Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Με αφορμή  κάποια πράγματα που γράψαμε χθες , ο Τάκης Φωστηρόπουλος εξέφρασε την άποψη του σχολιάζοντας. Άλλωστε ο Τάκης δεν είναι «τυχαίος » στον χώρο. Έχει γράψει την δική του τεράστια ιστορία στο ποδόσφαιρο , ενώ είναι πρόεδρος του Συνδέσμου  Προπονητών Ποδοσφαίρου Πειραιά . Αρχικά αναφέρθηκε στις μεταγραφές του Κώστα Μενδρινού και του Παναγιώτη Νάκα στην Προοδευτική. Άλλωστε ο ίδιος έχει προσωπική άποψη πάνω σε αυτό αφού ήταν προπονητής τους στις Μικτές . Τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φωστηρόπουλος:

« Για τον Κώστα Μενδρινό, ένα σπουδαίο και τεράστιο ποδόσφαιριστή, έχω να πω ότι είναι ένα παιδί των Μικτών Πειραιά . Εκεί ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά ,εκεί αξιοποιήθηκε και μέσα από τις Μικτές τον είδε ο Ολυμπιακός και τον πήρε Τον είχα δυο χρόνια στην Παίδων και άλλα δύο στη Νέων . Κάτι ανάλογο συνέβη και με τον Νάκα. Έναν ακόμα σπουδαίο ποδοσφαιριστή Που αναδείχτηκε από τις Μικτές Πειραιά όπως και άλλοι 120 και πλέον ποδοσφαιριστές. Είναι τιμή για τα παιδιά αυτά που πήγαν στην ιστορική Προοδευτική. Όπως είναι τιμή για την Προοδευτική να έρχονται παιδιά  που έχουν καθιερωθεί στο ποδόσφαιρο».

Ο Τάκης Φωστηρόπουλος διάβασε και τις δηλώσεις του Γιάννη Σπάθα.  Και αναφερόμενος στο πρόσωπο του είπε:

« Είναι σημαντικός άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Τον γνωρίζω από τότε που ήταν ποδοσφαιριστής και έγινε στη συνέχεια διαιτητής, ενώ εγώ την ίδια εποχή ξεκινούσα προπονητής. Κάνει πολύ σημαντική δουλειά στην ΕΠΣΠ. Προσωπικά  τον κατατάσσω στη μεγάλη φουρνιά των παραγόντων που έχουν προσφέρει σημαντικό έργο στην Ένωση , με επικεφαλή τον αείμνηστο Παναγιώτη Σαλπέα.»

Για τον Παναγιώτη Αγγελάκη που ανέλαβε τον Αετό Κορυδαλλού ο κ. Φωστηρόπουλος έχει προσωπική άποψη . Άλλωστε είναι μέλος της διοίκησης του στον Σύνδεσμο Προπονητών. Τόνισε χαρακτηριστικά:«Τον ξέρω προσωπικά από τότε που ήταν ποδοσφαιριστής στον Αετό μαζί με τον Τάκη τον Μπούγα που τώρα είναι πρόεδρος στην ομάδα. Είναι εξαίρετος προπονητής αλλά και σπουδαίος χαρακτήρας.. Ήταν η καλύτερη επιλογή για την τεχνική ηγεσία του Αετού . Ο κατάλληλος άνθρωπος , στον κατάλληλο σύλλογο  στην κατάλληλη στιγμή . Μπορεί να αξιοποιεί  τα παιδιά από τις υποδομές με τον καλύτερο τρόπο.»…..

Στο γήπεδο της Δραπετσώνας υπήρχε πρόβλημα με τον φωτισμό. Ή καλύτερα για να ακριβολογούμε υπήρχαν οι λάμπες, αλλά δεν υπήρχε γερανός για να ανέβει κάποιος να τις τοποθετήσει . Το κόστος ήταν υψηλό. Έτσι ο Στάθης ο Αμαραντίδης απευθύνθηκε στον Πέτρο Γκετσόπουλο , έναν άνθρωπο που έχει γράψει την δική του ιστορία στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο . Ο οποίος ευχαρίστως ανταποκρίθηκε και έστειλε  υπερσύγχρονο γερανό τελευταίου τύπου και μάλιστα αφιλοκερδώς.. Ο Δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, ο αντιδήμαρχος Στράτος Δασκαλάκης και όλη η δημοτική αρχή αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν δημόσια τον κ. Γκετσόπουλο για την σημαντική βοήθεια του»….

Από τον Αίαντα μας είπαν ότι δεν έγινε καμία επίσημη πρόταση στον προπονητή  Αχιλλέα Ανδριανάκη. Τον τελευταίο πάντως είχε πλησιάσει ο Βαγγέλης Ντάγκας …

Όσον αφορά τον Ανδρέα Μπαρμπολούτσι που ήταν τεχνικός στην ομάδα την χρονιά που πέρασε , ο ίδιος είχε ξεκαθαρίσει στο τέλος της περιόδου ότι δεν θα μπορούσε να συνεχίσει στην ομάδα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Ο ίδιος με δήλωση του ευχαριστεί την διοίκηση του Αίαντα , τους ποδοσφαιριστές και τον κόσμο για την άριστη συνεργασία και εύχεται στην ομάδα να πάει πολύ καλά στο νέο πρωτάθλημα γιατί πραγματικά το αξίζει…

Δώδεκα ποδοσφαιριστές άφησε ελεύθερους ο Ατρόμητος Κερατσινίου, που ανανεώνεται σε όλους τους τομείς. Με αυτό τον τρόπο ο Θανάσης Μπαλαφούτης ήθελε να δώσει μια απάντηση σε εκείνους που τον κατηγορούν ότι δεν δίνει δελτία και «θάβει »παίκτες .Όπως μας είπε ο ίδιος  δεν κόβει σε κανένα την  μπάλα . Εκτός αν υπάρχει κάποιος που έχει δημιουργήσει πρόβλημα και είναι αμετανόητος..Ωχ!!