Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Τελικά όλα τα σωματεία δήλωσαν συμμετοχή και θα λάβουν μέρος  στο πρωτάθλημα. Τέλος καλό , όλα καλά λοιπόν. Και είναι ευχάριστο αυτό για το Πειραϊκό ποδόσφαιρο .Μοναδική εξαίρεση αποτελεί ο Μιθριδάτης, για τον οποίο όπως γράψαμε από την προηγούμενη εβδομάδα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ύπαρξης …..

Στο Κύπελλο δεν δήλωσαν συμμετοχή , πέντε ομάδες . Τρείς της Β’ Κατηγορίας (  Αργοναύτης, Ολυμπιακός Περάματος, Σπίθα ) και δυο της Γ’ ( Άνω Νεάπολη , Πολυκράτης ).

Συνολικά δήλωσαν συμμετοχή 70 σωματεία . Τα τέσσερα της Γ’ Εθνικής, τα 28 της Α’ Κατηγορίας , τα 25 από τα 28 της Β’ τα 12 από τα 14  της Γ’ Πειραιά καθώς και το ερασιτεχνικό τμήμα της ΠΑΕ Ιωνικός….

*Η κλήρωση των αγώνων της  α΄& β΄ φάσης  θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.30 στα γραφεία της  Ένωσης.

Οι αγώνες της α΄ φάσης με ομάδες της Γ΄ & Β΄ Κατηγορίας  θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 14-15 Σεπτεμβρίου. Μια εβδομάδα αργότερα (Σ/Κ 21-22 Σεπτεμβρίου) θα διεξαχθούν οι αγώνες της  β΄ φάσης στην οποία μετέχουν οι νικήτριες της α΄ φάσης, οι ομάδες της Α΄ Κατηγορίας και  οι ερασιτέχνες του Ιωνικού….. Το  Σ/Κ 28-29 /9 θα διεξαχθούν  οι αγώνες της γ΄ φάσης……

Και μην ξεχνάτε . Σήμερα είναι  η τελευταία μέρα κατάθεσης  αιτήσεων για Υποσχετικές (Δανεισμοί παικτών ) και Ατομικές  Αποδεσμεύσεις…….

Πολύ σημαντικό να δίνουν οι ομάδες μεγάλη σημασία στις υποδομές . Γεγονός αναμφισβήτητο σίγουρα. Που πλαισιώνουν τα τμήματα τους με γνωστούς και καταξιωμένους τεχνικούς. Η ΑΕ Περάματος προσέλαβε για τοις υποδομές της τον Παύλο Δαούτη ,η ΑΕ Νίκαιας τον Δημήτρη Βουτσινά . Αλλά και πολλές άλλες ομάδες , που δεν τις αναφέρω ονομαστικά γιατί σίγουρα θα ξεχάσω κάποιες , δίνουν τεράστιο βάρος στις ακαδημίες. Στο μέλλον του Πειραϊκού ποδοσφαίρου…

Για το γήπεδο στις Τζιτζιφιές που είναι «ξέφραγο αμπέλι » είχαμε αναφερθεί και παλαιότερα λόγω των κλοπών στα αποδυτήρια των διαιτητών κυρίως. Τώρα επανερχόμαστε και για επιπλέον λόγους. Ο χλοοτάπητας σε κακά χάλια όπως και τα αποδυτήρια σε κακά χάλια , τα συρματοπλέγματα πεσμένα . Σε διάλυση . Υπάρχουν ευτυχώς  και κάποιοι όπως στον Αστέρα Νίκαιας που έπαιξαν φιλικό παιχνίδι με τον ΑΟΚ Φαλήρου οι οποίοι στιγματίζουν την κατάσταση . Γράφουν λοιπόν χαρακτηριστικά στη σελίδα τους :« Δακτυλογραφία με τυφλό σύστημα ξέρουμε. Είδαμε και ποδόσφαιρο με το ίδιο σχεδόν σύστημα! Στο γήπεδο Τζιτζιφιών οι ομάδες που κάνουν προπόνηση και παίζουν αγώνες πρέπει να έχουν περίσσια υπομονή, αφού εκτός του χλοοτάπητα που θυμίζει ΣΕΦ, η φωταγώγηση είναι για έχοντες γυαλιά με υπέρυθρες ακτίνες! »

Ο Παναγιώτης Κελεσίδης , ένας από τους μεγαλύτερους γκολκίπερς  που ανέδειξε το Ελληνικό ποδόσφαιρο , ανέλαβε προπονητής τερματοφυλάκων στην ΑΕ Νίκαια .Μεγάλη τιμή για το ιστορικό σωματείο που κάνει φέτος , ένα νέο ξεκίνημα . Αγωνιστικά και διοικητικά . Με προπονητή τον Άρη Δαμιανίδη άλλο ένα σημαντικό πρόσωπο που έχει γράψει κι αυτός τη δική του ιστορία στο Ελληνικό ποδόσφαιρο….

Νέο ξεκίνημα για τον Φοίνικα Αγίας Σοφίας  . Ο σύλλογος διατήρησε τον βασικό κορμό του, αλλά παράλληλα συνεργάζεται στενά με ακαδημία ποδοσφαίρου από την οποία πήρε έξι ποδοσφαιριστές ενώ προωθεί και παιδιά  από την εφηβική του ομάδα. Άμεσος στόχος η επάνοδος στη Β’ Κατηγορία , όπως είπε ο πρόεδρος του συλλόγου Βαγγέλης Περάμαντζης ,ένας από τους πιο σημαντικούς και έμπειρους παράγοντες του Πειραϊκού ποδοσφαίρου……