Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Ξεκινούν σήμερα  τα Πειραϊκά πρωταθλήματα με όνειρα και φιλοδοξίες για όλους . Για κάποιες ομάδες περισσότερο και για κάποιες άλλες λιγότερο, έτσι όπως  έχει δημιουργηθεί η κατάσταση στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο   σήμερα. Ευχή μας είναι να γίνουν καλά πρωταθλήματα χωρίς παρατράγουδα και βία . Και η ευχή μας να μην μείνει ευχή.

Γι’ αυτό πρέπει να βοηθήσουμε όλοι . Και οι παράγοντες και οι ποδοσφαιριστές και οι διαιτητές και ο κόσμος . Λάθη κάνουμε όλοι . Αυτό είναι αναπόφευκτο. Το θέμα είναι αυτά τα λάθη να μην είναι σκόπιμα και δόλια . Μην τα βάζουμε συνέχεια με τους διαιτητές . Και οι παίκτες  φταίνε , αλλά δεν τους «ακουμπάμε». Τα δικά τους λάθη τα συγχωρούμε. Των διαιτητών όχι….

Σίγουρα οι διαιτητές είναι λίγοι .Οι διπλές διαιτησίες  θεωρούνται αναπόφευκτες . Δέκα συνολικά έχουμε αυτή την αγωνιστική . Λυπηρό θεωρεί το φαινόμενο ο Βαγγέλης Αργύρης ένας πρώην  διαιτητής αρκετά αξιόλογος που αναγκάστηκε να σταματήσει  εξαιτίας της συμπεριφοράς και της νοοτροπίας κάποιων  , όπως μας είπε ο ίδιος . Θα συμφωνήσω μαζί του έως ένα σημείο. Σίγουρα υπάρχουν λίγοι διαιτητές σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Σίγουρα δεν είναι ωραίο να έχουμε τόσες πολλές διπλές διαιτησίες ( και τριπλές αν λάχει ) . Όμως οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι το επίπεδο των διαιτητών έχει ανέβει  σημαντικά . Σίγουρα λοιπόν υπάρχει ποιότητα ,αλλά όχι ποσότητα . Και οι περισσότεροι συμφωνούν με αυτό . Γιατί αν αναλογιστούμε  τι συνέβαινε  με κάποιους διαιτητές σε παιχνίδια μας πιάνει μελαγχολία. Ο χώρος του Πειραϊκού ποδοσφαίρου  είναι μικρός. Και όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας . Ορισμένοι πρώην διαιτητές ούτε έξω από τα γήπεδα δεν πρέπει να περνάνε….

Να αναφερθούμε στις διπλές διαιτησίες της 1ης αγωνιστικής .

Δυο αγώνες Α’ κατηγορίας «σφυρίζουν » οι Αλατσάκης, Μπαλαχούτης, Πουλόπουλος , και ο εκ μεταγραφής από Χανιά Λάμπρος Τζαγκαράκης . Από έναν Α’ και Β’ οι Φιλακούρης, Δαμιανάκης , Ζησιμόπουλος , δυο Β’ ο Τουρλομούσης .

Από δυο  παιχνίδια Γ’ Κατηγορίας διαιτητεύουν ο Βάιλας και η Χαρά Βογιατζιδάκη  που τα προηγούμενα χρόνια ήταν μόνο βοηθός και σφύριζε σε πρωταθλήματα υποδομών .. Φέτος διαιτήτευσε σε έναν αγώνα Κυπέλλου. Κι αφού το εγχείρημα πέτυχε οι υπεύθυνοι την όρισαν και στο πρωτάθλημα και μάλιστα  Σάββατο και Κυριακή….

Όπως ισχύει τα τελευταία χρόνια, την 1η αγωνιστική των πρωταθλημάτων Α΄ Β΄ Γ΄ Κατηγορίας, τα γηπεδούχα σωματεία δεν  επιβαρυνθούν με το εξοδολόγιο Διαιτησίας το οποίο θα είναι ΔΩΡΕΑΝ – μια προσφορά της Επιτροπής Διαιτησίας και των Πειραιωτών Διαιτητών. Το ίδιο θα ισχύσει και την 1η αγωνιστική του Β΄ γύρου .

Τα Γηπεδούχα σωματεία θα επιβαρυνθούν μόνο με το εξοδολόγιο του Ιατρού αγώνα και του παρατηρητή……

Αγωνία για την τύχη του Αργοναύτη. Η ομάδα αναμένεται να κατέβει να αγωνιστεί αύριο απέναντι στους Λέοντες Καμινίων. Με σημαντικά προβλήματα. Ίσα-  ίσα που συμπληρώνει ομάδα ή για να ακριβολογούμε ενδέχεται να κατέβει με δέκα παίκτες αφού διαθέτει  μόνο έναν ποδοσφαιριστή κάτω των 20 ετών !!! Στη δύσκολη αυτή στιγμή την ομάδα ανέλαβε και προπονεί ο Στέλιος Βολωνάκης ένας πολύ έμπειρος σπουδαίος  τεχνικός  που προσφέρθηκε να βοηθήσει  . Στο τεχνικό τιμ είναι και ο ικανότατος Παντελής Τρουμπούνας …..

Εκατοντάδες κόσμου βρέθηκε χθες το πρωί στο Νεκροταφείο  Σχιστού για να πει το «στερνό  αντίο» στον Αργύρη  Κεραμίδα τον άξιο παράγοντα, τον γελαστό άνθρωπο που έφυγε τόσο άδικα και ξαφνικά στα 62 του χρόνια. Το φέρετρο ήταν καλυμμένο με τη σημαία  της ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδας της ομάδας που υπηρέτησε με αφοσίωση όλα αυτά τα χρόνια .Παρόντες και οι ποδοσφαιριστές του συλλόγου φορώντας τα μπλουζάκια με το σήμα της ομάδας.

Ήταν εκεί αρκετοί παράγοντες , προπονητές , διαιτητές φίλαθλοι.  Την ΕΠΣ Πειραιά εκπροσώπησαν οι Γιάννης Σπάθας( ήταν με τους γιους του Ηλία και Βασίλη) , Κώστας Χολέβας, Παναγιώτης Λαπατάς, Βασίλης Κουτσούπης , Παναγιώτης Νταλάκος. Έχεις αρχίσει ήδη να μας λείπεις φίλε Αργύρη. Καλή αντάμωση ….

Την Δευτέρα στις 11 το πρωί στο Γ’ Νεκροταφείο θα γίνει η κηδεία του Μοσχονά Δράγαζη  παλαιού παράγοντα της Προοδευτικής και της Χαραυγής. Τα δυο σωματεία εξέδωσαν συλλυπητήριες ανακοινώσεις και μετέχουν στο πένθος της οικογένειας…..