Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΠΣΠ συγκέντρωση για τις υποδομές και για τον τρόπο που θα  λειτουργήσουν από τη νέα περίοδο.

Καταρχή να ξεκινήσουμε από την παρουσία των σωματείων. 24 ήταν αυτά  που έδωσαν το παρόν. Αριθμός οπωσδήποτε εντυπωσιακός , αν σκεφτεί κανείς ότι τις προηγούμενες φορές δεν ξεπερνούσαν τα 12-13 .

Από τη διοίκηση  παραβρέθηκαν ο πρόεδρος Γιώργος Ανατολάκης, ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Σπάθας και ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρατηρητών Λουκάς Κανδύλης….

Φέτος για πρώτη φορά θα δημιουργηθεί μικτή ομάδα Κ12 που θα λειτουργήσει μαζί με την Κ14 . Αντίθετα καταργείται η Μικτή Κ16.

Πάμε τώρα στα πρωταθλήματα.  Όπως το είχαμε γράψαμε εδώ και καιρό. Δεν θα γίνει φέτος πρωτάθλημα Κ18 . Κάτι που είχε  αποφασίσει από πέρυσι η ΕΠΟ. Που δίνει το βάρος στις μικρότερες ηλικίες. Αρχικά υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις προχθές , μεμονωμένες όμως. Στην περίπτωση αυτή  οι ποδοσφαιριστές αυτής της ηλικίας θα δίνονται είτε δανεικοί , είτε θα προωθούνται στην πρώτη ομάδα. Άλλη λύση δεν υπάρχει….

Από  τα πρωταθλήματα υποδομής θα  διεξαχθούν κανονικά τα πρωταθλήματα Κ16 , Κ14  και Κ12. Το τελευταίο θα διεξαχθεί σε δυο ιδιωτικά γήπεδα τα οποία  πληρούν τους όρους . Με κανονικά τέρματα χωρίς κώνους  και θα είναι 9Χ9  με κανονικά δελτία…..

Τεράστιας σημασίας μεταγραφή για το ΑΟ Καραβά  η απόκτηση του Σταμάτη Σαπαλίδη. Όταν καταλήγει στις τάξεις της ομάδας ο κορυφαίος επιθετικός, τότε καταλαβαίνει άνετα κάποιος ποια θα είναι τα σχέδια  της ομάδας. Σίγουρα ο Καραβάς έχει μεγάλες βλέψεις για  φέτος . Και αυτό το καταλαβαίνει εύκολα κάποιος  από την ανακοίνωση του συλλόγου για  την μεταγραφής του Σαπαλίδη την οποία χαρακτήρισε σαν την  μεγαλύτερη μεταγραφή ποδοσφαιριστή στην ιστορία του ΑΟ ΚΑΡΑΒΑ μέχρι την επόμενη…..

Πέρασαν κιόλας 5 χρόνια από εκείνη την μαύρη μέρα.  Την μέρα που έφυγε από κοντά μας ο Γιώργος Ξηράκης . Αυτός ο σπουδαίος άνθρωπος και κορυφαίος παράγοντας .  . Κι όμως οι ιδέες και τα οράματα του παραμένουν ακόμα ζωντανά . Γιατί ο Γιώργος ήταν ένας μεγάλος ηγέτης  που λείπει αφάνταστα από τον Ερμή αλλά και γενικότερα από το  Πειραϊκό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο  στο οποίο πρόσφερε πάρα πολλά. 5 χρόνια μετά και το όνομα του εξακολουθεί να ακούγεται έντονα . Ο Ξηράκης δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ. Αυτό είναι βέβαιο….

Ο Γιάννης Μανδρέκας αποτελεί μια τεράστια ιστορία για το ποδόσφαιρο . Για πολλά χρόνια διατέλεσε ποδοσφαιριστής κυρίως της Προοδευτικής , ενώ έκανε και σημαντική προπονητική καριέρα. Ήταν αυτός που ουσιαστικά πήρε  τον Δία Κορυδαλλού από το μηδέν και τον έφτασε στην Α’ Πειραιά. Φέτος ο Γιάννης παραδίδει τα ηνία σε ένα νέο αξιόλογο προπονητή , τον Σπύρο Κουνέλη. Θα συνεχίσει όμως να είναι κοντά  στον σύλλογο από την θέση του τεχνικού διευθυντή. Ο  Μανδρέκας σε όποιο πόστο και να βρίσκεται προσφέρει πολλά . Αυτό είναι βέβαιο…..

Η προσπάθεια για την πραγματική αναγέννηση του Περαμαϊκού συνεχίζεται . Η ομάδα που μετά από δυο χρόνια επανήλθε στα Πειραϊκά πρωταθλήματα έκανε τη χρονιά που πέρασε ένα νέο ξεκίνημα στην κυριολεξία από το μηδέν και ανήλθε φέτος στη Β’ Κατηγορία.  Την Παρασκευή στα γραφεία του συλλόγου πραγματοποιείται συγκέντρωση των φίλων της ομάδας προκειμένου να συζητηθεί η κατάσταση και να μπουν οι βάσεις ώστε ο Περαμαϊκός να  γίνει και πάλι  ξανά μεγάλος .Το επιβάλει η τεράστια ιστορία του..