Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Με τον αγώνα  ανάμεσα στην Αμφιάλη και την ΑΕ Μοσχάτου που διεξάγεται σήμερα στις 16.30 στο γήπεδο της Χαραυγής ολοκληρώνεται η γ’ φάση του Κυπέλλου Πειραιά . Η νικήτρια ομάδα θα περάσει στους «16» του θεσμού……

Το έχουμε επαναλάβει πολλές φορές . Αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια και η υγεία  των ποδοσφαιριστών.  Παιδιών που αφήνουν οικογένειες  και δουλειές για να παίξουν μπάλα . Είχαμε δυστυχώς κάποιους σοβαρούς τραυματισμούς το Σαββατοκύριακο.

Στον αγώνα του Περαμαϊκού με τον Θησέα  , ο γκολκίπερ του δεύτερου Κιτσέλης τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο με κατάγματα και  μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση όπου και κρίθηκε σκόπιμο από τους γιατρούς να χειρουργηθεί . Το γεγονός το μάθαμε από τον Περαμαϊκό η διοίκηση του οποίου με  ανακοίνωση της αναφέρει ότι «είμαστε στο πλευρό του παίκτη,  μιας και πάνω από όλα προέχει η υγεία των παικτών – ανθρώπων που κάθε Σαββατοκύριακο αφήνουν οικογένειες και δουλείες για να ασχοληθούν με το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο παίζοντας ανασφάλιστοι στα γήπεδα με ορατό τον κίνδυνο τραυματισμού τους χωρίς να σκέφτονται τις συνέπειες που μπορεί να έχει ένας τραυματισμός…όπως η δουλειά την επομένη ημέρα.»…..

Στον αγώνα Αναγέννησης Μοσχάτου –ΑΟ Αγίου Δημητρίου  είχαμε άλλους δυο σοβαρούς τραυματισμούς . Ο 18χρονος ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων Ράτου υπέστη διπλό κάταγμα  στο χέρι ενώ ο Αθανασίου του ΑΟΑΔ κτύπησε στο κεφάλι και του τοποθετήθηκαν 6 ράμματα . Γι’ αυτό λέμε προέχει η υγεία των αθλητών . Η ασφάλιση τους είναι πλέον απαραίτητη και επιβάλλεται…..

Έτοιμο για στρώσιμο είναι το γήπεδο της Νίκαιας . Όμως θα πρέπει να πάει ο αρμόδιος μηχανικός να κάνει τον έλεγχο και να δώσει την έγκριση του ώστε να  τοποθετηθεί το νέο καουτσούκ και ο χλοοτάπητας. Ελπίζουμε να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση…..

Και μια καλή είδηση . Τέθηκε σε λειτουργία το 70% του ηλεκτροφωτισμού του γηπέδου του ΣΕΦ . Έτσι από σήμερα  Τετάρτη τα σωματεία που το χρησιμοποιούν για προπονήσεις, θα το κάνουν βάσει  του κανονικού προγράμματος το οποίο θα είναι στη διάθεσή τους από την Γραμματεία της Ένωσης. …..

Έχουμε δει και τα τρία επίσημα παιχνίδια της Προοδευτικής μέχρι τώρα . Δυο για  το πρωτάθλημα και ένας για το Κύπελλο. Η αλήθεια είναι πως η ομάδα δεν έχει φτάσει σε υψηλό επίπεδο απόδοσης μέχρι τώρα . Τουλάχιστον στο σημείο που την θέλουν οι οπαδοί της . Στηρίζεται βασικά στην προσωπικότητα και στις ατομικές προσπάθειες  κάποιων ποδοσφαιριστών της που είναι υψηλής κλάσης. Όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα στην ομάδα . Και χθες άλλαξε . Ο ….προπονητής !!!Εντελώς ξαφνικά Ο Λουκάς Καραδήμος που αντικατέστησε τον Κυριάκο Μίχα πριν από τρεις εβδομάδες , πηγαίνει στο Αιγάλεω από το οποίο δέχτηκε μια καλή πρόταση . Η διοίκηση μετά από αυτή την απροσδόκητη εξέλιξη αιφνιδιάστηκε . Και τώρα αναζητείται νέος τεχνικός. Τα σχέδια αλλάζουν. Εν αναμονή εξελίξεων….

Με το θέμα των σοβαρών επεισοδίων , στο  φιλικό παιχνίδι Παννεαπολικού – Ηφαίστου  Κ-16) ασχολήθηκε η  Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΠ που θεώρησε υπαίτια και τα δυο σωματεία και τους τιμώρησε από μια αγωνιστική την έδρα . Η διαφορά τους είναι ένα …50€ στο πρόστιμο   Στους γηπεδούχους  επιβλήθηκε 100 € και στους φιλοξενούμενους 50….

Για να βάζουμε κάποια πράγματα στη σωστή θέση του σχετικά με το θέμα του μηδενισμού της Σπίθας . Με τον προηγούμενο Κ.Α.Π. από τον σύλλογο αφαιρούνται 3 βαθμοί Αυτή  την εντύπωση είχαν πολλοί , ανάμεσα σε αυτούς και ο υπογράφων .. Όμως πλέον δεν ισχύει αυτό .

Βάσει του  άρθρου 21 του νέου Κ.Α.Π. εφόσον  ένα σωματείο  θεωρηθεί υπαίτιο για την μη διεξαγωγή τέλεσης αγώνα  ,χάνει το παιχνίδι τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο  και αν υπάρχει παράβαση του άρθρου 15 σχετικά με το φύλλο αγώνα  του αφαιρείται ένας( 1) βαθμός.. Τον λόγο πλέον έχει η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΠ για να αποφασίσει…

Ένας ακόμα προπονητής άφησε την δεύτερη δουλειά του αφού έτσι πλέον έχει αποφασιστεί. Ο Δημήτρης Βουτσινάς παραιτήθηκε από τις υποδομές της ΑΕ Νίκαιας  . Έτσι θα συνεχίσει μόνο στην ανδρική ομάδα της ΑΕ Θύελλας – Αχιλλέα …..