Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Προκρίθηκαν τα φαβορί στους «οκτώ» του Κυπέλλου Πειραιά   και μάλιστα με μεγάλα σκορ . Ο Εθνικός συνέτριψε στις Τζιτζιφιές με 7-0 τον Ίκαρο ενώ ο Αίας Σαλαμίνας  με 4-0 τους Φιλάθλους στο Μοσχάτο . Και οι δυο ήταν επιβλητικοί κυρίως στο β’μέρος όπου ο μεν Εθνικός σημείωσε τα 5 από τα επτά τέρματα του, ο δε Αίας τα 3 από τα 4 …

Να σημειωθεί ότι η χθεσινή νίκη του Εθνικού ήταν η πρώτη φετινή  σε επίσημο αγώνα …..

Τις δυο επόμενες Τετάρτες 6 και 13 Νοεμβρίου  θα ολοκληρωθεί η Δ’ φάση του Κυπέλλου Πειραιά όπου θα βγουν οι οκτώ που θα περάσουν στα προημιτελικά του Κυπέλλου…..

Προσοχή!!Σήμερα στις 2 το μεσημέρι λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, Μεταγραφών,  Διεθνών Μεταγραφών, & Επανεγγραφών.Μέχρι εκείνη την ώρα θα μπορεί να παραλαμβάνει αιτήσεις η Γραμματεία της . Αντίθετα οι Αιτήσεις Πρώτων Εγγραφών ποδοσφαιριστών θα μπορούν να υποβάλλονται μέχρι το τέλος Νοεμβρίου ( 29/ 11/2019….

Τέσσερις μεταγραφές κράτησε για το τέλος η Νίκη Ρέντη  που ενισχύεται περισσότερο. Η ομάδα δεν ξεκίνησε άσχημα στο πρωτάθλημα αφού έχει  δυο νίκες και από μια ισοπαλία και ήττα …..

Πολύ συζήτηση έγινε σχετικά με την χειραψία του διαιτητή  Ρόμπερτ Ντουμιτρέσκου με τον ποδοσφαιριστή του Αμπελακιακού Αντώνη Τσαγκάρη όταν ο τελευταίος σημείωσε στις καθυστερήσεις το νικητήριο τέρμα της ομάδας του. Οι της Ελλάδας Ποντίων το αναφέρουν στην ανακοίνωση τους ερμηνεύοντας την κίνηση αυτή σαν συγχαρητήρια του διαιτητή στον παίκτη. Η αλήθεια είναι πως ο Τσαγκάρης μόλις σημείωσε το γκολ κατευθύνθηκε προς την εξέδρα για να πανηγυρίσει μαζί με τον προπονητή του  Στέλιο Βογιατζή που είχε αποβληθεί από το α’ μέρος , και τον πρόεδρο της ομάδας Στέλιο Ραπτόπουλο . Παράλληλα όμως πηγαίνοντας προς τα κει έβγαλε την φανέλα του . Η ενέργεια  αυτή του επέφερε την κίτρινη κάρτα από τον Ντουμιτρέσκου που αμέσως μετά  έδωσε το χέρι του στο Τσαγκάρη . Η κίνηση αυτή ερμηνεύτηκε με διαφορετικό τρόπο από τους παρευρισκόμενους. Το ερώτημα λοιπόν είναι . Ο διαιτητής τον χαιρέτησε δια χειραψίας επειδή του έδειξε την κίτρινη κάρτα ή επειδή  ήθελε να τον… συγχαρεί για  το γκολ που πέτυχε . Προσωπικά δεν πιστεύουμε ότι ισχύει το δεύτερο. Καλό όμως είναι οι διαιτητές να αποφεύγουν τέτοιες κινήσεις που δημιουργούν παρεξηγήσεις…..

Αλλαγές είχαμε πάλι στο πρόγραμμα των αγώνων του Σαββατοκύριακου και συγκεκριμένα στο γήπεδο της Χαραυγής. Ο αγώνας Ολυμπιακού Κερατσινίου- Πειραϊκού που είχε προγραμματιστεί αρχικά για το Σάββατο μετατέθηκε για την Κυριακή στις 12.30 μετά από συνεννόηση με την Χαραυγή αφού οι ερυθρόλευκοι είχαν πολλούς εργαζόμενους το Σάββατο . Έτσι η Χαραυγή που ήταν να αγωνιστεί την Κυριακή στις 17.15 δέχτηκε να παίξει Σάββατο με την Χαλκηδόνα  στις 15.30.  Στις 17.15 με το φως των προβολέων θα διεξαχθεί τελικά ο αγώνας ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδας- Ικάρου Καλλιθέας  που ήταν αρχικά να γίνει στις 12.30 αλλά εκείνη την ώρα θα παίξουν όπως προαναφέραμε Ολυμπιακός Κερατσινίου – Πειραϊκός….

Με την πίκρα της ακύρωσης ενός κανονικού γκολ , όπως υποστηρίζουν , έμειναν στον ΑΟ Αγίου Δημητρίου στον αγώνα με τα Αστέρια Δραπετσώνας (1-1) . Όταν ο πρόεδρος του συλλόγου Νίκος Κανακάκης ρώτησε τον διαιτητή Νίκο Ιωαννίδη γιατί το ακύρωσε  ο τελευταίος του απάντησε ότι έτσι νόμιζε. «Με  το νόμιζα …δεν πάμε πουθενά . Παρόλα αυτά εμείς θα δώσουμε συγχαρητήρια στη διαιτησία . Όπως άλλωστε κάνουμε πάντα»……

Το προσεχές Σάββατο 2 Νοεμβρίου στις 8.30 το πρωί τον Άγιο Γεώργιο Κορυδαλλού θα γίνουν τα μνημόσυνα για την ανάπαυση της ψυχής τους,  των γονέων του παράγοντα του Ερμή Κορυδαλλού Γρηγόρη Δράγαζη. Το 40ήμερο του πατέρα του Μοσχονά και  το ετήσιο της μητέρας του Βασιλικής ..