Connect with us

Ε.Π.Σ.Π.

Πειραιώτικα με τον Αντώνη ..

Published

on

Διαφοροποιήθηκε  η κατάσταση στην κορυφή των δυο ομίλων της Α’ Κατηγορίας . Στον 1ο όμιλο η Προοδευτική επικράτησε στο ντέρμπι με 4-2 της Αμφιάλης και ξέφυγε 4 βαθμούς από την αντίπαλο της ενώ είναι 3 μπροστά από τον Ατρόμητο Πειραιά . Να σημειωθεί ότι η ομάδα του Κορυδαλλού είναι πλέον η μόνη αήττητη σε όλη την Κατηγορία.

Στον 2ο όμιλο  ο Αίας νίκησε στην Σαλαμίνα τον πρωτοπόρο  Καραβά  με 1-0 τον υποχρέωσε στην πρώτη ήττα και απώλεια βαθμών και τον πλησίασε στον ένα β. ενώ τέσσερις πίσω είναι ο Αμπελακιακός που νίκησε χθες στη Δραπετσώνα .

Στην Β’ Κατηγορία στον 2ο όμιλο ο Ήφαιστος συνέχισε το …βιολί του . Προχωράει ακάθεκτος με 9 νίκες σε 9 παιχνίδια. Στον 1ο όμιλο η ισοπαλία των πρωτοπόρων Φιλάθλων  με τον Αργοναύτη μείωσε την διαφορά τους στους τρεις βαθμούς από ΑΟ Κορυδαλλό και Ένωση Α.Α. Ρέντη .

Στη Γ’ Κατηγορία το θαύμα της Οδηγήτριας συνεχίζεται . Νίκη επί των Σαλαμινομάχων εκτός έδρας και άντε πιάστε την . Πρώτη με 9 στα 9 αν και με – 6 βαθμούς στο  ξεκίνημα…

Κάτι καινούργιο και καλό πάει να γίνει στην Προοδευτική . Με νέα κίνηση για τη σωτηρία της ομάδας . Έγινε προσπάθεια επιστροφής παικτών  που είχαν αποχωρήσει και  συγκεκριμένα του γκολκίπερ Γιάννη  Μπαντίκου αλλά απέβη άκαρπη. Το γιατί μας το εξηγεί ο ένθερμος φίλος της ομάδας «Γιώργος Προο» που είναι από τους πρωτεργάτες της νέας κίνησης:

«Κάναμε συνάντηση στο γήπεδο το βράδυ του Σαββάτου  παρουσία του προπονητή συναντήσαμε τον Γιάννη Μπαντίκο .Μας είπε ο Γιάννης η σημαία της Προοδευτικής όπως λέμε όλοι , ότι η διοίκηση Μαργέτη του χρωστάει 4.000 ευρώ τον ακούσαμε. Μας είπε ότι έχει πρόβλημα οικονομικό εμείς ακούσαμε ιδιαίτερα και εγώ σαν Γιώργος είπα το εξής ότι Γιάννη μου γιατί κάνω μια προσπάθεια καινούργια ,  βαλε μου λίγο πλάτη να κάνουμε έναν Συμβιβασμό για το καλό της Προοδευτικής να βοηθήσει κ εμένα λίγο …..!!! Λοιπόν είπα το εξής  και σεις βγάλτε γνώμη μόνοι  σας . Γιάννη λέω θα σου δώσω αύριο 1000 ευρώ και την Κυριακή πριν το παιχνίδι 1000 ευρώ και μετά βλέπουμε τι συμφωνία θα κάνουμε η απαντήσει ήταν αν δεν πάρω 4.000 δεν κατεβαίνω να παιξω …!!! Λοιπόν εγώ λέω το παρακάτω .Σημαία της ομάδας είναι μόνο ο κόσμος της κανένας άλλος μην ξαναπεί κανείς για σημαίες και μ….. Μόνο ο κόσμος της Προο είναι η σημαία κύριοι …!! Το θέμα Μπαντίκος τελείωσε για την Προοδευτική όσο εγώ ασχολούμαι με την ομάδα …!!! Γιάννη την συμφωνία την έκανες με την διοίκηση Μαργέτη εδώ με εμάς έπρεπε να σεβαστείς την ιστορία την δική μας στην ομάδα και να βάλεις πλάτη ……!!!»

Να σημειωθεί  ότι ο πρόεδρος της Προοδευτικής Γιώργος Μαργέτης δεν πήγε την Κυριακή στο γήπεδο να δει την ομάδα…..

