Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Πραγματοποιήθηκε χθες η κλήρωση της α’ και β’ φάσης του Κυπέλλου Πειραιά στα γραφεία της ΕΠΣΠ , με άψογο τρόπο και χωρίς προβλήματα .Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου Γιάννης Ποντίκης και τα μέλη Γιώργος Σιάκουλης και Βασίλης Τσιτούρας μαζί με τον διευθυντή των γραφείων της Ένωσης Παναγιώτη Νταλάκο προσπάθησαν ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά και τα κατάφεραν  θαυμάσια .

Στην α’ φάση που θα γίνει το Σαββατοκύριακο 14-15 Σεπτεμβρίου μετέχουν  μόνο σωματεία Β’ και Γ’ Κατηγορίας . Συγκεκριμένα τα 28 από τα 31 σωματεία της Β’ ( δεν λαμβάνουν  μέρος οι Αργοναύτης, Ολυμπιακός Περάματος Σπίθα) και  τα 12 από τα 14 της Γ’ ( δεν μετέχουν  Άνω Νεάπολη και Πολυκράτης ).

Με απόφαση της Επιτροπής τα 10 σωματεία της Γ’ κληρώθηκαν μεταξύ τους  έτσι ώστε να περάσουν  5 από αυτά τουλάχιστον , στην β΄ φάση.

Οι 18 ομάδες που θα προκριθούν από την α΄ φάση  ,ο Πανφαληρικός που πέρασε χωρίς αγώνα ,  τα 28 της Α’ Κατηγορίας και  η ερασιτεχνική ομάδα της ΠΑΕ Ιωνικός μετέχουν στην β’φάση που θα διεξαχθεί μια εβδομάδα αργότερα( 21-22/9 )

Το Σαββατοκύριακο ( 28-29/9) θα γίνουν οι αγώνες της γ’ φάσης με την συμμετοχή και των τεσσάρων ομάδων της Γ’ Εθνικής ( Εθνικός, Ερμής, ΑΠΟ Κερατσίνι, ΑΕ Μοσχάτου ) . 8 ζευγάρια  της Α’ Κατηγορίας, κληρώθηκαν μεταξύ τους, κάτι που σημαίνει οκτώ ομάδες της Α’ δεν θα μετάσχουν στη γ’ φάση….  

Το πρώτο μπαλάκι από την κληρωτίδα, τράβηξε ο χαριτωμένος  Βαγγελάκης γιος του  προέδρου του Αστέρα Νίκαιας Μάνθου Πετράκη , 13 μηνών …

Μπαλάκι  έβγαλε και ο κορυφαίος  Πειραιώτης διαιτητής Ηλίας Σπάθας που ήταν παρών στην κλήρωση .

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους και ο πρόεδρος της ΕΠΣΠ Γιώργος Ανατολάκης, διακριτικός όπως πάντα…

Πρόταση έκανε ο Μιχάλης Μουσελής και  πρότεινε ο φετινός θεσμός του Κυπέλλου να αφιερωθεί στη μνήμη του Ιορδάνη Τριανταφυλλίδη και του Δαβίδ Κωνσταντίνου δυο ανθρώπων που τίμησαν και πρόσφεραν πολλά στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο. Με την πρόταση αυτή θα ασχοληθεί το ΔΣ της ΕΠΣΠ στο προσεχές Δ.Σ…

Στην ομάδα της καρδιάς του και της γειτονιάς του την Χαραυγή ,επέστρεψε  ο Νίκος Γεροπαναγιώτης . Αν θα κλείσει την πολύ καλή καριέρα του δεν το ξέρουμε. Ευχή μας είναι να είναι δυνατός και να μπορέσει να απολαύσει την  μεγάλη του αγάπη το ποδόσφαιρο βοηθώντας παράλληλα και την Χαραυγή του….

Επέστρεψε και πάλι στα Πειραϊκά γήπεδα ο Μανώλης Χατζηλάρης . Αυτή τη φορά με την φανέλα της ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού . Ένας σπουδαίος επιθετικός , με πολλά προσόντα, που δεν έκανε όμως την καριέρα που θα μπορούσε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων….

Σημαντικές αλλαγές σε κάθε επίπεδο έγιναν στον Πανφαληρικό που θα παρουσιαστεί εντελώς διαφορετικός από τις προηγούμενες χρονιά . Καταρχήν είχαμε διοικητικές. Πρόεδρος ανέλαβε ο επιτυχημένος παράγοντας  Άρης Κοσμάς που επανήλθε φέτος στην ομάδα .Φυσικά εκεί αποτελούν σταθερές αξίες και βοηθούν ο ηγέτης Φαίδων Τσικνάκος και ο Νίκος Φιγγέν. Μια ολόκληρη ζωή αυτός ο άνθρωπος κοντά στην ομάδα . Επίσης έγιναν και αγωνιστικές αλλαγές , αφού αποκτήθηκαν ποδοσφαιριστές κυρίως από την Αθήνα . Το σημαντικό είναι ότι άλλαξε ο προπονητής αφού ο Γιάννης Πολίτης  δεν μπορούσε να είναι στην ομάδα λόγω αυξημένων υποχρεώσεων με την ακαδημία του Απόλλωνα Σμύρνης. Έτσι αντικαταστάθηκε από τον Δημήτρη Μυκονιάτη…..