Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Με τους τρεις αγώνες που  διεξάγονται σήμερα ολοκληρώνεται η δ’ φάση του Κυπέλλου Πειραιά . Στις  13.45 στη Αίγινα ο Σαρωνικός υποδέχεται τον Ερμή Κορυδαλλού . Στις 15.00 ο Ήφαιστος θα παίξει με την Ελλάδα Ποντίων στο γήπεδο Ρέντη . Μισή ώρα αργότερα στις 15.30 η Προοδευτική θα αντιμετωπίσει την ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού στο γήπεδο της Νίκαια . Να σημειωθεί ότι οι τρεις παραπάνω αγώνες ήταν να διεξαχθούν πριν από δυο εβδομάδες , αλλά αναβλήθηκαν λόγω κακών καιρικών συνθηκών …..

Με προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Κορυδαλλού Νίκου Χουρσαλά αποκαταστάθηκε το πρόβλημα με τον ελλειπή ηλεκτροφωτισμό στο στάδιο της πόλης. Μια πολύ σημαντική παρέμβαση που θα δώσεις λύσεις τόσο στην ΕΠΣΠ  όσο και στα σωματεία του Κορυδαλλού και όχι μόνο . Ήδη με το νέο φωτισμό διεξήχθη ο αγώνας του Αετού με τον Δία στο Κορυδαλλιώτικο ντέρμπι  την Δευτέρα . Δεν είναι βέβαια ο τέλειος , αλλά σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν. Ο ηλεκτροφωτισμός θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο το  προσεχές καλοκαίρι , όταν θα κλείσει το γήπεδο για την αντικατάσταση του χλοοτάπητα , όπου θα τοποθετηθούν νέες λάμπες  Led που θα κάνουν τη νύχτα μέρα..

Αντίθετα στο γήπεδο της Νίκαιας η κατάσταση με τον φωτισμό δεν είναι καθόλου καλή. Ειδικά  στην εστία που βρίσκεται προς τη δυτική πλευρά επικρατεί σκοτάδι. Αλλά εκεί δεν είναι το πρόβλημα με τις λάμπες . Απλά δεν σηκώνουν πολύ ρεύμα οι προβολείς με αποτέλεσμα να ρίχνουν την τάση όταν τοποθετηθούν και λειτουργήσουν περισσότερες λάμπες. Μόνο με γεννήτρια μπορεί να βρεθεί λύση εκτός αν αλλάξει πλήρως η εγκατάσταση. Αλλά που. Εδώ στα αποδυτήρια των ομάδων επικρατούν τριτοκοσμικές καταστάσεις και να δούμε πως θα αλλάξει η κατάσταση….

Δόθηκε τελικά εξήγηση  για αυτό που είπε ο ποδοσφαιριστής του Πανφαληρικού Μπλέραντ στον διαιτητή Τουρλομούση μετά το τέλος του αγώνα με τους Φιλάθλους .«Εγώ ερχόμουν σπίτι σου τα καλοκαίρια » είπε ο παίκτης και ο ρέφερι ..φρόντισε να τον γράψει  στο φύλλο αγώνα. Σύμφωνα με τον ίδιο τον Μπλέραντ , η σύζυγος του είναι  ξαδέλφη με τον Τουρλομούση και το καλοκαίρι είχε επισκεφτεί το πατρικό του σπίτι στην Καλαμάτα όπου γνωρίστηκε με την μητέρα και την αδερφή του  διαιτητή . Για την  συγγένεια με τον τελευταίο το έμαθε την τελευταία στιγμή . Κάτι αυτό , κάτι  τα Ελληνικά του Μπλέραντ έφεραν το αποτέλεσμα που ξέρουμε , και λογικά δεν υπάρχει υπονοούμενο ..

 «Η μη άριστη χρήση της γλώσσας δεν μπορεί να ποινικοποιηθεί από τον κύριο διαιτητή και θεωρούμε την πράξη του ρατσιστική » αναφέρει η ανακοίνωση του Πανφαληρικού  που ζητά την εξαίρεση του  Τουρλομούση από τα επόμενα παιχνίδια της  ομάδας . Παράλληλα ο σύλλογος ζητά να μην τιμωρηθεί ο παίκτης . Μετά από αυτά  περιμένω με αγωνία την … επόμενη επίσκεψη του Μπλέραντ στο πατρικό του διαιτητή στην Καλαμάτα το προσεχές καλοκαίρι!!!!…

Το παιχνίδι Κ-16  Ποσειδώνας Χατζηκυριακείου – ΑΟΚ Φαλήρου το Σάββατο  ήταν προγραμματισμένο για  τις 9 το πρωί . Ο διαιτητής Τζιώτης δεν είχε πάει ακόμα στο γήπεδο. Οι υπεύθυνοι των δυο ομάδων  συμφώνησαν  για να μην κρυώσουν οι παίκτες να παίξουν ένα δίτερμα, όπως και έγινε . Το Φάληρο προηγείτο 2-0 μέχρι που έφτασε ο διαιτητής στις 9.40. Ο ίδιος ζήτησε να συνεχιστεί το παιχνίδι με το σκορ που ήταν εκείνη τη στιγμή !!! Φυσικά οι ομάδες αρνήθηκαν και ο αγώνας ξεκίνησε κανονικά από την αρχή . Με την διαφορά ότι παίχτηκε μόνον ένα ημίχρονο(!!)  , αφού είχε κι άλλους αγώνες μετά και πίεζε κι ο χρόνος .Κι έζησαν αυτοί καλά και μεις καλύτερα… Για την ιστορία να πούμε ότι νίκησε με 1-0 ο ΑΟΚ Φαλήρου….

Παραιτήθηκε ξαφνικά ο επιτυχημένος  προπονητής Δημήτρης Κατσάνος από την Οδηγήτρια . Το Σάββατο είχε παραιτηθεί εντελώς ξαφνικά από τον Ατρόμητο Ελευσίνας ( Β’ Κατηγορία ΕΠΣΔΑ) ο Χρήστος Μελανιφίδης . Ο τελευταίος που έχει γράψει τη δική του τεράστια ιστορία στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο  ανέλαβε χθες τεχνικός της Οδηγήτριας .Καλή επιτυχία ..

Η Καστέλλα με τον Παναγιώτη Κωστή στον πάγκο της στη θέση του Γιώργου Πασιάκου που έχει αποχωρήσει έδειξε καλά στοιχεία και πως η βαθμολογική της θέση ( το απόλυτο μηδέν) την αδικεί.  Ο πρώτος ήταν βοηθός του πρώτου Σημειωτέον ότι η αλλαγή αυτή έγινε πριν από  δυο εβδομάδες , αλλά κανένας από τον σύλλογο  δεν είχε φροντίσει να ενημερώσει …

Καταστράφηκε ολοσχερώς το σπίτι του φίλου συμβούλου της Χαραυγής Κώστα Ανδρέογλου στη Κινέττα από την σφοδρή καταιγίδα της Κυριακής . Σοβαρές ζημιές υπέστη και το σπίτι του Σωκράτη Πτερνέα , όπου καταστράφηκαν ολοκληρωτικά οι οικοσυσκευές. Κόποι μιας ολόκληρης ζωής . Τι κρίμα….