Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Ξεκινούν και πάλι ενδεχομένως από σήμερα οι εργασίες για την τοποθέτηση του νέου χλοοτάπητα στο γήπεδο της Νίκαιας . Μετά από παρέμβαση του Δημάρχου Νίκαιας- Ρέντη Γιώργου Ιωακειμίδη το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί μεταξύ  της τεχνικής υπηρεσία του Δήμου και του εργολάβου, όσον αφορά την κλίση των υδάτων ώστε να μην πλημμυρίζει ο αγωνιστικός χώρος σε περίπτωση βροχής , λύθηκε . Έτσι μπήκαμε στην τελική ευθεία για την παράδοση του ιστορικού γηπέδου. Ο ίδιος ο δήμαρχος επικοινώνησε χθες τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Προοδευτικής Γιώργο Μαργέτη και τον ενημέρωσε για την κατάσταση που   υφίσταται. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα υπάρξει νέο πρόβλημα  και το γήπεδο θα παραδοθεί μέχρι το τέλος του μήνα, το αργότερο για τις ομάδες  και το Πειραϊκό ποδόσφαιρο….

Έκκληση κάνει ο γνωστός παράγοντας του Πειραϊκού ποδοσφαίρου  Ντίνος Ανδρακάκος προς όλους τους παράγοντες του Πειραιά, διαιτητές, παλαιμάχους ποδοσφαιριστές γιατρούς και γενικά σε όσους έχουν την οποιαδήποτε σχέση με το Πειραϊκό ποδόσφαιρο . Να μην μείνουν αμέτοχοι στο σοβαρό πρόβλημα υγεία του μικρού Παναγιώτη – Ραφαήλ .

«Να δείξουμε ότι μπορεί το ποδόσφαιρο του Πειραιά να περνάει δύσκολα , αλλά στηρίζει τα δυσκολότερα » τόνισε ο κ. Ανδρακάκος  που καλεί όλα τα σωματεία , τους διαιτητές και τους γιατρούς να δωρίσουν όλα τα έσοδα των δυο επόμενων αγωνιστικών  σε συνεννόηση με την ΕΠΣΠ . Δεν ξέρω αν γίνει αυτό που προτείνει ο Ντίνος. Ο καθένας από την πλευρά του , που θέλει να βοηθήσει , ας βρει τον τρόπο μόνος του. Ο Παναγιώτης – Ραφαήλ πρέπει να ζήσει και να γίνει καλά…..

Είδα  τον ΑΟ Καραβά την Κυριακή απέναντι στον Δία Κορυδαλλού. Δεν χρειάστηκε πολλά για να καταλάβω. Η ομάδα γίνεται ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης . Σιγά – σιγά όλοι προσαρμόζονται στο σύστημα που παίζει και θέλει ο Λευτέρης Βασιλειάδης . Ο ικανότατος τεχνικός  έχει καταφέρει να «παντρέψει» τους παλιούς με τους νέους παίκτες της ομάδας που από παιχνίδι σε παιχνίδι θα παρουσιάζεται καλύτερη και πιο δυνατή. Το καλοκαίρι έγιναν πολύ καλές , κατά γενική ομολογία,  μεταγραφικές κινήσεις .Με προοπτικές για το μέλλον. Οργανωμένα πράγματα δηλαδή….

Δυο συνεχόμενες αγωνιστικές έπαιξε ο ΑΣ Ποντίων στη γειτονική Χαραυγή. Και τις δυο ήταν Σάββατο . Και τις δυο γνώρισε την ήττα . Και τις δυο δέχτηκε από δυο γκολ…

Ο Ήφαιστος διπλασίασε τις νίκες του σε ισάριθμα παιχνίδι. Δυο νίκες που ήλθαν στα τελευταία λεπτά . Την 1η αγωνιστική  λύγισε στο 91’ με πέναλτι τον Πανιώνιο Κερατσινίου , ενώ προχθές επικράτησε με 3-0 του Αστέρα Νίκαιας . Με τρία γκολ που  σημειώθηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο παρακαλώ.( 81’,85’,88’) Κι αν υπάρχει μια παροιμία που λέει «το γοργόν και χάριν έχει » υπάρχει και μια άλλη που αναφέρει« Κάλλιο αργά παρά ποτέ» . Και αυτό νομίζω ότι έχει σημασία…..

Μια ζωή , στην κυριολεξία, κοντά στην  Αναγέννηση Μοσχάτου, ο Παναγιώτης Ορφανός. 30 και πλέον χρόνια. Ποδοσφαιριστής, πρόεδρος , προπονητής τα πάντα. Φέτος αποφάσισε να ηρεμήσει λίγο. Μην νομίζεται ότι  θα εγκαταλείψει τα γήπεδα. Ούτε η Αναγέννηση θα….΄. ορφανέψει.Προπονητής ανέλαβε ο γιος του ο Γιώργος. Αυτός θα γυμνάζει και θα κοουτσάρει την ομάδα . Είναι ο νεώτερος διπλωματούχος προπονητής στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο . Μόλις 27 ετών.Ο Παναγιώτης για την ώρα θα κάθεται στον πάγκο απλά. Το χούι δεν κόβεται έτσι εύκολα….

Και κάτι ακόμα για την Αναγέννηση . Ξεκίνησε ιδανικά στο πρωτάθλημα έχοντας δυο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Μάλιστα έχει πετύχει  ήδη οκτώ γκολ ( από τέσσερα την κάθε φορά ) χωρίς να έχει δεχτεί κανένα….

Με διόρθωσε ο φίλος  προπονητής τερματοφυλάκων του Αμπελακιακού Γιώργος Βάρκας . Το παιχνίδι Αμπελακιακού – Χαραυγής για το Κύπελλο Πειραιά θα γίνει στα Αμπελάκια και όχι στη Χαραυγή όπως έγραψα εκ παραδρομής χθες. «Άσχετα που το γήπεδο της Χαραυγής με τόσα παιχνίδια που έχουμε παίξει εκεί κοντεύουμε να το κάνουμε δεύτερη έδρα μας» πρόσθεσε ο Γιώργος. Έλα ντε…