλα Μοσχάτου- ΑΟ Καστέλλα ( 3-2 ) στο Μοσχάτο . Για τον 1ο όμιλο της Β’ Κατηγορίας η Κύπρος Κορυδαλλού  αντιμετώπισε τον ΑΟ Κορυδαλλό (0-1) ενώ για τον 2ο ο  Πυθαγόρας  με το  Νέο Ικόνιο( 0-1)  στο γήπεδο Περάματος και ΑΟΚ Φαλήρου – Παντζιτζιφιακός (0-3) στην Παραλία Τζιτζιφιών  . Για το πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας διεξήχθησαν τρεις αγώνες ομάδων που έχουν την ίδια έδρα . Στο «Παντελής Νικολαΐδης ΑΕ Νίκαια – ‘Άνω Νεάπολη( 3-3) , ενώ  στο γήπεδο του ΣΕΦ  , Πολυκράτης – ΑΕ  Χατζηκυριακείου( 0-2)   και ΑΣ Κωφών – Προφήτης Ηλίας(3-2) ……

Συνέβη στο παιχνίδι  Ποσειδώνα Χατζηκυριακείου- Δάφνης Ταμπουρίων . Στο 72’ τραυματίστηκε ο 17χρονος ποδοσφαιριστής της δεύτερης Ακάν Χουριέτ . Ο γιατρός του αγώνα είπε ότι επιβάλλεται να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο . Οι υπεύθυνοι κάλεσαν το ΕΚΑΒ. Αλλά η απάντηση …γνωστή . Η ίδια που δίνεται τον τελευταίο καιρό. «Δεν έχουμε διαθέσιμο ασθενοφόρο. Αν θέλετε μεταφέρετε εσείς το παιδί στο Νοσοκομείο ». Τι να κάνουν οι άνθρωποι της Δάφνης. Με ένα Ι.Χ. μετέφεραν  τον παίκτη στο Τζάνειο Νοσοκομείο που εφημέρευε .Λίγο αργότερα και ενώ το παιχνίδι είχε λήξει, έφτασε το ασθενοφόρο στο γήπεδο. Είναι αυτό που λένε…. κατόπιν εορτής…..

Επικοινώνησε με τη στήλη ο πρόεδρος της Αστυπάλαιας  Νικήτας Νικολάκης και έκανε την παρακάτω καταγγελία :

«Καταγγέλλω τον διαιτητή Ντουμιτρέσκου για την απαράδεκτη διαιτησία του , αλλά και την συμπεριφορά του .Η Αστυπάλαια δεν είναι μικρή ομάδα και θα πρέπει να την σέβονται. Κάποιοι προσπαθούν να την φρενάρουν. Επίσης καταγγέλλω τον προπονητή του Ατρομήτου Αχιλλέα Ανδριανάκη για την αντιαθλητική στάση του και τις ύβρεις προς τον πάγκο της ομάδας μας .Με τον Ατρόμητο δεν έχουμε απολύτως τίποτα και τον ευχαριστούμε για τη άριστη  φιλοξενία »….

Σκόραρε απέναντι στον ΑΟΚ Φαλήρου ο ποδοσφαιριστής του Παντζιτζιφιακού Γιώργος Ελευθεράκης, αλλά δεν πανηγύρισε το γκολ που σημείωσε . Σεβασμός προς την παλιά του ομάδα στην οποία καταξιώθηκε …Συγχαρητήρια…

Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα έκανε ο Ολυμπιακός Περάματος με τον Παύλο Δαούτη για πρώτη φορά στον πάγκο της ομάδας . Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να βγει το κορυφαίο στέλεχος του συλλόγου Δημήτρης Σαββατιανός να κάνει την παρακάτω δημόσια δήλωση απευθυνόμενος στον προπονητή της ομάδας . Μια δήλωση που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση :«Αδελφέ πραγματικά είσαι ίσως ο καλύτερος προπονητής  που έχω συναντήσει και ίσως σε αδίκησα πέρυσι  .  Σου ζήτω ένα μεγάλο συγνώμη θα είχες βγάλει την ομάδα απευθείας αλλά δυστυχώς  με έφαγαν οι ίντριγκες και η πονηριά κάποιων .Δεν πειράζει ίσως με δίδαξαν  αυτά που έγιναν . Καλή πορεία να έχουμε και δεν μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα αλλά ότι έκανες αυτό που έπρεπε που άλλοι ούτε το αυτονόητο δεν  γνωρίζουν.»

Τρεις  Πειραιώτες διαιτητές μετείχαν και έτρεξαν στον Μαραθώνιο δρόμο της περασμένης  Κυριακής . Είναι οι Παναγιώτης Γκολές, Δημήτρης Ζησιμόπουλος και Παναγιώτης Γαρούφος . Και μάλιστα τερμάτισαν σε καλό χρόνο…