Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Δυο αγώνες δεν έγιναν την Κυριακή και αυτός ήταν λόγος που δημιουργήθηκε ένας μεγάλος ντόρος  γύρω από τα θέματα αυτά .  Θα ασχοληθούμε πρώτα με το θέμα  της υγείας.  Ένα θέμα που καίει όλους μας . Γιατί πάνω από όλους κι από όλα είναι η ανθρώπινη ζωή . Από αυτά που συνέβησαν στο «Π. Νικολαΐδης», υπήρξαν αρνητικά και θετικά συμπεράσματα .

Στα αρνητικά φυσικά είναι η ανοργανωσιά και η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται τα γεγονότα αυτά από το ΕΚΑΒ.  Σπάει την κλείδα του ο ποδοσφαιριστής του Παννεαπολικού  Γιάννης Κοκκινάκης , σφαδάζει από τους πόνους , το ασθενοφόρο δεν φτάνει ποτέ , η συμβουλή της τηλεφωνήτριας κατόπιν εορτής είναι «φέρτε εσείς το παιδί στο Νοσοκομείο »(!!!) και αναγκάζεται ο πατέρας του να το μεταφέρει . Αν είναι δυνατόν !!! Πάμε τώρα στο πιο σοβαρό  . Κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης του αγώνα με την Σπίθα , ο τερματοφύλακας του Πειραϊκού Μπράντισλαβ Αμπράμοβ  μετά από διεκδίκηση της μπάλας με συμπαίκτη του  βρέθηκε στο έδαφος όπου του γύρισε η γλώσσα .

Η έγκαιρη επέμβαση  του γιατρού  του αγώνα Αλέξανδρου Τζαραντάτ αλλά και η συμβολή  του πρώην βοηθού προπονητή του Πειραϊκού Δημήτρη Καντιρτζόγλου που την τελευταία στιγμή ακολούθησε τον Αντώνη Ανούστη στο γήπεδο, έσωσαν τον 23χρονο Έλληνα  γκολκίπερ Ρωσικής καταγωγής. Το ασθενοφόρο  του  ΕΚΑΒ έφτασε στο γήπεδο μετά από μιάμιση ώρα παρακαλώ.  Για το θέμα της άμεσης βοήθειας στα γήπεδα ακούστηκαν διάφορες απόψεις, τις οποίες θα αναλύσουμε τις επόμενες μέρες…Από αυτή την ιστορία βγήκαν και θετικά συμπεράσματα. Ο πρόεδρος της υγειονομικής επιτροπής ιατρός Αντώνης Λεμονής  δραστηριοποιήθηκε άμεσα και κινήθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να  κλείσει το θέμα ευνοϊκά .

Με εντολή  του οι γιατροί  των αγώνων πηγαίνουν τουλάχιστον μισή ώρα πριν από την έναρξη των αγώνων   για την περίπτωση που προκύψει τέτοιο θέμα και δικαιώθηκε . Να σημειωθεί ότι , οι γιατροί εισπράττουν την αμοιβή τους και   δεν αφήνουν  προμήθεια  στην ΕΠΣΠ, όπως συμβαίνει με άλλες Ενώσεις . Το διευκρίνισε  ο κ. Λεμονής στην επικοινωνία  που είχαμε μαζί του και πρόσθεσε με νόημα:

«Οι γιατροί της ΕΠΣΠ  είναι γιατροί κανονικοί και όχι τραυματιοφορείς  και διασώστες, όπως ισχύει αλλού ,  παραβρίσκονται στους αγώνες   με το απαραίτητο ιατροφαρμακευτικό υλικό δεν αφήνουν κανένα κόμιστρο στην ΕΠΣΠ   και σε  επιτροπές της  Και δεν εμπορεύεται η Υγειονομική επιτροπή  της ΕΠΣΠ  κανένα ιατροφαρμακευτικό υλικό στους γιατρούς . Αυτό είναι προς τιμή της  και οι γιατροί προσφέρουν ότι καλύτερο. Είναι όλοι τους   διαμάντια και τους ευχαριστούμε »….

