Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Κάτι νέο δημιουργείται στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο. Η ομάδα Diamonds  με αξιόλογους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές ενσωματώθηκε φέτος στην Ένωση Α.Α. Ρέντη .Τα παιδιά αυτά 15-16 και 17 ετών έδωσαν την δική τους ευχάριστη νότα στον αγώνα απέναντι στον Παντζιτζιφιακό . Δημιουργός αυτής της ομάδας είναι ο Διαμαντής Αθανασίου, ένας αξιόλογος τεχνικός για ακαδημίες  ποδοσφαίρου .Την Κυριακή έγινε μια γιορτή στο γήπεδο , με την συμμετοχή και των μικρότερων παιδιών των ακαδημιών. Την ομάδα κωουτσάρισε μια πολύ μεγάλη δόξα του Ελληνικού ποδοσφαίρου και του Ολυμπιακού ο Πέτρος Μίχος.

Τα μικρά αυτά παιδιά  έχοντας την βοήθεια των έμπειρων Λούπου ( πέτυχε τα τρία από τα τέσσερα τέρματα της ομάδας του, Καμαράδου , Κουτούζου κ.α είναι ικανή για μεγάλα πράγματα. Δικαιολογημένα λοιπόν καμάρωνε ο Κώστας ο Χαλιάσος  γι΄ αυτή την ωραία επιλογή του . Να φέρει τα  «διαμάντια »    στην ομάδα…

Να τα διαβάζετε τα «Πειραιώτικα » . Γράψαμε χθες με νόημα ότι ο απερχόμενος προπονητής της Προοδευτικής ο Λουκάς Καραδήμος είναι από την Λειβαδιά που βγάζει ωραίο σουβλάκι. Καλαμάκι.. Δεν προλάβαμε να το γράψουμε και χθες ανακοινώθηκε ότι υπηρεσιακός προπονητής για όσο διάστημα χρειαστεί αναλαμβάνει  ο ….Αντώνης Καλαμάκης !!! Ότι καλύτερο για την περίπτωση δηλαδή. Ο Αντώνης εκτός από πολύ καλός προπονητής είναι και μεγάλος Προοδευτικάνος. Γέννημα θρέμα….

Στο μεταξύ κόσμος πάει και έρχεται  στην Προοδευτική .Έφυγε ο Καραδήμος και επέστρεψε ο Ηρακλής ο Ρόππας . Και τώρα κατάλαβαν όλοι γιατί ο τελευταίος είχε αποχωρήσει από την ομάδα…..

Η διοίκηση του ΑΣ Ποντίων  παρέθεσε δείπνο στους αθλητές και στις αθλήτριες του συλλόγου  , σε μια όμορφη βραδιά σε γνωστό εστιατόριο των δυτικών Προαστίων. Το πλούσιο φαγητό , οι ομιλίες των κ Λουρίδα και Τσέρου καθώς και ο όμορφος χώρος συνέβαλλαν στην επιτυχία αυτής της βραδιάς  δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα οικογενειακή…..

Λίγο πριν από το τέλος του αγώνα Αστέρια Δραπετσώνας –Ολυμπιακός Κερατσινίου  δημιουργείται μια αψιμαχία μεταξύ παικτών . »Ο διαιτητής Τορλουμούσης έχει «σταμπάρει τον ποδοσφαιριστή των φιλοξενούμενων Πέτρο Παπανδρέου. Παρόλα αυτά δεν του κάνει τίποτα ,αλλά πηγαίνει στον πάγκο της ομάδας και απευθυνόμενος στον προπονητή Νίκο Κόχειλα του είπε: «Κόουτς  άλλαξε τον παίκτη σου για να μην τον βγάλω εγώ.» Πριν προλάβει ο τεχνικός των ερυθρολεύκων να κάνει την αλλαγή, ο Παπανδρέου βγήκε μόνος του από τον αγωνιστικό χώρο…..

