Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Σήμερα το απόγευμα στις 17.30 θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των αγώνων της Προημιτελικής Φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Πειραιά.

Μετέχουν οι τέσσερις ομάδες της Γ’ Εθνικής ( ΑΕ Μοσχάτου, ΑΠΟ Κερατσίνι, Εθνικός Πειραιά , Ερμής Κορυδαλλού) καθώς και τα σωματεία της Α’ Πειραιά Αίας Σαλαμίνας, Αμπελακιακός, Ελλάς Ποντίων και Προοδευτική

Οι αγώνες στη  Προημιτελική Φάση είναι διπλοί και οι πρώτοι αγώνες είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο  28-29/12, όταν και δεν θα υπάρχει άλλη αγωνιστική δραστηριότητα στα Πρωταθλήματα του Πειραιά και την Γ΄ Εθνική. Οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν Τετάρτες μέσα στον Ιανουάριο….

Να   επισημάνουμε ότι αήττητος από την Α’ Κατηγορία εκτός από την Προοδευτική παραμένει κι ο Αίας Σαλαμίνας….

Μετά την παρεξήγηση που είχε δημιουργηθεί στην Προοδευτική  , λύθηκε η παρεξήγηση με τον Γιάννη Μπαντίκο και ο ικανότατος γκολκίπερ επέστρεψε στην ομάδα , προς μεγάλη ικανοποίηση όλων . Άλλωστε κανένας δεν μπορεί να παραγνωρίσει ότι ο Γιάννης είναι δεμένος με την Προοδευτική, έχει προσφέρει πάρα πολλά και την αγαπάει  παθολογικά…..

Τέλος  ο Βαγγέλης Κώτος από τον Άρη Αμφιάλης . Μια συνεργασία 20 ετών έλαβε τέλος. Μια ολόκληρη ζωή κοντά στον σύλλογο . Τον οποίο αγάπησε και υπηρέτησε όσο λίγοι . Τεράστια η προσφορά του. Η ομάδα πλέον γυρίζει σελίδα….

Και τους δυο προπονητές  απέβαλε ο διαιτητής Γιώργος Αλατσάκης στον αγώνα ΑΣ Δραπετσώνας – Αμπελακιακού επειδή διαμαρτυρήθηκαν αλλά και λογομάχησαν μεταξύ τους. Με τον προπονητή των γηπεδούχων Άρη Τσαγδή να καταφέρεται κατά του συναδέλφου του, Στέλιου Βογιατζή λέγοντας ότι του έβρισε το σπίτι.  Και οι δυο τιμωρήθηκαν με μια αγωνιστική και 10 ευρώ πρόστιμο ο καθένας.

Δυο αγωνιστικές επιβλήθηκαν στον  προπονητή της Προοδευτικής Αντώνη Καλαμάκη. Εποχή Γιάννη Δρακωνάκη στην ομάδα….

Για μια ακόμα φορά επιβλήθηκε πρόστιμο στην Προοδευτική εξαιτίας της κακής συμπεριφορά  φιλάθλων της  . Ως πότε όμως θα συμβαίνει  αυτό;;; Κρίμα κι άδικο …..

Να ανακαλέσει ζητά από τον Άκη Τρύφωνα  ο πρόεδρος του Ικάρου Καλλιθέας Γιάννη Περλορέντζος αυτά που ανέφερε ο πρώην Γενικός Γραμματέας του συλλόγου. Διαφορετικά να αναπτύξει τους ισχυρισμούς του ενώπιον τη δικαιοσύνης.  Ο κ. Τρύφωνας ανταπάντησε και όχι όνο δεν ανακάλεσε αλλά μιλά για προπηλακισμό σε βάρος  του. Και όπως μας είπε  αυτή ήταν η τελευταία φορά που ασχολείται και δεν πρόκειται να δώσει νέα απάντηση. Η  άποψη μας είναι οι δυο πλευρές να τα βρουν ήρεμα μεταξύ τους , γιατί αυτός που θα βγει ζημιωμένος τελικά  είναι ο σύλλογος. Ας επικρατήσει η λογική τελικά .Αρκετά προβλήματα έχει μέχρι τώρα αγωνιστικά…..

