Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Σημαντικός ο ρόλος και η προσφορά  του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Πειραιά . Όχι μόνο στα μέλη του αλλά και γενικότερα στο ποδόσφαιρο . Έχουμε αναφερθεί επανειλημμένα άλλωστε. Η διοίκηση του Τάκη Φωστηρόπουλου ξέρει και τιμά και δεν ξεχνά  Τιμά  τους ανθρώπους που έχουν γράψει ιστορία. Που έχουν προσφέρει στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο .

Αυτό έκανε  τον περασμένο Φλεβάρη στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας της, αυτό έκανε και πρόσφατα στο σεμινάριο προπονητικής στον Κορυδαλλό. Όπου τίμησε με πλακέτες δυο σπουδαίους ανθρώπους με τεράστια προσφορά . Την μία και μοναδική «σιδηρά κυρία» του Πειραϊκού ποδοσφαίρου την κυρία Λέλα Αθανασοπούλου που έχει επιτελέσει σημαντικό έργο στην Ένωση και όχι μόνο. Επίσης τον έγκριτο δικηγόρο Τάκη Σαπουντζάκη που έχει προσφέρει τόσα πολλά στην ΕΠΣΠ αλλά και στον Εθνικό Πειραιά …..

Πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο και την διαιτησία ο Σπύρος Βούλγαρης. Ήταν διαιτητής Α’΄Εθνικής , στη συνέχεια έγινε αρχιδιαιτητής στην ΕΠΣΠ, εκπαιδευτής διαιτησίας . Σήμερα  είναι ταμίας στον Σύνδεσμο Διαιτητών Ποδοσφαίρου Πειραιά, Συνεπώς η γνώμη του μετράει.

Επικοινώνησε μαζί μας για να μας μιλήσει για τον Γιάννη Σπάθα  μετά από αυτά που γράφτηκαν τον τελευταίο καιρό στη στήλη. Μας είπε λοιπόν:« Με τον Γιάννη τον Σπάθα γνωρίστηκα πριν από 25 χρόνια περίπου . Έχω διατελέσει μέλος του ΔΣ στον Σύνδεσμο όταν αυτός ήταν πρόεδρος..Ο Γιάννης είναι ταγμένος στο ποδόσφαιρο. Να το υπηρετεί, από όποια θέση και αν βρίσκεται. Γιατί έχει όραμα για το ποδόσφαιρο και το έχει αποδείξει με τις κινήσεις που κάνει. Αν κάποια στιγμή θελήσει να ασχοληθεί πάλι με τη διαιτησία , ευχαρίστως θα τον δεχτούμε στις τάξεις μας , αφού είναι και επίτιμος πρόεδρος μας .»…..

Η Κίνηση που όλοι ανέμεναν στην Προοδευτική έγινε . Ο Παναγιώτης Κουτσοποδιώτης ο άνθρωπος που στηρίζει ουσιαστικά την διοίκηση ηθικά αλλά και  υλικά  βγήκε και πήρε θέση δημόσια . Και στηρίζει το προσωρινό Δ.Σ αλλά ζήτησε και το αυτονόητο. Την συσπείρωση  όλων των υγιών δυνάμεων του ιστορικού συλλόγου. Αυτό που  κάποιοι ακόμα και μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να καταλάβουν. Αυτό που χρειάζεται η Προοδευτική πάνω από όλα είναι η ομόνοια. Και όλοι μαζί να βοηθήσουν ξανά για να γίνει και πάλι η Προοδευτική μεγάλη…..

Κάτι καλό ετοιμάζεται στην ΑΕ  Νίκαια . Το είχαμε γράψει τον περασμένο μήνα , μας το είπε και τώρα ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Παντελής Αντωνίου . Χωρίς να  μπει σε λεπτομέρειες. Αλλά όταν ακούς την φωνή του Παντελή , από την άλλη γραμμή του τηλεφώνου , καταλαβαίνει κανείς. Η ΑΕ Νίκαια θα βρει τον δρόμο της . Αυτό  είναι το σίγουρο. Το επιβάλει η τεράστια ιστορία της ….

Η μεταγραφή του Ηρακλή Σαμλίδη θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για τον Αμπελακιακό. Ο υψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός αναμένεται να βοηθήσει την νέα του ομάδα που έχει βλέψεις πρωταθλητισμού φέτος. Οι υπεύθυνοι του Σαλαμινιώτικου συλλόγου όχι μόνο δεν έχουν απογοητευτεί από τον περυσινό υποβιβασμό, αλλά είναι αποφασισμένοι να φτάσουν  τον Αμπελακιακό και πάλι ψηλά…..

Τάσος Ανδριώτης . Νέος ανερχόμενος και φιλόδοξος προπονητής. Από τους πιο ταλαντούχους του χώρου. Στην ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα , του δίνεται η ευκαιρία να πάει ακόμα πιο ψηλά και να κάνει λαμπρή καριέρα . Να σημειωθεί ότι ο σύλλογος αναμένεται να παρατάξει φέτος ένα νέο εντελώς ανανεωμένο πρόσωπο με ταλαντούχους παίκτες. Ήδη δέκα ποδοσφαιριστές , βασικοί  οι περισσότεροι, αποχώρησαν…..