Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Πραγματοποιείται σήμερα στις 6 το απόγευμα στα γραφεία της ΕΠΣΠ η κλήρωση των αγώνων της Δ΄ φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Πειραιά.

Οι  16 ομάδες που θα μπουν στην κληρωτίδα είναι:

Από την Γ’ Εθνική(4)  : Κερατσίνι, Εθνικός, Ερμής , ΑΕ Μοσχάτου.

Από την Α’ Πειραιά ( 10): Αίας Σαλαμίνας,  Αμπελακιακός, Ατρόμητος Πειραιά, ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα , Ελλάς Ποντίων , Θύελλα Μοσχάτου, Ίκαρος Καλλιθέας, Προοδευτική, Σαρωνικός, Χαραυγή .

Από την Β’ Πειραιά (2) : Ήφαιστος, Φίλαθλοι .

Οι 8 αγώνες  που θα προκύψουν θα διεξαχθούν  σε τρεις …δόσεις .Τις Τετάρτες 30/10, 6/11 και  13/11…

Δυο ακόμα ποδοσφαιριστές αποτελούν παρελθόν  από την Προοδευτική. Είναι οι Ατματσίδης και Χουστουλάκης . Ιδιαίτερα η αποχώρηση του πρώτου προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση γιατί ήταν από τους κορυφαίους παίκτες της ομάδας . Όπως  μάθαμε ο ίδιος ο παίκτης ζήτησε να αποχωρήσει γιατί είχε μια καλή πρόταση από την Μαρκό. Και η διοίκηση δεν είχε αντίρρηση για να τον αφήσει ελεύθερο Πάντως στον σύλλογο όχι μόνο δεν ανησυχούν αλλά αισιοδοξούν ότι η ομάδα θα πάει ακόμα καλύτερα στη συνέχεια. «Μπορούμε να αποδεσμεύσουμε και να πάρουμε  όποιον παίκτη κρίνουμε για το καλό της ομάδας » δήλωσε ο πρόεδρος των « βυσσινί» Γιώργος  Μαργέτης και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Προοδευτική θα αναδειχτεί πρωταθλήτρια . Όσον  αφορά τον νέο τεχνικό που θα αναλάβει την ομάδα , όλα δείχνουν ότι θα είναι προπονητής Α.Α. εκτός βέβαια αν πεισθεί να συνεχίσει ο Α.Κ. ( Αντώνης Καλαμάκης) . Ο οποίος κοουτσάρισε άψογα την ομάδα στον αγώνα με την ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα.. Ο κ. Μαργέτης  αναφέρθηκε και στην παρουσία του κόσμου που κατέκλυσε  την Κυριακή το γήπεδο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η παρουσία  των φιλάθλων μας ήταν συγκλονιστική και τους ευχαριστούμε. Στόχος μας είναι να επιστρέψουν κοντά στην ομάδα όλοι οι  Προοδευτικάνοι  που δεν έρχονται εδώ και χρόνια στο γήπεδο»….

Η Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ ενημερώνει τους προπονητές που έχουν επιλεγεί να παρακολουθήσουν την Σχολή Επανεξέτασης (Θεωρία- την Παρασκευή 18/10) ότι θα πρέπει να έχουν πληρώσει το σχετικό παράβολο μέχρι και σήμερα .Σε διαφορετική περίπτωση θα αντικατασταθούν οι θέσεις τους με άλλους υποψηφίους.

Έβγαλε διοίκηση λοιπόν ο Αργοναύτης  και όλα δείχνουν ότι το ιστορικό σωματείο μπαίνει σιγά – σιγά σε ένα δρόμο. Νέος πρόεδρος ο Λευτέρης Φραγκίσκος με Γενικό αρχηγό τον Γιώργο Καλαφατά. Στο νέο Δ.Σ. μετέχουν και τρεις Μοσχατιώτες . Ο Φώτης Μενούχος , ο Στάθης Συρίγος και ο Ζαχαρίας Μιχαλόπουλος ( ξάδελφος του επί σειρά ετών παράγοντα  της ΑΕΜ)…….

Το Σάββατο ο ποδοσφαιριστής του Προφήτη Ηλία  Μανούσος Τρικαμηνάς είχε τα γενέθλια του. Κατά την διάρκεια του αγώνα με την ΑΕ Σαλαμίνας δέχτηκε δυο κάρτες μέσα σε εννέα λεπτά  ( 62′ – 71′. Όχι ευχετήριες , αλλά …κίτρινες. Και φυσικά αποβλήθηκε . Βιαζόταν φαίνεται να γιορτάσει ….

Αν και έχανε στο α΄μέρος με 0-1 από τον Πυθαγόρα ο ΑΟΑΔ επικράτησε στην επανάληψη με 3-1 και πέτυχε την πρώτη του νίκη. Με ανακοίνωση της η διοίκηση του συλλόγου  συγχαίρει τον διαιτητή Λυτρίβη για τη διαιτησία του….

Δυο συνεχόμενες αγωνιστικές έπαιξε ο ΑΣ Ποντίων στη γειτονική Χαραυγή. Και τις δυο ήταν Σάββατο . Και τις δυο γνώρισε την ήττα . Και τις δυο δέχτηκε από δυο γκολ…

Απόψε και ώρα 18:30, στον κινηματογράφο «Σινέ Παράδεισος», (Αγ. Γεωργίου και Ζάππα 4, Κορυδαλλός), ο  Δήμος Κορυδαλλού, , διοργανώνει εκδήλωση, με θέμα «Αθλητισμός και διαμόρφωση προτύπων» με την ευκαιρία της προβολής του ντοκιμαντέρ «Ντιέγκο Μαραντόνα» του βραβευμένου σκηνοθέτη Ασίφ Καπάντια» Στην εκδήλωση θα μιλήσουν :
Ο  Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, οι δημοσιογράφοι Νίκος Κατσαρός ,  Αντώνης Πανούτσος,  καθώς και το μέλος του τμήματος σκάουτινγκ Ακαδημιών Ολυμπιακού και μεγάλη μορφή του  παγκόσμιου ποδοσφαίρου ο Αργεντίνος  Άριελ Ιμπαγάσα,.
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Δημοσιογράφος Παύλος Γερακάρης.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Ντιέγκο Μαραντόνα» (Diego Maradona, 2019) που αναφέρεται στην πολυτάραχη ζωή του μεγάλου Αργεντίνου ποδοσφαιριστή και δημιουργήθηκε από το προσωπικό αρχείο του που προβάλλεται για πρώτη φορά δημόσια…..