Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Ολοκληρώθηκε και η δ’ φάση του Κυπέλλου Πειραιά  με τα φαβορί να προκρίνονται .Το σίγουρο είναι ότι στους «8» προκρίθηκαν πολύ δυνατές ομάδες και θα γίνουν σίγουρα αγώνες «φωτιά » , οι οποίοι σημειωτέον είναι πλέον διπλοί.

Προκρίθηκαν και οι τέσσερις ομάδες της Γ’ Εθνικής ( ΑΕ Μοσχάτου, ΑΠΟ Κερατσίνι , Εθνικός, Ερμής) καθώς και τέσσερις από τις καλύτερες ομάδες της Α’ Πειραιά ( Αίας Σαλαμίνας, Αμπελακιακός, Ελλάς Ποντίων , Προοδευτική )

Στα  στατιστικά μας στοιχεία τώρα , όπως κάθε εβδομάδα . Ο πρωτοπόρος του 2ου ομίλου  ΑΟ Καραβάς συνέχισε την σπουδαία πορεία του με οκτώ νίκες σε οκτώ αγώνες. Και αύξησε την διαφορά στους τέσσερις  βαθμούς από τον Αίαντα Σαλαμίνας  με τον οποίο θα αγωνιστεί  στο νησί την προσεχή Κυριακή .  Ο Αίας ήλθε ισόπαλος 4-4 με τον Αμπελακιακό  παραμένει  αήττητος με έξι νίκες και δυο ισοπαλίες . Η  πρωτοπόρος του 1ου ομίλου Προοδευτική που παραμένει αήττητη  επικράτησε της ουραγού Δόξας Πειραιά  και βρίσκεται  ένα βαθμό πίσω από την Αμφιάλη με την οποία θα αγωνιστεί την Κυριακή στο Πέραμα. Ο Ατρόμητος Πειραιά «στραβοπάτησε» στο  γειτονικό ντέρμπι με τη Νίκη Ρέντη και έμεινε  τρεις βαθμούς πίσω.

Μεταφερόμαστε τώρα στη  «ουρά» . Στον 1ο όμιλο η Δόξα Πειραιά και στον 2ο η Καστέλλα έχουν κάνει το χειρότερο ξεκίνημα τους στο πρωτάθλημα .Είναι οι μόνες ομάδες  που μετά από οκτώ αγώνες μετράνε μόνο ήττες στο πρωτάθλημα  . Η Ελλάς Ποντίων γνώρισε την ήττα στο ντέρμπι με τον ΑΣ Ποντίων στη Δραπετσώνα και επιβεβαίωσε ότι μακριά από τους Ορυζόμυλους δείχνει αδυναμίες  Ο Αετός Κορυδαλλού ;πο την πλευρά του στην έδρα του μετράει μόνο νίκες Εκτός έδρας όμως δεν έχει σημειώσει ούτε μία …

Στη Β’ Κατηγορία και στον  2 ο όμιλο ο Ήφαιστος είναι ασυγκράτητος . Οκτώ νίκες σε οκτώ αγώνες και σαρώνει τα πάντα . Στον 1ο όμιλο οι Φίλαθλοι που είναι αήττητοι επέστρεψαν στις νίκες  έχοντας επτά νίκες και μια ισοπαλία

Εκτός από τους δυο πρωτοπόρους που προαναφέραμε οι Περαμαϊκός , Φαληρικός , Νέοι Δραπετσώνας παραμένουν αήττητοι…. Ο ΑΟΚ Φαλήρου  επικράτησε του Αργοναύτη και σημείωσε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

Στη Γ’ Κατηγορία για μια ακόμα φορά  οι Σαλαμινομάχοι δεν μπόρεσαν να νικήσουν και παραχώρησαν  ισοπαλία στην ΑΕ Νίκαια . Έτσι η Οδηγήτρια παρόλο ότι ξεκίνησε με -6 βαθμούς τους έπιασε ήδη  στην κορυφή και τώρα οι δυο ομάδες θα αγωνιστούν μεταξύ τους την Κυριακή  στα Αμπελάκια .  Το ξεκίνημα της τελευταία είναι εκπληκτικό με οκτώ νίκες σε ισάριθμούς αγώνες  . Ένας πραγματικός άθλος . Η  ΑΕ Νίκαια που ξεκίνησε  κι αυτή  με -6  βαθμούς ξεχρέωσε αυτή την αγωνιστική τους -6 βαθμούς με τους οποίους άρχισε το πρωτάθλημα .  Ο σύλλογος με τον Κώστα Βάρσο στο πάγκο του στα τέσσερα  τελευταία παιχνίδια μετράει μια νίκη και τρεις  ισοπαλίες  .Χωρίς νίκη εξακολουθεί να παραμένει   ο Πολυκράτης που μετράει μόνο δυο ισοπαλίες.…….

Η κανονική διάρκεια του αγώνα Ηφαίστου – Ελλάδας Ποντίων έληξε ισόπαλη . Με τις δυο ομάδες να μοιράζονται τα γκολ ( 1-1) και να έχουν ….σχεδόν τους ίδιους σκόρερς .Προηγήθηκαν οι Πόντιοι με τον Σιδερόπουλο και ισοφάρισε ο  Ήφαιστος με τον Σιδηρόπουλο….

Το παραπάνω παιχνίδι ήταν το μόνο της δ’ αλλά και της γ’ φάσης του Κυπέλλου Πειραιά που δεν κρίθηκε στην κανονική διάρκεια . Στην α’  φάση δυο αγώνες πήγαν στα πέναλτι και στη β’ ένας στην παράταση και δυο στα πέναλτι…..