Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

«Κουτσουρεμένο »  θα είναι αυτό το Σαββατοκύριακο, από πλευράς  αγώνων. Είναι το τελευταίο πριν από την έναρξη των Πειραϊκών πρωταθλημάτων την επόμενη  εβδομάδα 5-6 Οκτωβρίου.  Η γ’ φάση του Κυπέλλου Πειραιά θα διεξαχθεί σε τέσσερις….. δόσεις.  Σήμερα θα γίνουν τρεις αγώνες , αύριο πέντε, την προσεχή Τετάρτη 2/10 τρεις , και την επόμενη Τετάρτη 9/10 ένας ……

Η ΕΠΣΠ ανακοίνωσε  ότι  θα διεξάγονται αγώνες για το πρωτάθλημα και τις Δευτέρες. Ήδη έγιναν γνωστά τα παιχνίδια των δυο πρώτων αγωνιστικών που θα διεξαχθούν τη συγκεκριμένη μέρα. Κι αυτό λόγω του γηπεδικού προβλήματος. Αυτό υπήρχε από πέρυσι , φέτος όμως διογκώθηκε . Και δεν είναι μόνο με τα γήπεδα Κορυδαλλού και Μοσχάτου όπου διεξάγονται φέτος και αγώνες  Γ ‘ Εθνικής λόγω της παρουσίας του Ερμή και της ΑΕΜ αντίστοιχα. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι δυο γήπεδα Νίκαιας και Σιταποθήκες , όπου γίνονται πολλοί αγώνες τα Σαββατοκύριακα δεν είναι στη διάθεση της ΕΠΣΠ και των ομάδων , εξαιτίας  κακών χειρισμών των υπευθύνων και όχι μόνο . Το γήπεδο των Σιταποθηκών μπορεί να έκλεισε  έγκαιρα ώστε να είναι έτοιμο στην αρχή της περιόδου, αλλά  όλα κόλλησαν στα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Λογάριασαν χωρίς τον….χαμένο εργολάβο που κατέθεσε ένσταση για τον χλοοτάπητα. Ένας Θεός μόνο ξέρει πότε θα  κλείσει το θέμα και πότε θα τοποθετηθεί ο χλοοτάπητας…. Το θέατρο του παραλόγου παίχτηκε στο γήπεδο Νίκαιας. Όπου στα  μέσα Ιουλίου  ξηλώθηκε ο παλιός τάπητας  χωρίς να έχει παραγγελθεί ο καινούργιος!!! Ο οποίος  έρχεται..έρχεται…. έρχεται… Φτάσαμε τέλη Σεπτέμβρη και ακόμα τίποτα. Σε απόγνωση βρίσκονται όλοι.  Και περιμένουν…περιμένουν…περιμένουν…

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον Αργοναύτη ξεσήκωσε πολύ κόσμο, αν κρίνει κανείς από τα δεκάδες τηλεφωνήματα, μηνύματα που δεχτήκαμε  χθες. Όσοι έχουν απομείνει στον ιστορικό σύλλογο προσπαθούν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Σε μια εβδομάδα  ξεκινά το πρωτάθλημα. Ήδη «κτυπούν» πόρτες άλλων ομάδων   για να τους δώσουν παίκτες . Γενικά υπάρχει μια κινητοποίηση. Για μια ομάδα με ένα τεράστιο όνομα. Δεν έχει σημασία τώρα ποιος φταίει . Ο καθένας λέει τα δικά του . Σημασία  έχει ο Αργοναύτης να επιζήσει. Πρέπει να επιζήσει…..

Το εγκώμιο του γκολκίπερ της Χαλκηδόνας Κώστα Ρεντζέπη έπλεξε ο  Βασίλης  Τσιτούρας που με τον δικό τρόπο σχολίασε:« Ίσως ο καλύτερος κίπερ στην ΕΠΣΠ . Πόσοι τον ξέρουν ; Σίγουρα ο Άρης Κακογιάννης , ο Άγγελος Σκανάτοβιτς  η Χαλκηδόνα και μερικοί παλαβοί που κάθε Σαββατοκύριακο αλωνίζουν τα Πειραϊκά γήπεδα…..

Πως ανέλυσε ο Άγγελος Σκανάτοβιτς την μεταγραφή του 15χρονου  σέντερ φορ Γιώργου  Καζάκου  στον Αστέρα Νίκαιας:«Ο αριθμός 9 Μια πάνινη κούκλα με το αριθμό 9 τυπωμένο στη κουρελιασμένη πλάτη της, ζωντανεύει μέσα σε έναν εφιάλτη. Αυτή είναι η υπόθεση της ταινίας ”9” του Τιμ Μπάρτον το 2009. Αν στη θέση της πάνινης κούκλας βάλεις τον 15χρονο φορ (μόλις τα έκλεισε) Γιώργο Καζάκο και στου εφιάλτη, ένα όνειρο που ετοιμάζεται να ζήσει στον Αστέρα Νίκαιας το 2019, 10 χρόνια μετά την ταινία, τότε έχουμε την 10η φετινή μεταγραφή της ομάδας με πολύ προοπτική για το μέλλον. Έχοντας περάσει από τις ακαδημίες των Α.Ο.Αιγάλεω, Αετού Κορυδαλλού και Ερμή Κορυδαλλού δείχνει έτοιμος να ”βουτήξει σε βαθιά νερά” από μικρός!» Τι σκέφτηκε ο άνθρωπος….

Μιας και αναφερθήκαμε στον Αστέρα Νίκαιας να πούμε ότι έπαιξε για δεύτερη φορά φέτος σε φιλικό με τον ΑΟΚ Φαλήρου , στο γήπεδο Παραλίας Τζιτζιφιών . Δεύτερη νίκη με τεσσάρα . 4-0 την δεύτερη , 4-1 την πρώτη. Και όπως διαπίστωσε ο κόουτς Άγγελος του κάνει καλό ο καθαρός αέρας της παραλίας, αφού αλλιώς δεν εξηγείται διαφορετικά η αγωνιστική του μεταμόρφωση. Αυτά….

Προοδευτική εναντίον Δία σήμερα στον Κορυδαλλό. ΟΙ βυσσινί απέναντι στην ομάδα των Ταμβάκη και Μανδρέκα . Δυο τεράστιων Προοδευτικάνων . Κράμερ εναντίον Κράμερ….