Connect with us

stoplekto

 Πειραιώτικα  με τον Αντώνη….

Published

on

Δυο έγγραφα  έστειλε στην ΕΠΣ Πειραιά η διεύθυνση Αθλητισμού – Τμήμα διαχείρισης γηπέδων  του Δήμου Νίκαιας- Ρέντη που υπογράφει ο αντιδήμαρχος Νίκος Παναγόπουλος . Το  πρώτο που εστάλη προχθές 6/11/2019  έχει σχέση με τα παραχωρητήρια και αναφέρει :

«Σας ενημερώνουμε ότι τα παραχωρητήρια που αφορούν στις έδρες των σωματείων  για τη διεξαγωγή των αγώνων τους για την αθλητική περίοδο 2019-2020  και που έχουν εκδοθεί ν από την Διεύθυνση  Αθλητισμού – Τμήμα διαχείρισης γηπέδων   και αθλητικών χώρων είναι ήδη σε ισχύ με την προϋπόθεση ότι προτεραιότητα στον προγραμματισμό των αγώνων έχουν τα σωματεία του Δήμου  Νίκαιας –  Αγ.Ι. Ρέντη »

Το δεύτερο έχει να κάνει με την έγκριση από τον Δήμο παραχώρησης   στον Εθνικό Πειραιά  το γήπεδο «Στ. Μελισσουργός» για δυο  αγώνες με Κηφισιά (Κυριακή  10/11) και με Ακράτητο ( Σάββατο 16/11) . Το πρώτο δεν  υφίσταται τελικά αφού ο Εθνικός είχε ζητήσει παράλληλα και από τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου για το γήπεδο του Φωστήρα. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύχθηκε ένα πρόβλημα και δυο αγώνες θα γίνουν κανονικά στο Ρέντη. Διαφορετικά , θα αναζητούσε η Επιτροπή  πρωταθλήματος  άλλες ημερομηνίες για την διεξαγωγή  τους …..

…..

Στα εβδομαδιαία στατιστικά μας στοιχεία.Ο πρωτοπόρος  ΑΟ Καραβάς που νίκησε στο ντέρμπι τον Αμπελακιακό είναι η μόνη ομάδα στην Α’ Κατηγορία που συνεχίζει χωρίς την παραμικρή βαθμολογική απώλεια  κάνοντας το καλύτερο ξεκίνημα στη σύγχρονη ιστορία του . Αντίθετα η   πρωτοπόρος του 1ου ομίλου Προοδευτική άφησε δυο βαθμούς στο Π. Νικολαΐδης απέναντι στον Παννεαπολικό , προβληματίζοντας για μια ακόμα φορά επιθετικά .

Την πρώτη τους ήττα γνώρισαν  ο Αμπελακιακός  ο Αετός Κορυδαλλού και ο Ατρόμητος Κερατσινίου . Ο Αετός μάλιστα   σε τρεις αγώνες εκτός Κορυδαλλού δεν έχει καταφέρει ακόμα να νικήσει…

Καμία αλλαγή στην «ουρά» .  Χωρίς βαθμό συνεχίζουν οι Ίκαρος Καλλιθέας, Δόξα Πειραιά από τον 1ο ,και Καστέλλα Θύελλα Μοσχάτου από τον 2ο όμιλο, που μετράνε μόνο ήττες σε πέντε  αγώνες . Μάλιστα οι Μοσχατιώτες έχουν την χειρότερη άμυνα αφού έχουν δεχτεί 24 τέρματα ήδη.

Η   Χαλκηδόνα πήρε  τον δεύτερο της βαθμό .Όχι όμως ακόμα νίκη .

