Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Αρκετά σημαντικά παιχνίδια διεξάγονται το Σαββατοκύριακο σε όλες τις κατηγορίες των Πειραϊκών πρωταθλημάτων . Ξεχωρίζει το Σαλαμινιώτικο ντέρμπι ανάμεσα στον Αμπελακιακό και τον Αίαντα Δυο πολύ καλές και οργανωμένες ομάδες .Ένα παιχνίδι με τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον και για τους δυο . * Για τον αγώνα αυτό  έχουν ληφθεί αστυνομικά μέτρα τάξης ενώ  παρατηρητές θα είναι ο Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣΠ Γιάννης Σπάθας και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Πειραιά Δημήτρης Πλουμίδης.

Ευχή μας είναι να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι χωρίς ακρότητες και να κερδίσει το ποδόσφαιρο  και ειδικά  το Σαλαμινιώτικο που θα πρέπει να ξαναβρεί την μεγάλη του αίγλη όπως στο παρελθόν. …..

Στις 16.30 θα ξεκινήσει την Δευτέρα το Κορυδαλλιώτικο ντέρμπι πρωταθλήματος ανάμεσα στον Αετό και τον Δία μετά την ολοκλήρωση των  εργασιών αποκατάστασης του ηλεκτροφωτισμού στο ΕΑΚ,  από τον Δήμο Κορυδαλλού,

Όπως  ανακοίνωσε η ΕΠΣΠ βάσει του προγραμματισμού που έχει γίνει από τις επιτροπές Πρωταθλήματος & Κυπέλλου δεν θα  υπάρξει αγωνιστική δραστηριότητα  πρωταθλημάτων   Σαββατοκύριακα πριν από τα Χριστούγεννα  21-22/12 και την Πρωτοχρονιά 28-29/12.

Τα πρωταθλήματα θα επαναρχίσουν το Σαββατοκύριακο πριν από τα Φώτα ( 4-5 Ιανουαρίου )

Όμως το Σαββατοκύριακο  28-29 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι πρώτοι αγώνες της Προημιτελικής Φάσης του Κυπέλλου Πειραιά ……

Για το θέμα των ωρών διεξαγωγής αγώνων στα πρωταθλήματα υποδομής αναφέρθηκε ο κ. Γιώργος Σιάκουλης και φυσικά μιλάει για τις εννέα το πρωί. Που θεωρητικά είναι πολύ νωρίς . Εγώ βέβαια θα γυρίσω πολλά χρόνια πίσω τότε που αγώνες ανδρικών ομάδων Πειραιά ορίζονταν στις 8.30 το πρωί σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα, Βούλα κ.α. Και κανένας δεν έλεγε κουβέντα. Βέβαια, θα μου πείτε, άλλες εποχές τότε. Τότε τα παιδιά ήταν πιο σκληραγωγημένα και αλλιώς μαθημένα. Εδώ η Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΠΣΠ ορίζει αγώνες στις 11 το πρωί και υπάρχουν γκρίνιες. Τι να λέμε τώρα . Αλλά με το θέμα αυτό θα ασχοληθούμε μια άλλη φορά .

Κλείνουμε λοιπόν την παρένθεση και επανερχόμαστε στον Γ. Σιάκουλη που λέει:

«Ορίζονται παιχνίδια υποδομών εννέα ή ώρα το πρωί επειδή κάποια γήπεδα είναι φορτωμένα… όμως δεν είναι δυνατόν να γίνονται παιχνίδια για να γίνονται απλά.. χρειάζονται και οι προϋποθέσεις.. χρειάζεται οι νεαροί ποδοσφαιριστές.. να δύνανται να συμμετάσχουν Με χαρά…αν κάνουν αγγαρεία οι ομάδες από υποχρέωση στην διοργανώτρια δεν έχει νόημα ή διεξαγωγή αγώνα. Κάποια σωματεία που είναι γηπεδούχα και δεν έχει ελεύθερο υποφερτό ωράριο το γήπεδο του.. να αποδέχεται να αγωνιστεί σε άλλο γήπεδο.. αυτό λέμε… εννέα το πρωί δεν γίνεται να ορίζονται αγώνες.»…..

