Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον  Αντώνη….

Published

on

Αλλάζει η κατάσταση με τους προπονητές που μπορούν να δουλέψουν στα ερασιτεχνικά σωματεία  βάσει των οδηγιών της ΕΠΟ και  των νέων κανονισμών.

Αλλά ας τα πάρουμε με τη σειρά.

Τα σωματεία Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας θα πρέπει υποχρεωτικά να  διαθέτουν προπονητές κατόχους διπλώματος UEFA Β΄ – τουλάχιστον.

Εξαίρεση αποτελούν τα σωματεία  που ανήλθαν από την Β΄  στην Α΄ Κατηγορία κι είχαν  προπονητή με δίπλωμα UEFA C΄. Μπορούν να τον κρατήσουν στην Α’ . Όταν όμως  διακοπεί η  συνεργασία μαζί τους υποχρεούνται  να προσλάβουν  προπονητή με δίπλωμα UEFA Β΄.

Τα σωματεία Β΄ – Γ΄  Ερασιτεχνικής Κατηγορίας πρέπει υποχρεωτικά να  προσλαμβάνουν προπονητές κάτοχους διπλώματος  UEFA C΄ – τουλάχιστον.

Τα σωματεία Γ΄ Εθνικής  θα πρέπει υποχρεωτικά να  προσλαμβάνουν προπονητές κατόχου διπλώματος UEFA Α΄ – τουλάχιστον.  Κατ΄ εξαίρεση σωματείο που ανήλθε από την Α΄ ερασιτεχνική  Κατηγορία  στη Γ΄ Εθνική κι είχε προπονητή με δίπλωμα UEFA Β΄, μπορεί να τον διατηρήσει στην Α΄ Κατηγορία, όμως όταν διακοπεί η τυχόν συνεργασία μαζί του υποχρεούται σε πρόσληψη προπονητή κατόχου UEFA Α΄. Επίσης προπονητές που είναι κάτοχοι Πιστοποιητικών Παρακολούθησης σχολών UEFA B΄ & C΄, δεν μπορούν να εκδώσουν ταυτότητα τριετίας και να προσληφθούν από ερασιτεχνικά σωματεία. Και κάτι ακόμα .Κάθε σωματείο που διαθέτει τμήματα Υποδομών και συμμετέχει στα πρωταθλήματα υποδομών της ΕΠΣ, υποχρεούται για τα τμήματα αυτά  σε πρόσληψη διπλωματούχου προπονητή .Προπονητής των τμημάτων υποδομών ενός σωματείου μπορεί να είναι και ένας ποδοσφαιριστής της ομάδας , που θα πρέπει να διαθέτει όμως, το κατάλληλο δίπλωμα…….

Με όνειρα και φιλοδοξίες ξεκίνησε την προετοιμασία  του ο Αμπελακιακός. Παρόλο ότι η ομάδα προέρχεται από την Γ

Εθνική , επιστρέφοντας στο  τοπικό πρωτάθλημα , στον σύλλογο όχι μόνο δεν υπάρχει απογοήτευση , αλλά επικρατεί αισιοδοξία για άμεση επιστροφή στα Εθνικά πρωταθλήματα  και αυτό είναι πολύ σημαντικό…..

Για μια ακόμα χρονιά συνεχίζουν στον Αίαντα Σαλαμίνας τα αδέλφια Λευτέρης και Κούλης Ράμφος . Δυο πολύ σημαντικοί παίκτες. Που πηγαίνουν μαζί ….

Μιας και μιλάμε για αδέλφια να πούμε ότι η Νίκη Ρέντη στάθηκε αφορμή για να σμίξουν ποδοσφαιρικά οι αδελφοί Σταθελάκη .Τον Κωνσταντίνο που αγωνίζεται ήδη στην ομάδα θα βρει ο μικρότερος  αδελφός του Θοδωρής που ήλθε με μεταγραφή από το Μεσολόγγι. . Και οι δυο είναι επιθετικοί , οπότε προβλέπεται ….οικογενειακός ανταγωνισμός…

Τους Κώστα Βάλβη και Πέτρο Γιδάκο που διαθέτουν τα coffee lab και τον  πρώην πρόεδρο της ομάδας Νίκο Οκταποδά  με τα coffee brands στην Σαντορίνη ευχαριστεί για την βοήθεια τους η διοίκηση του Περαμαϊκού. Πολύ ….καφές έπεσε στην ομάδα ρε παιδιά . Το σίγουρο είναι πως  ο Περαμαϊκός δεν θα είναι φέτος …καφενείο…..

Ήδη η ομάδα προσέλαβε όπως είχε γράψει η στήλη προπονητή τον Μπόμπαν Στογιάνοβιτς ενώ άρχισε και τις πολύ καλές μεταγραφές. Ο καιρός που ο Περαμαϊκός θα γίνει και πάλι μεγάλος δεν θα αργήσει να έλθει…..

Στροφή για τον Ολυμπιακό Περάματος . Νέος προπονητής ο επιτυχημένος και καταξιωμένος Κώστας Βάρσος  ,με τεχνικό διευθυντή τον Αργύρη Γαμβριά . Που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στον σύλλογο…..

Ένας πολύ ενδιαφέρων φιλικός διεθνής αγώνας βετεράνων θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 8μμ στα γήπεδα Ρέντη Σταρ ( πίσω από το Αλλού Φαν πάρκ ). Θα παίξουν οι παλαίμαχοι της Προοδευτικής με την Γκρασχόπερς Κουάλα Λουμπούρ από την Μαλαισία. Να είναι όλοι εκεί…..