Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Οι δυο μεγάλες ομάδες της  Σαλαμίνας έστειλαν την Κυριακή το δικό τους μήνυμα δίνοντας το καλό παράδειγμα  προς όλους για το πώς πρέπει να λειτουργεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Αμπελακιακός και Αίας Σαλαμίνας μπήκαν μαζί στον αγωνιστικό χώρο , φωτογραφήθηκαν μαζί καταχειροκροτούμενοι από τους φιλάθλους που κατέκλυσαν το γήπεδο των Αμπελακίων . «90 λεπτά αντίπαλοι μια ζωή συμπολίτες » ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Αμπελακιακού . Με λίγα λόγια τα είπε όλα….

Πάμε τώρα και στα αρνητικά .Επεισόδιο δημιουργήθηκε στο γήπεδο Περάματος  κατά τη διάρκεια του αγώνα Περαμαϊκού – ΑΟ Κορυδαλλού . Οπαδοί τον γηπεδούχων προπηλάκισαν τον σύμβουλο της ΕΠΣΠ Γιάννη Ποντίκη υποστηρίζοντας ότι τους αποκάλεσε «κότες». Μάλιστα η διοίκηση του συλλόγου κατήγγειλε τον τελευταίο στην ΕΠΣΠ . Ωστόσο ο τελευταίος , όπως είπε , θα υποβάλλει έκθεση κατά του Περαμαϊκού για την επίθεση που δέχτηκε. Η συνέχεια από την Πειθαρχική Επιτροπή…..

Λίγο πριν λήξει το ημίχρονο Προοδευτικής – Δόξας Πειραιά  οπαδοί της πρώτης κινήθηκαν προς το μέρος του βοηθού διαιτητή Αθανάσιου Νικολαΐδη που ήταν προς την πλευρά της μεγάλης εξέδρας . Τον έβρισαν και του πέταξαν νερό με αποτέλεσμα το παιχνίδι να διακοπεί  αφού ο βοηθός έφυγε προς τη σέντρα . Με την έκκληση του  Γιάννη Δρακωνάκη από την Προοδευτική ότι κινδυνεύει με τιμωρία η ομάδα , η κατάσταση ηρέμησε . Στο β’ ημίχρονο ο διαιτητής άλλαξε τον Νικολαΐδη και τον έφερε από την πλευρά των πάγκων . Τα συνθήματα όμως των νεαρών οπαδών σε βάρος του συνεχίστηκαν .  Φάνηκε ότι τον γνωρίζουν καλά αφού τον αποκαλούσαν με το υποκοριστικό του ( Νάσος) . Ποιος είναι όμως ο Νάσος ; Είναι μέλος του Συνδέσμου Φιλάθλων Ιωνικού.Και όπως ειπώθηκε είναι αυτός που παίζει το τύμπανο στην εξέδρα !! Γι’ αυτό  έγινε και το «κόκκινο πανί» για τους Κορυδαλλιώτες. Και καλά η Επιτροπή Διαιτησίας  δεν γνώριζε ποιος είναι ο Νάσος. Ο ίδιος όμως δεν θα έπρεπε να ζητήσει εξαίρεση ; όχι τίποτε άλλο, αλλά για να προστατέψει τον εαυτό του …..

Γύρισε η γλώσσα του ποδοσφαιριστή του Ατρομήτου Πειραιά Νίκου Σιάνου στο 7’ του αγώνα με τη Νίκη Ρέντη . Όμως   χάρη στην έγκαιρη επέμβαση  του  γιατρού  του αγώνα Θωμά Θωμαΐδη  ο 21χρονος ποδοσφαιριστής συνήλθε . Διακομίστηκε πάντως προληπτικά στο Νοσοκομείο για εξετάσεις…

