Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Θα ασχοληθούμε και σήμερα με το θέμα των σοβαρών τραυματισμών στα γήπεδα. Γιατί πάνω από όλα είναι η υγεία . Είναι απαράδεκτο ποδοσφαιριστής  που κάνει το χόμπι του , να κινδυνεύει η ζωή του. Και μιλάμε όχι για τους τραυματισμούς όσο για τα επακόλουθα .

Είναι ανεπίτρεπτο να καλούν το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και να λένε ότι δεν μπορούν να πάνε ρωτώντας μάλιστα για την ηλικία του αθλητή. Γιατί το  σκεπτικό των …υπευθύνων είναι   ότι αν είναι νεαρός ο παίκτης μπορεί να μεταφερθεί άνετα από κάποιον στο εφημερεύον Νοσοκομείο. Αυτό έγινε με τον Γιάννη Κοκκινάκη του Παννεαπολικού, τον οποίο μετέφερε στο Κρατικό ο πατέρας του. Αν είναι δυνατόν!!Ευτυχώς στην περίπτωση του τερματοφύλακα του Πειραϊκού βρέθηκε ο γιατρός και ένας προπονητής και πρόλαβαν τα χειρότερα. Και το 166 ήλθε μετά από μιάμιση ώρα.

Τι μπορεί  λοιπόν να γίνει για να αποφευχθούν μελλοντικά παρόμοια περιστατικά ; Ο προπονητής Δημήτρης Βουτσινάς που μίλησε με τον πρόεδρο της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣΠ Αντώνη Ανούστη οι οποίος ήταν στο γήπεδο και είδαν τι συνέβη , πρότεινε «να γίνει πρόταση να πληρώνουν οι ομάδες από κάποιο ποσό  ώστε να υπάρχει ένα ασθενοφόρο ιδιωτικό σε κάποιο σημείο για να μπορούν να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές αν χρειαστεί ας μπει ένα έξοδο από τα ερασιτεχνικά σωματεία ας παραβλέψουμε κάτι άλλο από το να έχουμε την υγεία των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών που διαθέτουν τα ερασιτεχνικά σωματεία είναι κρίμα να έχει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός απώλεια ανθρώπου »….

Από την πλευρά του ο κ. Ανούστης προτείνει , κάθε σωματείο  να έχει στο πάγκο του κατά την διάρκεια του αγώνα ένα πιστοποιημένο άτομο για πρώτες βοήθειες.

Ιδέες υπάρχουν, που μπορούν να αξιολογηθούν  . Τα «Πειραιώτικα» είναι στη διάθεση  οποιουδήποτε για αυτό το τόσο σοβαρό θέμα . Όλοι θα πρέπει να βοηθήσουμε να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα σαν αυτά της Κυριακής. Πάνω  από τη νίκη και το ποδόσφαιρο είναι η υγεία. Το υπέρτατο αγαθό……

Με ανακοίνωση της η διοίκηση της ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού εύχεται στους δυο ποδοσφαιριστές που τραυματίστηκαν την Κυριακή ταχεία ανάρρωση και να επιστρέψουν γρήγορα στα γήπεδα « Είμαστε πάνω από όλα άνθρωποι  . Πάνω από όλα η υγεία όλων »καταλήγει η ανακοίνωση των Κορυδαλλιωτών…..

Να επανέλθουμε και στο θέμα  της κάρτας υγείας . Εδώ κάποια  σωματεία είναι γεγονός ότι πιάστηκαν απροετοίμαστα . Παρά τις ανακοινώσεις και τις οδηγίες δεν έλαβαν τίποτα υπόψη τους . Αν δεν θεώρησαν τις κάρτες υγείας όπως θα έπρεπε , δεν τους φταίει κανένας διαιτητής και καμία Ένωση .Είναι άδικο αυτό. Οι μοναδικοί υπαίτιοι είναι οι ίδιοι και κανένας άλλος , αφού δεν μερίμνησαν να λύσουν το  πρόβλημα .Απλά πράγματα ……

Ένα φοβερό σερί σταμάτησε για τον  17χρονο ποδοσφαιριστή του Παννεαπολικού  Γιάννη Κοκκινάκη που υπέστη κάταγμα κλείδας στον αγώνα της Κυριακής  με την ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού.

Ο ταλαντούχος άσος ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα  στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο , αγωνιζόταν συνεχώς σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας του από τις 29 Οκτωβρίου 2017. Την αγωνιστική περίοδο που πέρασε ( 2018-2019) δεν έλειψε ούτε λεπτό  από τους αγώνες της!!  Ο Γιάννης ξεκίνησε  και φέτος  βασικότατος αλλά το  σερί σταμάτησε την Κυριακή λόγω του τραυματισμού του. Να σημειωθεί ότι δεν είναι αυτή η μοναδική ατυχία για την οικογένεια . Πέρυσι είχε τραυματιστεί σοβαρά στο λαγονοψοΐτη  και ο δίδυμος αδελφός του Γιάννη Στέφανος  κι αυτός παίκτης του Παννεαπολικού…..

Ένα παίκτη ετοιμάζεται να κάνει δώρο στην Προοδευτική από την Χαραυγή ο πρόεδρος της Σωκράτης Πτερνέας. Αν  συμβεί αυτό θα είναι Θεού δώρο!!!Ασε που ο πατέρας του παίκτη έχει γράψει ιστορία στους Κορυδαλλιώτες….