Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη ….

Published

on

Ο σοβαρός τραυματισμός του τερματοφύλακα του Πειραϊκού Μπράντισλαβ Αμπράμοβ, είχε σαν αποτέλεσμα να επηρεάσει και τα επαγγελματικά του. Αφού λίγες μέρες μετά ο εργοδότης του νεαρού παιδιού βλέποντας ότι θα αναγκαστεί  να λείψει κάποιες μέρες με αναρρωτική άδεια, την οποία δικαιούται, όπως όλοι οι εργαζόμενοι, αποφάσισε να τον απολύσει από τη δουλειά. Τελικά όλα πλέον γίνονται στο βωμό του χρήματος. Καμία ευαισθησία και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής κρίσης, όπου τα μεγαλύτερα θύματά της είναι τα παιδιά μας, οι νέοι άνθρωποι. Που το μόνο που τους έχει μείνει είναι μια διέξοδος προς τον αθλητισμό για να ξεχνιούνται και να βρίσκουν ευχαρίστηση, αλλά κάποιοι τους βλέπουν σαν “σκλάβους” και αναλώσιμους. Μιλάμε για ερασιτέχνες παίκτες, που δεν κερδίζουν χρήματα, αλλά εκείνοι δίνουν  από το χρόνο τους και εμείς τι τους προσφέρουμε τελικά; Χωράφια για γήπεδα, περίθαλψη της ώρας, επαγγελματική ανασφάλεια και ανεργία. Ο ποδοσφαιριστής προχώρησε σε καταγγελία μετά από αυτή την απαράδεκτη απόλυση. Και μιλάμε για εργοδότη με καταστήματα σε περιοχές όπως Κολωνάκι, Γλυφάδα και Χαλάνδρι. “Μεροκαματιάρης”…….

Στους δυο αγώνες που έχει δώσει μέχρι τώρα σαν γηπεδούχος η Προοδευτική , αγωνίστηκε Δευτέρα ενώ την προσεχή Δευτέρα  28 Οκτωβρίου  θα παίξει για τρίτη φορά με αντίπαλο την ΑΕ Περάματος αυτή τη φορά….

Από την επόμενη φορά όμως  που θα είναι γηπεδούχος θα παίξει στη φυσική και ιστορική της έδρα τη  Νίκαια . Τα έργα εκεί προχωρούν κανονικά ,ο χλοοτάπητας τελευταίου τύπου τοποθετήθηκε και λογικά μέχρι το τέλος του μήνα , αρχές Νοεμβρίου  θα είναι έτοιμος…

Να σημειώσουμε κάτι ακόμα  για την Προοδευτική . Έχει πολλούς πιστούς  οπαδούς . Γύρω στους 500 πηγαίνουν σε κάθε της παιχνίδι. Το εκπληκτικό με την ομάδα αυτή που αγωνίζεται στην Α’ Πειραιά , είναι ότι  οι φίλαθλοι  της, είναι Προοδευτικάνοι  100%. Δεν υποστηρίζουν άλλη ομάδα. Δεν είναι από τις μεγάλες ομάδες με τον τάδε και από τις μικρές Προοδευτική. Είναι ΜΟΝΟ Προοδευτική . Και αυτό είναι ιδιαίτερα   σημαντικό…..

Ορισμένοι  άνθρωποι  του ποδοσφαίρου ας μην βγάζουν τον ανδρισμό και τον τσαμπουκά τους σε γυναίκες στα γήπεδα κατά τη διάρκεια των αγώνων. Δεν είναι μαγκιά αυτή. Κάθε άλλο. Δεν είναι καθόλου ωραίο να βρίζεις και να προσπαθείς να δείρεις μια γυναίκα. Πώς να το κάνουμε;;;….

Μεγάλη νίκη με ανατροπή 1-2για τον νεοφώτιστο Αστέρα Κερατσινίου που αν και έχανε επικράτησε στο Πέραμα της τοπικής Αθλητικής Ένωσης .Οι εύστοχες κινήσεις του Φώτη Βολονάκη  έφεραν τη νίκη . Ο νεαρός τεχνικός γύρισε το παιχνίδι και η ομάδα έβαλε άλλους τρεις πόντους στο σακούλι της . Ο Φώτης είναι από τους πιο αξιόλογους και ελπιδοφόρους προπονητές με τεράστιο μέλλον μπροστά του . Είναι γιος του γνωστού και έμπειρου τεχνικού Στέλιου Βολονάκη , οπότε το μήλο κάτω από τη μηλιά……

Την προσεχή Κυριακή 27 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ  οι Νέοι Ευγένειας διοργανώνουν εκδήλωση στα γραφεία τους ( Τραπεζούντος 36)  με νόστιμους μεζέδες, μπόλικο κρασί και ζωντανή μουσική με αξιόλογη κομπανία ( αν δεν …ευλογήσουμε τα γένια μας δεν  γίνεται ) και καλούν όλους τους φίλους του συλλόγου να δώσουν το παρών ….

Επέστρεψαν  από την Δράμα οι  Πειραιώτες  προπονητές Άρης Κακογιάννης και  Διαμαντής Αθανασίου που παρακολούθησαν τα μαθήματα της σχολής UEFA 1η φάση . Δυο τεχνικοί από τους πλέον αξιόλογους της νέας γενιάς  με το μέλλον να ανοίγεται μπροστά τους …..

Ο Σταμάτης Σαπαλίδης δεν είναι  μόνο ένας από τους κορυφαίους σέντερ φορ που έχουν περάσει από το Πειραϊκό ποδόσφαιρο , αλλά τελευταία αποδείχτηκε ότι είναι και   πολύ καλός πατέρας. Το περασμένο Σάββατο βρέθηκε στο γήπεδο Χαραυγής μαζί με την ολίγων μηνών πανέμορφη  κορούλα του. Και εκεί ξεχώρισε ο Σταμάτης . Όχι μόνο μέσα στο γήπεδο, αλλά και έξω από αυτό. Να τον βλέπατε με τι αριστοτεχνικό τρόπο κρατούσε το καροτσάκι και στη συνέχεια την μπέμπα στα χέρια του. Απλά μοναδικός…..