Περνάμε στο δεύτερο θέμα και στην δεύτερη αναβολή αγώνα. Για διαφορετικό λόγο όμως .

Οδηγήτρια – Ποσειδώνας Χατζηκυριακείου στη Χαραυγή . Μπλέξιμο με τα δελτία και τις κάρτες υγείας . Ένα πρόβλημα το οποίο νομίζω ισχύει σε πολλές ομάδες, άσχετα αν δεν το έχουν αντιληφθεί οι υπεύθυνοι τους αλλά και διαιτητές. Και εξηγούμαι . Ο διαιτητής Βάιλας διαπίστωσε προχθές ότι σε

8 ποδοσφαιριστές της γηπεδούχου ομάδας, οι κάρτες υγείας τους δεν είχαν σφραγίδα καρδιολόγου ΕΚΑΕ, ενώ για τους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας   ήταν κανονικά σφραγισμένα.  Και ερωτώ . Στα δυο προηγούμενα παιχνίδια οι διαιτητές δεν είχαν διαπιστώσει το πρόβλημα ; Πάμε παρακάτω . Οι γηπεδούχοι πήραν τα δελτία τους και  στην συνέχεια τα επέστρεψαν θεωρημένα όλα . Ο Βάιλας έγραψε στο φύλλο αγώνα ότι  τον απείλησαν και τον έβρισαν άτομα της Οδηγήτριας ενώ βαράγανε μπουνιές στην πόρτα των αποδυτηρίων  . Ανεξάρτητα από όλα αυτά ο διαιτητής είχε πρόθεση να κάνει τον αγώνα , αλλά οι του Ποσειδώνα έλεγαν

, ότι «χρειάζονται εύλογο χρονικό διάστημα, για να γυρίσουν οι παίκτες που αποχώρησαν και να κάνουν ζέσταμα, οριοθετώντας ότι θα είναι έτοιμοι στις 12.00.».Δηλαδή μετά από δυο ώρες περίπου από την προγραμματισμένη έναρξη Υπήρξαν επίσης αντιδράσεις από τις ομάδες που αγωνίζονταν μετά ενώ να σημειωθεί  ότι  Σαρωνικός  είχε εκδώσει εισιτήρια επιστροφής και υπήρχε  κίνδυνος  να χάσει το πλοίο της επιστροφής. ….

Τον λόγο για την τύχη του αγώνα έχει πλέον η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΠ…..

Ευχάριστα τα νέα από το γήπεδο της Νίκαιας. Χθες ξεκίνησε το στρώσιμο του νέου χλοοτάπητα . Λογικά σε δυο εβδομάδες θα είναι έτοιμο  προς χρήση των ομάδων….

Σε αναζήτηση νέου προπονητή βρίσκεται η Χαλκηδόνα μετά την παραίτηση  του Νίκου Μαρωνίτη  . Την ομάδα στο Κυριακάτικο παιχνίδι με την Ελλάδα Ποντίων κοουτσάρισε ο συνεργάτης του Κώστας Διαμαντόπουλος . Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένονται εξελίξεις….

Είχαμε κι άλλον τραυματισμό αυτή την  εβδομάδα  σε προθέρμανση . Το Σάββατο στον αγώνα με τον Αετό Κορυδαλλού κτύπησε στο ζέσταμα ο ποδοσφαιριστής της Δραπετσώνας Δούφας  και αντικαταστάθηκε πριν ξεκινήσει το παιχνίδι από τον Καραμπετιάν….

Άσχημο  παιχνίδι μέσα σε ένα λεπτό έπαιξε η μοίρα στους αδελφούς Στέφα που αγωνίζονται στον Ίκαρο Καλλιθέας . Στο 32’ του χθεσινού αγώνα με την Προοδευτική τραυματίστηκε ο Κλέαρτ ενώ ένα λεπτό αργότερα αποβλήθηκε ο αδελφός του Κότσο…