Σε επικοινωνία που είχε μαζί μας ο πρόεδρος του Ικάρου Καλλιθέας Γιάννης Περλορέντζος ευχαριστεί την διοίκηση του Αστέρα Κερατσινίου για την άριστη φιλοξενία και υπόσχεται να ανταποδώσει με τον καλύτερο τρόπο στον β’ γύρο.« Ότι διαμαρτυρηθήκαμε  για τις λανθασμένες υποδείξεις του βοηθού Φωτιάδη , δεν έχει να κάνει με τον Αστέρα» δήλωσε ο ηγέτης της Καλλιθεάτικης ομάδας ……

Αντικρούουν στον Φαληρικό αυτά που ισχυρίζονται στον Αστέρα Νίκαιας τα περί ηθικής στο ακυρωθέν γκολ από τον διαιτητή Ποτόγλου του οποίου πλέκουν το εγκώμιο . Θα σταθώ στη δήλωση του προπονητή του Φαληρικού Δημήτρη Γιαννούλη που αναφέρει : « Θέλω να ευχαριστήσω τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές και την διοίκηση του Αστέρα Νίκαιας για την φιλοξενία και να τους υπενθυμίσω όταν φιλοξενούμε μια ομάδα, τους χαιρετάμε πριν το παιχνίδι (και να δίνετε και κανένα νερό στις ομάδες αφού είστε πάντα φιλόξενοι όπως λέτε)…..

Παράπονα από την διαιτησία του Τζαγκαράκη στον αγώνα με τον Αετό Κορυδαλλού έχουν στους Νέους Ευγένειας. « Ο διαιτητής έκανε λάθη τα οποία ήταν όλα σε βάρος μας » δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου Αντώνης Σαλίβερος .

Παράλληλα ο τελευταίος αναφέρθηκε στο Σαββατιάτικο γειτονικό ντέρμπι με την Χαραυγή λέγοντας : «Με τη Χαραυγή δεν μας χωρίζει απολύτως τίποτα. Είμαστε φιλικά σωματεία και η διαφορά μας θα είναι 90’ μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ευχόμαστε να γίνει καλό παιχνίδι και ας νικήσει ο καλύτερος ή ο τυχερότερος ». Οι Νέοι Ευγένειας θα στερηθούν των υπηρεσιών του Νίκου Αβράμη ο οποίος τραυματίστηκε με την μηχανή του και υπέστη κάταγμα κλείδας…..

Φιλικούς αγώνες θα δώσουν οι μικτές ομάδες Κ12 και  Κ14 της ΕΠΣΠ εν όψει τον αγωνιστικών υποχρεώσεων στις 11/12 με την ΕΠΣ Δυτ Αττικής. Σήμερα στις εγκαταστάσεις του Ρέντη η Κ14 θα αγωνιστεί με την αντίστοιχη του Ολυμπιακού. Αύριο  Πέμπτη στις 15.00 στο γήπεδο Π. Νικολαΐδης η Κ12 θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη του Ιωνικού. Και η φετινή προσπάθεια ξεκινά με όραμα , όνειρα και υποχρέωση για το καλό όλων των μικρών ποδοσφαιριστών του Πειραιά

Συνέβη κι αυτό την Κυριακή στον αγώνα ΑΕ Περάματος – Ατρόμητου Κερατσινίου .  Στο 82’ ο νεαρός ποδοσφαιριστής Σωτήρης Μελάς αντικατέστησε τον αδελφό του  Θοδωρή . Με εντολή βέβαια του προπονητή της ομάδας του πατέρα τους Τέλη Μελά. Είναι αυτό που λέμε πατρική εντολή…..

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών η παλιά μεγάλη δόξα του Αίαντα Σαλαμίνας Παναγής Παπασωτηρίου. Η κηδεία του έγινε προχθές στο νησί….