Φωνάζει ο Πανφαληρικός για την διαιτησία του Τουρλομούση στον αγώνα με τους Φιλάθλους . Δεν θα σταθούμε στις φάσεις που θεωρείται πως αδικήθηκε , αλλά σε κάτι που έγραψε ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα . Ότι μετά τη  λήξη καθώς βρισκόταν  εντός των αποδυτηρίων, εισήλθε ο ποδοσφαιριστής του Πανφαληρικού Μπλέραντ, χωρίς λόγο και άδεια, (όπως αναφέρει ο ίδιος ο ρέφερι)  και του είπε  : «Εγώ ερχόμουν στο σπίτι σου τα καλοκαίρια».!!! Μετά από αυτό, ο Τουρλομούσης ανέφερε ότι ο παίκτης θεωρείται αποβλητέος . Αυτομάτως λοιπόν γεννιούνται διάφορα επιχειρήματα . Γιατί θεωρείται αποβλητέος ο Μπλέραντ; Επειδή πήγαινε στο σπίτι του διαιτητή το καλοκαίρι; Και γιατί ειδικά το καλοκαίρι κι όχι άλλες εποχές του χρόνου; Κι αν πήγαινε , πώς πήγαινε; Με ποια ιδιότητα; Και που είναι το …αδίκημα;; Μετά από όλα αυτά η Πειθαρχική  Επιτροπή θα κληθεί να αποφασίσει αν θα  τιμωρήσει ή όχι τον παίκτη….

Χειρουργήθηκε με επιτυχία στην «Ευρωκλινική » ο ποδοσφαιριστής της Χαλκηδόνας Μιχάλης Χαλκίδης που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Δία Κορυδαλλού την περασμένη εβδομάδα . Τότε που το ασθενοφόρο έφτασε στο γήπεδο μετά από δυο ώρες .

Ο τραυματισμός ήταν πιο σοβαρός από ότι πίστευαν όλοι αφού το παλικάρι υπέστη ρήξη προσθίου χιαστού . Η διοίκηση της Χαλκηδόνας εύχεται ολόψυχα ταχεία ανάρρωση στον Μιχάλη και να επιστρέψει υγιέστατος στα γήπεδα ….

Παράπονα από τον διαιτητή Τζαγκαράκη έχει ο Παννεαπολικός. Δεν θα ασχοληθούμε μ’ αυτό .Απλά θα αναφέρουμε κάποια πράγματα σημειολογικά .

Την περασμένη εβδομάδα ο Τζαγκαράκης ξεκίνησε τον αγώνα ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδας – Παννεαπολικού με 15 λεπτά καθυστέρηση .

Προχθές ο ίδιος διαιτητής  άρχισε τον αγώνα Παννεαπολικού – Σαρωνικού με 27 λεπτά καθυστέρηση. Και το ερώτημα που ακολουθεί διχάζει. Ποιο είναι πιο σοβαρό λάθος  ;  Ότι ο διαιτητής Τζαγκαράκης άργησε να ξεκινήσει και τα δυο παιχνίδια ή ότι ο διαιτητής Τζαγκαράκης ορίσθηκε για δυο συνεχόμενες αγωνιστικές στην ίδια ομάδα ;;;Για το δεύτερο έμαθα ότι  έχει καταργηθεί αυτό και μπορεί η Επιτροπή Διαιτησίας να ορίζει διαιτητή σε δυο συνεχόμενα παιχνίδια της ίδιας ομάδας. Είναι καλό αυτό όμως;;;

Η διοίκηση το τεχνικό επιτελείο και οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή Νίκαιας συλλυπούνται βαθύτατα τον τερματοφύλακα  της ομάδας Κωνσταντίνο  Καραδήμα και τον αδελφό  του επίσης ποδοσφαιριστή της ομάδας Χρήστο  και μετέχουν στο πένθος του,  για τον θάνατο του πατέρα τους που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 51 ετών από την επάρατη νόσο. Μάλιστα στον  αγώνα με την Χαραυγή   κρατήθηκε  ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.  Η κηδεία έγινε χθες στο Αντίρριο και παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του συλλόγου….