Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Στροφή προς τις υποδομές κάνουν πλέον τα Πειραϊκά ερασιτεχνικά σωματεία . Εκεί είναι το μέλλον του ποδόσφαιρου. Η τεράστια οικονομική κρίση  που μαστίζει όλες σχεδόν τις ομάδες, τα πολλά έξοδα που υπάρχουν , αναγκάζουν στους συλλόγους να κάνουν την μεγάλη στροφή .

Μια στροφή που είναι  πλέον απαραίτητη σε όλους. Με αυτόν τον τρόπο και τα παιδιά αξιοποιούνται , αλλά και οι ομάδες αποφεύγουν να πάρουν γυρολόγους παίκτες  οι οποίοι  κοιτάνε πώς να εισπράξουν χαρτζιλίκια χωρίς κάνα να προσφέρουν  τα αναμενόμενα .

Φυσικά δεν μιλάμε για όλους .  Γιατί υπάρχουν και παίκτες που ανεβάζουν με την εμπειρία τους το επίπεδο του ποδοσφαίρου. Ας επιστρέψουμε όμως πάλι στις υποδομές . Για να υπάρχει αξιοποίηση των παιδιών αυτών θα πρέπει να υπάρχει και ο κατάλληλος άνθρωπος .

Να είναι καταξιωμένος και διπλωματούχος προπονητής που να μπορεί παράλληλα να έχει και ρόλο παιδαγωγού. Πολύ σημαντικό αυτό. Και για να τα λέμε όλα υπάρχουν ορισμένες ομάδες που τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια , τα παραπάνω . Τα αποτελέσματα γνωστά . Πολλοί  ποδοσφαιριστές έχουν αναδειχτεί από τις ακαδημίες…..

 

Για μια ακόμα χρονιά η διοίκηση της ΕΠΣΠ ανανέωσε την χορηγία με την ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΠΛΟΙΩΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ «SARONIC FERRIES».Η οποία προσφέρει έκπτωση 50% σε όλες τις μετακινήσεις των Πειραϊκών ομάδων στην Αίγινα (αγώνες Πρωταθλημάτων & Κυπέλλου, αγώνες Υποδομών και άλλες εκδηλώσεις), όπως επίσης και δωρεάν τις μετακινήσεις των διαιτητών των εν λόγω αγώνων. Για τον λόπγο αυτό τα σωματεία που μετακινούνται στην Αίγινα, έγκαιρα θα πρέπει να ενημερώνουν την Γραμματεία της ΕΠΣΠ, για τον αριθμό των μελών τους, ώστε να εξασφαλίζουν την σχετική έκπτωση.

H Προκήρυξη του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Πειραιά  της νέας περιόδου 2019-2020 ήδη κυκλοφόρησε  Οι ενδιαφερόμενοι σύλλογοι  μπορούν να την παραλάβουν από τη Γραμματεία της ΕΠΣΠ  ή να μπουν  στο site της Ένωσης (ενότητα ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ – ΕΝΤΥΠΑ)…..

Συνεχίζει την μεταγραφική της ενίσχυση η ΑΕ Περάματος  . Σωστά και μεθοδικά. Με λογικές κινήσεις η διοίκηση του Γιώργου Σωπηλιάδη επιτελεί ένα σημαντικό έργο τα τελευταία χρόνια  στο Πειραίκό ποδόσφαιρο. Ήδη αποτελεί μια σταθερή αξία , έχοντας γερές βάσεις …

Στον ΑΟ Κορυδαλλό δεν  το βάζουν κάτω .Μπορεί η ομάδα να υποβιβάστηκε φέτος στην Β’ Κατηγορία, αλλά οι υπεύθυνοι δεν απογοητεύονται  . Βάσει του σχεδιασμού  που έχει γίνει η επιστροφή στην Α’ είναι η προτεραιότητα  του συλλόγου. Ήδη άναψε «πράσινο » κι από τον προπονητή της ομάδας Μανώλη Πράσινο…..

Η παράδοση συνεχίζεται για μια ακόμα χρονιά. Το Νέο Ικόνιο θα πάει το Σάββατο στα Χάνια Πηλίου, όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Αυτά από ένα υπερδραστήριο σύλλογο που προσέχει πάντα τις ακαδημίες του….

Νέο ξεκίνημα λοιπόν στην ΑΕ Νίκαια , που επιστρέφει στο πρωτάθλημα και τη νέα περίοδο θα αγωνίζεται στη Γ’ Πειραιά με νέους ανθρώπους και νέα οράματα. Φυσικά με την καθοδήγηση των έμπειρων στελεχών της ομάδας , του Γρηγόρη Σπήλιου, τον Παντελή Αντωνίου κ.α. Η ΑΕ Νίκαια πρέπει να προχωρήσει και θα προχωρήσει. Το επιβάλει η μεγάλη ιστορία  της…..

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή δεχόμαστε αρκετά τηλεφωνήματα ή  εκκλήσεις μέσω διαδικτύου , από ποδοσφαιριστές που θέλουν να γράψουμε ότι μένουν ελεύθεροι. Συνήθως το άρθρο παίζει σημαντικό ρόλο στο σκοπό τους . Να πάρουν μεταγραφή.  Όταν παίρνουν όμως, μην τους είδατε μην τους απαντήσατε .Ούτε τηλέφωνο, ούτε μήνυμα για  να ενημερώσουν που πήγαν. Την δουλειά τους να κάνουν. Αυτό φυσικά δεν ισχύει για  όλους….