Στις 11 αύριο το πρωί θα αγωνιστεί ο ΑΟ Καραβάς με αντίπαλο τη  Καστέλλα. Για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό αυτή την ώρα . Πολύ ωραία όμως το τοποθέτησε το θέμα ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του συλλόγου Βαγγέλης Βρεκούσης που έγραψε στη σελίδα της ομάδας :«Ο σοφός λαός λέει ότι η ωραία ημέρα από το πρωί φαίνεται,. Γι΄ αυτό λοιπόν την Κυριακή 24/11/2019  στις 11 όλοι στο γήπεδο Ρέντη»Πανέξυπνο….

Ξεκαθαρίζει η  Οικονομική επιτροπή της Ε.Π.Σ.Π. τη θέση της και  παρακαλεί τις διοικήσεις των ομάδων να ορίζουν μέλος τους, ώστε όταν αγωνίζονται ως γηπεδούχοι να προσέρχεται στο τέλος του α΄  ημιχρόνου στο ταμείο του γηπέδου και να λαμβάνουν γνώση ενυπόγραφα της οικονομικής εκκαθάρισης των εισιτηρίων. Για  να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις …..

Επίσης ενημερώνονται οι φίλαθλοι  που προσέρχονται στα γήπεδα ότι στους αγώνες της Κυριακής που έχουν οριστεί στα γήπεδα διαδοχικοί αγώνες δεν υπάρχει η δωρεάν είσοδος στο β΄ ημίχρονο εφόσον υπάρχει ταμίας για έκδοση εισιτηρίου. Αυτό ας το έχουν υπόψη τους όλοι…..

Οκτώ διαιτητές σφυρίζουν δυο παιχνίδια αυτό το Σαββατοκύριακο . Οι Αλατσάκης και Κουβέλης διαιτητεύουν δυο αγώνες του 1ου ομίλου της Α΄ Κατηγορίας .Ο Κακριδής ένα του 1ου και ένα του 2ου ομίλου της Α΄ Κατηγορίας  , ο Ντουμιτρέσκου δυο του 2ου ομίλου της Α΄Κατηγορίας, ο Μπαλαφούτης ένα του 2ου ομίλου της Α΄ και ένα του 2ου της Β’ Κατηγορίας. Ο Ζησιμόπουλος δυο του 1ου ομίλου της Β’ Κατηγορίας .ο Ανθόπουλος ένα του 1ου και ένα του 2ου ομίλου της Β΄ Κατηγορίας  και ο Πετρίδης ένα του 2ου ομίλου της Β’ και ένα Γ’ Κατηγορίας. Αυτά….

Αν δεν με απατάει το …αρχείο μου οι Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Ηλίας Φουρναράκης παιδιά γνωστών διαιτητών θα κάνουν αυτή την εβδομάδα το επίσημο ντεμπούτο τους σε αγώνες ανδρικών πρωταθλημάτων…..

Η διοίκηση της ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού ευχαριστεί από καρδιάς  τον ιδιοκτήτη και εξαιρετικό άνθρωπο του σύγχρονου κέντρου μασάζ – Σωματικής και Ψυχικής χαλάρωσης Le massage κύριο Σωτήρη Λαμάι για την σπουδαία στήριξη του και συνεργασία με την ομάδα  την φετινή σεζόν. …

Η διοίκηση το τεχνικό επιτελείο και οι ποδοσφαιριστές της Νίκης Ρέντη συλλυπούνται βαθύτατα τον αρχηγό της ομάδας Γιώργο Δασκαλάκη μετέχουν στο πένθος του,  για τον θάνατο του πατέρα του που έφυγε εντελώς ξαφνικά σε ηλικία 70 ετών από ανακοπή καρδιάς . Μάλιστα στον αυριανό αγώνα με τον Ατρόμητο Πειραιά  με αίτημα της διοίκησης προς την ΕΠΣΠ , θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του….