Στη Β’ Κατηγορία οι Φίλαθλοι( 1ος όμιλος ) Ήφαιστος ( 2ος) έχουν το πέντε στα πέντε και προελαύνουν χωρίς απώλειες . Ο τελευταίος μάλιστα  νίκησε στο ντέρμπι  την Αναγέννηση Μοσχάτου που έκανε και την πρώτη της ήττα όπως και τα Αστέρια Δραπετσώνας  .Αήττητες παραμένουν και οι Ένωση Α.Α. Ρέντη , Περαμαϊκός , Φαληρικός , Νέοι Δραπετσώνας .Ο Πανφαληρικός  ο  Πυθαγόρας και ο Πειραϊκός  σημείωσαν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα   Η Σπίθα  είναι η μόνη ομάδα στη Β’ Κατηγορία που  έχει  μόνο ήττες .Χωρίς νίκη είναι μέχρι τώρα  έξι  ομάδες .Εκτός από την Σπίθα είναι  και οι ΑΟΚ Φαλήρου, Ολυμπιακός Περάματος, Νέο Ικόνιο, Πανιώνιος Κερατσινίου, Πειραϊκός .

Στη Γ’ Κατηγορία δυο  ομάδες προηγούνται  με τέσσερις  νίκες και μια ισοπαλία . Είναι ο νεοσύστατος Προμηθέας και οι Σαλαμινομάχοι. Ωστόσο η ομάδα που μετράει μόνο νίκες είναι η Οδηγήτρια  αφού έχει τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια( εκκρεμεί η απόφαση για τον αγώνα με τον Ποσειδώνα Χατζηκυριακείου.) Να σημειωθεί ότι ξεκίνησε το πρωτάθλημα  με – 6 βαθμούς τους οποίους ξεχρέωσε αμέσως..Η  ΑΕ Νίκαια που ξεκίνησε  κι αυτή  με -6  βαθμούς , πήρε τον πρώτο της βαθμό  την περασμένη Κυριακή και μάλιστα εκτός έδρας από την πολύ ισχυρή ΑΕ Σαλαμίνας. Στον πάγκο της κάθισε για πρώτη φορά ο Κώστας Βάρσος που έδωσε άλλο αέρα με την παρουσία του στην ομάδα….

Έκκληση προς όλους στον Ήφαιστο κάνει ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου Νίκος Μανιατάκης .  Με δήλωση του ευχαριστεί όλους όσους συνεργάστηκε και τον στήριξαν τα 60 χρόνια που είναι στην ομάδα. Και πρόσθεσε:« Ο Ήφαιστος πέρασε μεγάλες δυσκολίες και κράτησε .Με τον ερχομό του Γιώργου Μαλαδάκη τα πέτρινα χρόνια ανήκουν στο παρελθόν . Όλοι μαζί παλαιοί και νέοι να συνεργαστούν και να βοηθήσουν ώστε η  ομάδα να φτάσει και πάλι ψηλά.»…..

Παύλος Δαούτης και πάλι στον Ολυμπιακό Περάματος . Ο ικανός προπονητής μετά από ένα χρόνο επιστρέφει στην ομάδα . Με την ελπίδα να της ξαναδώσει την χαμένη της αίγλη….

Ένας  αγώνας με ιδιαιτερότητα θα γίνει την Κυριακή . Οι Νέοι Δραπετσώνας του Γιάννη Κούση θα αντιμετωπίσουν τον Αστέρα Νίκαιας του Άγγελου Σκανάτοβιτς . Ενοικιαστής εναντίον ιδιοκτήτη. Ο πρώτος κατοικεί στο σπίτι που ανήκει στον δεύτερο. Και γω περιμένω με …αγωνία  το αποτέλεσμα για να δω τι θα γίνει .Έξωση ή  μείωση  ενοικίου;;;;

Πέρασαν κιόλας 40 μέρες από την ημέρα που έφυγε από κοντά μας ο κορυφαίος παράγοντας της ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδας Αργύρης Κεραμίδας . Την Κυριακή στις 9.30 το πρωί στον Άγιο Αντώνιο Κερατσινίου θα γίνει το μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του. Φίλε Αργύρη θα σε θυμόμαστε πάντα….

Χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν σήμερα. Στους  Μιχάλη, Αγγέλο,Γαβριήλ  Σταμάτη, Ταξιάρχη,  Σεραφείμ, Αγγελική , Άντζελα, Σταματίνα