Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Θα ξεκινήσω με κάτι που έζησα από κοντά την Κυριακή . Είναι ένα κοινωνικό γεγονός , που τουλάχιστον από αυτή εδώ την στήλη το αναφέρουμε συχνά αλλά «φωνή βοώντος εν τη ερήμω»  ή για να το πούμε στην καθομιλουμένη  «δεν ιδρώνει το αυτί κανενός ». Κατά τη διάρκεια του αγώνα Δία Κορυδαλλού – Χαλκηδόνας μόλις στο 9’ τραυματίστηκε στο γόνατο ο αμυντικός της Χαλκηδόνας Μιχάλης  Χαλκίδης . Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ , αλλά το ασθενοφόρο  δεν ερχόταν . Είδε κι αποείδε ο πατέρας του παίκτη  και πήρε το παιδί με το  Ι.Χ. και  το μετέφερε στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας. Τελικά το ασθενοφόρο έφτασε στο γήπεδο όταν το παιχνίδι είχε λήξει . Δυο ώρες και 5 λεπτά μετά !!!Τρέχα γύρευε δηλαδή. Κάτι όμως θα πρέπει να γίνει . Γιατί στο τέλος θα θρηνήσουμε θύματα και θα αρχίσουμε να κλαίμε . Και μετά θα κατεβάζουμε ιδέες  για το τι πρέπει να γίνει . Επιβάλλεται άμεσα λύση  λοιπόν εδώ και τώρα  ….

Δυστυχώς η κατάσταση που επικρατεί στην Προοδευτική , όσο πάει και χειροτερεύει . Δυο ακόμα ποδοσφαιριστές αποχώρησαν  από την ομάδα. Ο Γιάννης Μπαντίκος και ο Άρης Μύρκος. Ο πρώτος μάλιστα που ήταν η σημαία και ο αρχηγός της ομάδας έκανε δήλωση  και αναφέρει ότι δεν το σεβάστηκαν σαν άνθρωπο και δεν εκτίμησαν την προσφορά του. Από την πλευρά του ο πρόεδρος Γιώργος Μαργέτης  αφού αντέκρουσε  όλα αυτά που λέγονται τονίζοντας ότι η Προοδευτική  δεν χρωστάει σε κανένα , τόνισε ότι «ως συνήθως στη Προο υπάρχουν εξωγενείς παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά κάποιους παίκτες… προσωπικά δεν ανησυχώ και καλό θα ναι αντί να ισοπεδώνουμε τα πάντα κύριοι, να σκεφτούμε ότι η ομάδα είναι στους στόχους της και πρώτη ακόμη». Όπως και να έχει η κατάσταση  το σίγουρο είναι  ότι στην ομάδα δεν υπάρχει ηρεμία . Και κάτι θα πρέπει να αλλάξει . Η Προοδευτική μόνο με το όνομα και την φανέλα δεν μπορεί να προχωρήσει. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι…..

Όλα κύλησαν ομαλά στο γήπεδο της Αίγινας στον αγώνα Σαρωνικού – Προοδευτικής . Κι όταν λέμε ομαλά εννοούμε μέσα στο γήπεδο . Γιατί εκτός , σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ οπαδών των δυο ομάδων  για τα οποία έχει κάνει έκθεση η αστυνομία  του νησιού.  Σχολιάζοντας  αυτά ο Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣΠ Γιάννης Σπάθας που ήταν παρών στην Αίγινα τόνισε :«Για μια χούφτα ανθρώπους δημιουργούνται προβλήματα που δυστυχώς δυσφημούν το ποδόσφαιρο.»….

Και ξαφνικά η συνεργασία του Ηφαίστου  με τον  προπονητή Βασίλη Ιωαννίδη . Μια είδηση που προκάλεσε έκπληξη αν αναλογιστεί κανείς ότι η ομάδα είναι πρώτη με 7 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια .  Σε επικοινωνία του με τη στήλη ο ηγέτης του συλλόγου  Γιώργος Μαλαδάκης μας είπε: « Θέλω να ευχαριστήσω τον κ,. Ιωαννίδη για την προσφορά του στην ομάδα  και του  ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα του . Η μέχρι τώρα πορεία του  Ηφαίστου είναι δικό του επίτευγμα.  Απλά υπήρξε μια διαφωνία μεταξύ μας και γι’ αυτό λύθηκε η συνεργασία μας . »Από  την πλευρά του  ο Β. Ιωαννίδης  δήλωσε  : «Στα 40 χρόνια της καριέρας μου σαν προπονητής μου συνέβη  κάτι πρωτόγνωρο. Ενώ η ομάδα ήταν αήττητη, πρώτη στη βαθμολογία και μέσα στους 16 του κυπέλλου Πειραιά κάποιοι μέσα στην ομάδα άρχισαν να δημιουργούν προβλήματα. Οι άνθρωποι του Ηφαίστου έκριναν ότι πρέπει να λυθεί η συνεργασία μας .Έχω μάθει στη ζωή μου να είμαι δίκαιος κι έτσι θα παραμείνω.  Ευχαριστώ  το βοηθό μου Ανδρέα  Σαμπάνη  και τους ποδοσφαιριστές για τη συνεργασία και εύχομαι καλή συνέχεια στην ομάδα »….

Μέσα πάει καλά . Ο λόγος για την Ελλάδα  Ποντίων που  νίκησε την Χαραυγής στο απόρθητο κάστρο των Ορυζομύλων όπου μετράει μόνο νίκες . Να σημειωθεί ότι την παραμονή του αγώνα  οι Πόντιοι είχαν χορό στο «καφέ Ρεπορτάζ »που βρίσκεται κοντά στο γήπεδο . Με εντολή όμως του προπονητή της ομάδας  Μιχάλη Γρίμπιλα όλοι οι παίκτες αποχώρησαν μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα . Πρώτος αποχώρησε ο ίδιος στις μία παρά δέκα και ακολούθησε ο αρχηγός της ομάδας Κοσμάς Κουκουλάς δίνοντας το καλό παράδειγμα και στους υπόλοιπους , ως σωστός επαγγελματίας…..

Η διοίκηση της Χαραυγής με ανακοίνωση της  ευχαριστεί την Ελλάδα Ποντίων για την άψογη φιλοξενία, στο μεταξύ τους παιχνίδι…