Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Σπουδαίοι αγώνες θα γίνουν και αυτή την αγωνιστική και στις τρεις κατηγορίες του Πειραιά . Με την ευχή να πάνε όλα καλά  και χωρίς παρατράγουδα .

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν θα λείψουν και αυτή την αγωνιστική τα τοπικά ντέρμπι . Μάλιστα υπάρχει ένα σε κάθε όμιλο σε όλες τις Κατηγορίες.

Στον 1ο όμιλο της Α’ Κατηγορίας η Αστυπάλαια αντιμετωπίζει την ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα στο ντέρμπι του Κορυδαλλού  ένα παιχνίδι που θα ξεκινήσει αργά, στις 16.45 και θα διεξαχθεί στο μεγαλύτερο μέρος με το φως των προβολέων….

Στον 2ο όμιλο  έχουμε το Χαραυγιώτικο ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕ Χαραυγή και τους Νέους Ευγένειας , ένα παιχνίδι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον .

Στην Β’ Κατηγορία και στον 1ο όμιλο ο Περαμαϊκός θα παίξει με τον Ολυμπιακό Περάματος σε ένα παιχνίδι που έχει φαβορί και μάλιστα μεγάλο αλλά επειδή είναι τοπικό ντέρμπι δεν ξέρει κανείς τι μπορεί να συμβεί.

Τα ίδια ισχύουν και στο τοπικό ντέρμπι της Δραπετσώνας στο  2ου όμιλο  όπου τα Αστέρια θα παίξουν με  τους Νέους .

Το ντέρμπι της Γ’ Κατηγορίας εκτός από τοπικό είναι και κορυφής .  ΑΕ Σαλαμίνας εναντίον Σαλαμινομάχων στο γήπεδο των Αμπελακίων ……

Και κάτι αξιοσημείωτο που δεν συμβαίνει συχνά . Όλοι οι αγώνες του 1ου ομίλου της Α’ Κατηγορίας θα διεξαχθούν αύριο Κυριακή ενώ του 2ου από τα επτά παιχνίδια τα πέντε γίνονται σήμερα. Κανένας αγώνας δεν θα διεξαχθεί Δευτέρα αυτή την αγωνιστική.

Πάμε τώρα στις – καθιερωμένες πλέον – διπλές διαιτησίες . Αυτοί που σφυρίζουν σε δυο παιχνίδια  είναι οι Δαμιανάκης, Κουβέλης, Γεωργόπουλος, Ζησιμόπουλος, Μπαλαχούτης, Φιλακούρης , Αντωνόπουλος, Βάιλας, Βογιατζιδάκη . Ωστόσο τη πιο δύσκολη αποστολή έχει ο Κουζούμης που διαιτητεύει δυο αγώνες την Κυριακή . Στις 13.00 στο γήπεδο Παντελής Νικολαΐδης τον αγώνα του Παννεαπολικού με την Αμφιάλη ενώ στις 16.45 στον Κορυδαλλό το παιχνίδι της Αστυπάλαιας με την ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα…..

Σε τρεις… δόσεις θα διεξαχθούν  οι τέσσερις αγώνες της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Πειραιά.

Οι δυο θα  γίνουν το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου  την ίδια ώρα (15.15) Προοδευτική – ΑΠΟ Κερατσίνι , Ερμής Κορυδαλλού – ΑΕ Μοσχάτου .

Την επόμενη εβδομάδα 28-29  Δεκεμβρίου έχουν προγραμματιστεί οι άλλοι δυο αγώνες. .Το Σάββατο 28/12 είναι το Σαλαμινιώτικο ντέρμπι Αμπελακιακός- Αίας ενώ την  Κυριακή θα παίξουν στους Ορυζόμυλους Ελλάς Ποντίων – Εθνικός….

Αναφέραμε προχθές  για την αγάπη που έχει ο ποδοσφαιριστής της Προοδευτικής Γιώργος Θεοδωρίδης στην προηγούμενη ομάδα του την Χαραυγή . Για το θέμα αυτό ο Σωκράτης Πτερνέας μας είπε: «Και η Χαραυγή εννοείται  πως  λατρεύει τον Γιώργο Θεοδωρίδη μοναδικό παίκτη σε ήθος και αξία πού άφησε το στίγμα τού σε μας. Εννοείται μία φορά Χαραυγή για πάντα Χαραυγή. Μακάρι κάποια στιγμή να ξαναμαζέψουμε πίσω τα παιδιά μας Μενδρινό, Ποτουρίδη, Σαπαλιδη, Μακαρονά , Γκόγκα, Θεοδωρίδη, Καστράτι, Μύρκο,Τζιτζικαλάκη που αυτή την στιγμή παίζουν αλλού Να δείτε τι ομάδα θα φτιάχναμε .Εξωπραγματική!!»

Το είχαμε ξαναγράψει και πριν από λίγο καιρό για το «μήλο που έπεσε κάτω από την μηλιά » . Ο 14χρονος Δημήτρης Νταβέλης στα αχνάρια του πατέρα του Αλέκου που έχει χαράξει την δική του σπουδαία πορεία στο ποδόσφαιρο . Ο μικρός  αγωνίζεται στην ομάδα Κ-16 της Προοδευτικής και στα επτά παιχνίδια που έπαιξε μέχρι σήμερα έχει σημειώσει  17 γκολ !! Μάλιστα στον αγώνα με την αντίστοιχη ομάδα  του Ολυμπιακού την περασμένη  εβδομάδα όπου οι «βυσσινί» νίκησαν με 7-0 , ο Δημήτρης σημείωσε 6 τέρματα …..

«Γκαντέμης του μήνα » ανακηρύχθηκε ο ποδοσφαιριστής του Αστέρα Νίκαιας Βασίλης Συρίγος από τον προπονητή Άγγελο Σκανάτοβιτς. Κι αυτό επειδή μέσα σε 2 αγωνιστικές είδε, 1)συμπαίκτη του να του στερεί γκολ,2)  να πετυχαίνει ο ίδιος αυτογκόλ,3)  να υποπίπτει σε πέναλτι και 4) να ακυρώνεται κανονικό γκολ για λόγους ….ηθικής στο  οποίο έκανε την ασίστ….