Connect with us

Ε.Π.Σ.Π.

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Το Πειραϊκό ποδόσφαιρο αποχαιρετά σήμερα τον Αργύρη Κεραμίδα . Ένα σημαντικό παράγοντα με τεράστια προσφορά στο χώρο, αλλά πάνω από όλα ένα σπουδαίο άνθρωπο . Στις 11 το πρωί στο Νεκροταφείο Σχιστού θα γίνει η κηδεία του .Εκεί θα βρίσκονται  όλοι οι φίλοι του για να του πουν το «στερνό αντίο». Καλό ταξίδι  αδελφέ. Θα σε θυμόμαστε πάντα .Άνθρωποι  σαν και σένα δεν είναι δυνατόν να ξεχαστούν . Όσα χρόνια και αν περάσουν….

Συγκλονισμένοι  είναι όλοι στην ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα από τον ξαφνικό χαμό του Αργύρη . Του δικού τους ανθρώπου. Που έφυγε στα 62 του χρόνια. Με απόφαση του Δ.Σ. που συνεδρίασε έκτακτα αναβλήθηκαν όλες οι εκδηλώσεις του συλλόγου σε ένδειξη πένθους .Όπως και ο   αγιασμός όλων των τμημάτων της ομάδας που  είχε προγραμματιστεί να γίνει αύριο στο Σελεπίτσαρι . Στον Κυριακάτικο αγώνα με την Αστυπάλαια θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Αργύρη Κεραμίδα ενώ οι ποδοσφαιριστές της ομάδας θα φορέσουν μαύρα περιβραχιόνια…..

Διάλογος που είχαμε  προχθές κατά τη διάρκεια του αγώνα Κυπέλλου Καραβάς- Κερατσίνι με τον Αργύρη :

-Πόσο είναι η Αστυπάλαια στη Σαλαμίνα ;

– Μπα , γιατί τόσο ξαφνικά ενδιαφέρον για την Αστυπάλαια Αργύρη ;

– Παίζουμε μαζί της την Κυριακή στον Κορυδαλλό. Θα έλθεις ;

– Δεν ξέρω αν θα προλάβω ρε φίλε..

– Εγώ πάντως θα σε περιμένω Αντώνη μου. Να συζητήσουμε κιόλας . Έχουμε να πούμε κάποια πράγματα…

Που να ήξερες ρε φίλε ότι  ούτε εσύ δεν θα πας . Θα είσαι όμως κοντά στην ομάδα . Η ψυχή σου θα φτερουγίζει πάνω από το γήπεδο και θα χαίρεται…

Και κάτι ακόμα . Στο ημίχρονο  του προχθεσινού αγώνα Αργύρη μου , έφυγες από την εξέδρα και κατέβηκες στην καντίνα. Και  εκεί  σε  καμάρωνα που γελούσες ασταμάτητα μέσα από την καρδιά σου με τις «κρυάδες »τα ανέκδοτα του Πτερνέα . Καλό ταξίδι φιλαράκι  , καλό Παράδεισο να έχεις . Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ Αργυράκο . Αυτό είναι σίγουρο….

Ξεκινάει λοιπόν το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα και πολλές ομάδες τρέχουν να βγάλουν δελτία σε παίκτες του. Την τελευταία – στην κυριολεξία – στιγμή .Τόσο καιρό δεν μπορούσαν. Το χαρακτηριστικό στοιχείο του Έλληνα. Που το βλέπουμε παντού. Και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο…..

Κάποιοι πάγκοι   που περίσσευαν στο γήπεδο του Ρέντη , μεταφέρθηκαν στο ΣΕΦ . Έτσι δεν υπάρχει πλέον κανένα πρόβλημα . Το Σαββατοκύριακο το γήπεδο ξανανοίγει για επίσημους αγώνες μετά από δυο σχεδόν χρόνια . Είχε κλείσει τον Νοέμβριο του 2017….

Από τους καλύτερους παίκτες της Προοδευτικής  αυτή την περίοδο  στη μεσαία  γραμμή είναι ένας 18χρονος. Ο  Αντώνης Γκόγκα . Που κάνει τα πάντα στο κέντρο . Μαρκάρει, τρέχει ,κόβει , πασάρει ….Όλο τον χρόνο μας είχε ….ζαλίσει ο Σωκράτης για έναν μικρό  προερχόμενο από την «παικτοπαραγωγική» Χαραυγή τον όποιον είχε αποκτήσει η Προοδευτική πέρυσι όχι και τόσο εύκολα αφού η Χαραυγή δεν τον παραχωρούσε . Πέρυσι λόγω ηλικίας οι προπονητές δεν τον χρησιμοποιούσαν πολύ σχεδόν καθόλου. Ο παίκτης όμως δούλευε καθημερινά και αδιάκοπα.

Και να , τώρα τα αποτελέσματα…..

Τα 50 χρόνια από την ίδρυση του  συμπληρώνει φέτος ο  Πυθαγόρας Περάματος Με σύνθημα «50 Χρόνια Ιστορίας
Μια πόλη – Μια Ομάδα , Μια Ιστορία – Μια γροθιά» καλεί » η διοίκηση καλεί τον κόσμο να ενισχύσει την προσπάθεια  του συλλόγου τώρα που επέστρεψε στη Β’ Πειραιά , αγοράζοντας το εισιτήριο διαρκείας που ισχύει μόνο 20€ …..

Πως τα φέρνει η ζωή.. Η ΑΕ Μοσχάτου νίκησε την Κηφισιά εκτός έδρας και αυτό στάθηκε αφορμή για να φύγει ο Πειραιώτης προπονητής της Γιώργος Αρχοντάκης . Τον αντικατέστησε ο Νίκος Κούστας , περυσινός προπονητής της ΑΕ Μοσχάτου……