Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…. 

Published

on

Σε αδιέξοδο βρίσκεται ο Άρης Αμφιάλης . Μια ακόμα ιστορική ομάδα που διέρχεται κρίση . Η αποχώρηση του Βαγγέλη Κώτου «μόνιμου προπονητή της ομάδας από την τεχνική ηγεσία έβγαλε στην επιφάνεια τα τεράστια προβλήματα . Τα  άτομα που αποτελούν αυτή τη στιγμή την διοικούσα επιτροπή ασχολούνται μόνο με το βόλεϊ. Το ποδόσφαιρο δεν τους ενδιαφέρει καθόλου. Οι ποδοσφαιριστές έχουν μείνει μόνοι τους . Στην κυριολεξία . Και το ερώτημα που τίθεται  είναι  ένα . Που βρίσκονται όλοι αυτοί οι παράγοντες  που ήταν στην ομάδα όλα αυτά τα χρόνια ; Ο κίνδυνος διάλυσης του Άρη  είναι πλέον ορατός. Κανένας δεν συγκινείται με το πρόβλημα που υπάρχει. Κι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση ο Αμφιαλιώτικος σύλλογος ενδέχεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα . Θα τον αφήσουν αβοήθητο λοιπόν  οι παράγοντες του; Δεν είναι κρίμα να διαλύσει η ομάδα;;….

«Εξαφανίστηκαν»  οι ισοπαλίες  την αγωνιστική που πέρασε . Στην Α’  κατηγορία σε δεκατέσσερις αγώνες μόνο μία στην Β’ σε δεκατέσσερις αγώνες τρείς και καμιά ισοπαλία στην Γ’  κατηγορία.. Ισοπαλία όμως  είχαμε όμως στις νίκες. Αφού δεκατέσσερις γηπεδούχοι νίκησαν αλλά και δεκατέσσερις φιλοξενούμενοι χάρηκαν την νίκη εκτός έδρας.

Στα  επί μέρους στατιστικά μας στοιχεία τώρα , όπως άλλωστε κάθε εβδομάδα . Η  πρωτοπόρος του 1ου ομίλου Προοδευτική που παραμένει αήττητη  επικράτησε  στο ντέρμπι κορυφής επί της Αμφιάλης  από την οποία ξέφυγε 4 βαθμούς. 3 βαθμοί πίσω είναι ο Ατρόμητος Πειραιά

Ο πρωτοπόρος του 2ου ομίλου  ΑΟ Καραβάς που μέχρι την Κυριακή δεν είχε χάσει βαθμό γνώρισε την ήττα  στη Σαλαμίνα από τον Αίαντα που παραμένει αήττητος στο πρωτάθλημα και πλησίασε στον ένα βαθμό τον Καραβά. Στους 4 βαθμούς πίσω από την κορυφή βρίσκεται ο Αμπελακιακός που επικράτησε εκτός έδρας του ΑΣ Δραπετσώνας .

Ο Αετός Κορυδαλλού επικράτησε στη Χαραυγή επί των Νέων Ευγένειας και πέτυχε την πρώτη νίκη του μακριά από την έδρα του .

Η Ελλάς Ποντίων διατήρησε απόρθητο το κάστρο  των Ορυζομύλων εκεί που είναι πανίσχυρη…

Νίκη μετά από έξι αγώνες για τη Χαραυγή που δείχνει να συνέρχεται μετά  από την περιπέτεια που πέρασε….

Μεταφερόμαστε τώρα στη  «ουρά»  που επικρατεί «ίδια γεύση « . Στον 1ο όμιλο η Δόξα Πειραιά και στον 2ο η Καστέλλα έχουν κάνει το χειρότερο ξεκίνημα τους στο πρωτάθλημα .Είναι οι μόνες ομάδες  που μετά από εννέα  αγώνες μετράνε μόνο ήττες.

Στη Β’ Κατηγορία και στον  2 ο όμιλο ο Ήφαιστος είναι ασυγκράτητος . Καλπάζει έχοντας  μόνο   νίκες χωρίς την παραμικρή   απώλεια βαθμών σε εννέα  αγώνες και σαρώνει τα πάντα . Στον 1ο όμιλο οι Φίλαθλοι  που προηγούνται αήττητοι παραχώρησαν ισοπαλία στον Αργοναύτη

Εκτός από τους δυο πρωτοπόρους που προαναφέραμε οι Περαμαϊκός , Φαληρικός , παραμένουν αήττητοι…. Την πρώτη τους ήττα γνώρισαν οι Νέοι Δραπετσώνας…..

Στη Γ’ Κατηγορία η Οδηγήτρια καλπάζει έχοντας το απόλυτο . Εννιά νίκες σε εννιά παιχνίδια. Νίκησε στο ντέρμπι κορυφής εκτός έδρας του Σαλαμινομάχους και είναι μόνη πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα . Κι ας ξεκίνησε με -6  βαθμούς στο πρωτάθλημα . Πραγματικό κατόρθωμα . Ένα βαθμό πίσω είναι η ΑΕ Σαλαμίνας που το Σάββατο θα αγωνιστεί  στο ντέρμπι με τους Σαλαμινομάχους , στα Αμπελάκια .  . Η  ΑΕ Νίκαια που ξεκίνησε  κι αυτή  με -6  βαθμούς βρίσκεται σε ανοδική πορεία .  Ο σύλλογος με τον Κώστα Βάρσο στο πάγκο του «πήρε  μπρος». Στα  πέντε  τελευταία παιχνίδια μετράει δυο νίκες  και τρεις  ισοπαλίες .  .Χωρίς νίκη εξακολουθεί να παραμένει   ο Πολυκράτης που μετράει μόνο δυο ισοπαλίες.…….

Νέα καριέρα ξεκίνησε ο Γιώργος Σπήλιος. Σαν ποδοσφαιριστής πήγε πολύ καλά αγωνιζόμενος στην μεγάλη ομάδα της ΑΕ Νίκαιας και τον Εθνικό Πειραιά . Για επαγγελματικούς λόγους όμως δεν μπορούσε να συνεχίσει. Έγινε όμως διαιτητής και σφυρίζει ήδη   σε αγώνες του πρωταθλήματος της Γ’ Κατηγορίας. Κι όπως μαθαίνω πηγαίνει πολύ καλά μέχρι τώρα .

Είναι πολύ σημαντικό για ένα διαιτητή να έχει παίξει ποδόσφαιρο . Ξέρει πολύ καλά τη νοοτροπία και τη ψυχολογία του αθλητή .Κάτι ιδιαίτερα σημαντικό ….

Χρόνια πολλά στους Νίκους που γιορτάζουν σήμερα . Και από μια έρευνα που κάναμε χθες είναι πάρα πολλοί , ζωή να’ χουν . Σχεδόν έχουν ξεπεράσει τους Γιάννηδες και τους Γιώργηδες….