Ο 18χρονος ποδοσφαιριστής της Χαραυγής Τόλγκα Χουριέτ που βρίσκεται στον Έβρο για την κηδεία τού παππού του θα έρθει  αύριο  Σάββατο και η σίγουρη απουσία του προβληματίζει τον Σταμάτη  Αναστασιάδη γιατί εκτός από αξιόπιστη λύση παίζει και σαν μικρός. Να επισημάνουμε ότι ο παππούς του παίκτη απεβίωσε την περασμένη Παρασκευή. Ο Χουριέτ όπως και η οικογένεια του  είναι Έλληνες της Θράκης , αλλά μουσουλμάνοι – Πομάκοι .  Το έθιμο λοιπόν που έχουν αυτοί οι άνθρωποι είναι πως αν πεθάνει κάποιος δικός τους , τον κρατάνε και τον θάβουν μετά από μια ολόκληρη εβδομάδα ….

Tο ΔΣ του Δία Κορυδαλλού ευχαριστεί θερμά τον Δήμαρχο Κορυδαλλού  κο Νίκο Χουρσαλά  που διέθεσε πούλμαν για την μετακίνηση της ομάδας στην Σαλαμίνα. Επίσης ευχαριστεί

την Επιπλοποιεία Κουλιέρης και ιδιαίτερα τον κο Σάββα Κουλιέρη για την χορηγία αθλητικού υλικού προς τον σύλλογο . ….

Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Εθνικού ΟΦΠΦ και οι ακαδημίες της, σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και συγκεκριμένα το πρόγραμμα Hestia FC, την πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα στην Ελλάδα για ευπαθείς γυναίκες, μετανάστριες και πρόσφυγες, διοργανώνουν το «Ζούμε μαζί- Αθλούμαστε μαζί», μία διημερίδα γυναικείου ποδοσφαίρου στον Πειραιά στις 12 και 13 Οκτωβρίου 2019.

Η διημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, του ΟΠΑΝ, της ΕΠΣ Πειραιά, της ΕΠΟ και του Fare Network, στα πλαίσια του Πανευρωπαϊκής καμπάνιας Football People Weeks, με σκοπό την προβολή του αθλητισμού και της ισότητας.. Αύριο Σάββατο 11.00 – 14.00 στην Πλατεία Κοραή (Δημαρχείο) Πειραιά Street Football Event με τη γυναικεία ομάδα του Εθνικού ΟΦΠΦ, τις ακαδημίες της και παίκτριες της Hestia FC με τους εκπροσώπους τους.

Από τις 17.00 – 20.00 Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Φίλωνος 29, Πειραιάς θα γίνουν ομιλίες σχετικά με το γυναικείο αθλητισμό, το γυναικείο ποδόσφαιρο και τις κοινωνικές του προεκτάσεις με γνωστούς ομιλητές του χώρου του γυναικείου ποδοσφαίρου και γενικότερα του αθλητισμού. Την Κυριακή  από τις 17.00 έως τις  22.00  στο γήπεδο του  ΣΕΦ  θα γίνουν αγώνες. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα : 17.00 – 19.30 Τουρνουά παγκορασίδων (ηλικίες 6-11 ετών) με τη συμμετοχή τωνακαδημιών του Εθνικού ΟΦΠΦ, του Πήγασου Θριασίου, του Ιάσωνα Ιλίου και τηςΟλυμπιάδας Υμηττού. Απονομές μεταλλίων και αναμνηστικών.. 20.00 – 22.00 Φιλικός αγώνας μεταξύ Εθνικού ΟΦΠΦ και Hestia FC….

Τέλος οι Κώστας Νταλάκος και Σταύρος Λαζάκης από τον Ερμή Κορυδαλλού. Θα μου πείτε ότι αυτό δεν ανήκει στο ρεπορτάζ της στήλης  αλλά στη Γ’ Εθνική… Σωστά αλλά το ανέφερα γιατί υπάρχει σχέση. Και το αναφέρω πριν προλάβει να το ανακοινώσει επίσημα ο σύλλογος. Ο Λαζάκης  υπέγραψε στον Ηρακλή Νίκαιας. Αυτά….