Ωρύονται στον ΑΟΚ Φαλήρου  για την διαιτησία του Νίκου Ιωαννίδη στον Σαββατιάτικο αγώνα με την Κύπρο Κορυδαλλού. Μάλιστα η διοίκηση του συλλόγου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Παρακαλούμε θερμά τον διαιτητή Κύριο Ιωαννίδη Ν. να μην ξανά.. κατακρεουργήσει τον ΑΟΚ  Φαλήρου,  ζητώντας την εξαίρεση του από τούς ορισμούς.  Ο  σύλλογος από την πλευρά του θα το  αιτηθεί εγγράφως από την επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΣ Πειραιά.. και αν δεν υπάρχουν διαιτητές, δεχόμαστε να γίνεται κλήρωση από φιλάθλους τού αντιπάλου σωματείου.»…..

Για αλλοίωση αποτελέσματος στον αγώνα με τον Αστέρα Κερατσινίου μιλάει ο πρόεδρος του Ικάρου Καλλιθέας Γιάννης Περλορέντζος . Χαρακτηριστικά δήλωσε: « Είναι η πρώτη φορά που μιλάω για διαιτησία . Αυτό που έγινε την Κυριακή ξεπερνάει κάθε όριο. Ο βοηθός Φωτιάδης μας ακύρωσε με τις υποδείξεις του δυο πεντακάθαρα γκολ  και μας στέρησε τη νίκη.»…..

Κι όμως ακυρώθηκε γκολ  για λόγους ..ηθικής . Από τον διαιτητή Νίκο Ποτόγλου  στον αγώνα Αστέρα Νίκαιας- Φαληρικού .Οι γηπεδούχοι σκόραραν

εκτελώντας γρήγορα ένα φάουλ. Την ίδια ώρα που οι παίκτες του Φαληρικού  διαφωνούσαν μεταξύ τους, ο διαιτητής έδωσε εντολή να εκτελεστεί το φάουλ , αλλά όταν μπήκε γκολ  , διέταξε την επανάληψη του φάουλ λέγοντας σύμφωνα με τους παίκτες του Αστέρα ”εγώ δεν επιτρέπω να μπαίνουν τέτοια γκολ”! ….

Αποφάσισε να εγκαταλείψει την ενεργό δράση ο ποδοσφαιριστής της Αστυπάλαιας Κορυδαλλού Δημήτρης Γιαννακόπουλος μετά την άδικη αποβολή του, όπως ισχυρίζεται,  στον αγώνα με τη Νίκη Ρέντη .Ο ίδιος μας είπε ότι βγαίνοντας σαν αλλαγή , μονολόγησε κάτι , αλλά ο βοηθός διαιτητής Κεφαλιακός Κ. θεώρησε ότι το είπε σε αυτόν . Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να πάρει ο Δημήτρης αυτή την απόφαση. Μακάρι να αναθεωρήσει . Αλλά αυτό στάθηκε αφορμή για να γράψει μια επιστολή – κατάθεση ψυχής λέγοντας πολλά και διάφορα….

Την αποχώρηση του από την θέση του Γενικού Γραμματέα  του Ικάρου Καλλιθέας ανακοίνωσε ο Άκης Τρύφωνας διαφωνώντας ουσιαστικά με τον πρόεδρο Γιάννη Περλορέντζο, χωρίς να τον κατονομάσει . Ο κ. Τρύφωνας μιλάει για αχαριστία και για έναν άνδρα «που οραματίζεται το ποδόσφαιρο ως πηγή εσόδων και όχι ως χώρο προσφοράς» . Και καταλήγει με την αινιγματική φράση: «Παρακαλώ τον καλό Θεό να προστατεύσει την οικογένεια μου και εμένα από κάθε κακό.»….

Πλήγμα για τον Αμπελακιακό , ο τραυματισμός του Ηρακλή Σαμλίδη.. Ο ικανότατος αμυντικός υπέστη κάταγμα στη μύτη  κατά τη διάρκεια της  προπόνησης της Παρασκευής όταν συγκρούστηκε σε μια φάση με τον συμπαίκτη του Σγούρδα. Μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Σαλαμίνας αρχικά και στη συνέχεια στο Κρατικό της Νίκαιας όπου του τοποθετήθηκε νάρθηκας. Την επόμενη εβδομάδα θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση….