Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Σημαντικές αλλαγές και ανακατατάξεις  έγιναν την τελευταία αγωνιστική  του 2019 . Μια αγωνιστική με πολλές αναβολές το Σάββατο λόγω ακαταλληλότητας των γηπέδων από την καταρρακτώδη βροχή . Τα 6 από τα 11 παιχνίδια αναβλήθηκαν.  Στο ΣΕΦ που κάθε φορά πλημμύριζε  στα προηγούμενα χρόνια ο αγώνας έγινε κανονικά . Αυτό σημαίνει ότι έγινε καλή δουλειά . Όπως και στα γήπεδα Περάματος και Π. Νικολαΐης που ανακατασκευάστηκαν τα προηγούμενα χρόνια.  Στο γήπεδο της Νίκαιας όμως ; Που φτιάχτηκε πρόσφατα ; Γιατί μαζεύτηκαν τόσα πολλά νερά , έστω και στις άκρες;;;

Οι αγώνες θα διεξαχθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο ανάλογα με τα γήπεδα που θα είναι διαθέσιμα . Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σήμερα . Σημειωτέον ότι το Σάββατο θα γίνουν και δυο αγώνες για το Κύπελλο Πειραιά ( Προοδευτική – Κερατσίνι στη Νίκαια και Ερμής – ΑΕ Μοσχάτου στον Κορυδαλλό ) .

Πάμε όμως σε αυτά που έγιναν. Στην Α’ Κατηγορία και στον 1ο όμιλο. Εκεί όπου η Προοδευτική απαλλαγμένη από προβλήματα, με το κλίμα καλύτερο από κάθε άλλη φορά  μεταμορφώθηκε ριζικά και επικράτησε με 4-0 μέσα στο Ρέντη  επί του δεύτερου Ατρόμητου Πειραιά. Από τον οποίο ξέφυγε  6 βαθμούς , όσους και από την Αμφιάλη Και τώρα ..πιάστε την!!!

Στον 2ο όμιλο ο Αίας Σαλαμίνας για πρώτη φορά βρέθηκε μόνος του στην κορυφή αφού ο Καραβάς «στραβοπάτησε »με την Χαλκηδόνα ….

Στη Β’ Κατηγορία τώρα. Στον 1ο όμιλο ο ΑΟ Κορυδαλλός και η Ένωση Α.Α. Ρέντη βρίσκονται στην κορυφή πλέον μαζί αφού οι Φίλαθλοι  γνώρισαν την πρώτη τους ήττα και για πρώτη φορά χάνουν την πρώτη θέση …..

Στον 2ο όμιλο δεν άλλαξε κάτι . Αφού ο Ήφαιστος έχει διαφορά  δυο βαθμών από τον Φαληρικό . Οι δυο ομάδες θα αγωνιστούν μεταξύ τους την πρώτη  αγωνιστική μετά  το νέο  χρόνο στην έδρα του δεύτερου….

Στη Γ’ Κατηγορία  η Οδηγήτρια το…βιολί της . 11 στα 11 νίκες . Δεν την φρενάρουν ούτε αντίπαλοι , αλλά ούτε και οι – 6 βαθμοί με τους οποίους ξεκίνησε . Προχωρεί ακάθεκτη και τίποτα δεν την σταματά….

«Άλωσε» τους Ορυζόμυλους ο Δίας Κορυδαλλού με τρεις …κεραυνούς από το α’ ημίχρονο . Η Ελλάς Ποντίων δεν είχε μέχρι τώρα στην έδρα της ούτε ισοπαλία…..

Τελικά δεν μεταπείστηκε ο Τάσος Δερμάτης, αφού επέμενε στην παραίτηση του και αποχώρησε από την Αμφιάλη .Το είχαμε γράψει στα « Πειραιώτικα »  το περασμένο Σάββατο ,ανώνυμα μήπως και ανακαλούσε , αλλά ο έμπειρος τεχνικός ήταν ανένδοτος . Σίγουρα έφυγε με το κεφάλι ψηλά από την ομάδα αφού πρόσφερε πάρα πολλά τα τελευταία 3,5 χρόνια …..

Παρελθόν αποτελεί από τον Αστέρα Νίκαιας ο Άγγελος Σκανάτοβιτς . Γύρω στα 7 χρόνια ήταν στην ομάδα . Όχι βέβαια τυχαία . Με τεράστια προσφορά και σημαντικό έργο που αναγνωρίστηκε από όλους. Ήταν αγαπητός  σε όλους και άψογος στη συνεργασία του με τους ποδοσφαιριστές του . Σπουδαίο κεφάλαιο για τον Αστέρα Νίκαιας ο Άγγελος , αλλά και κόσμημα για το Πειραϊκό ποδόσφαιρο ….

Πνέουν μένεα κατά του διαιτητή Νίκου Κουβέλη οι άνθρωποι της ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδας για τη διαιτησία του στον αγώνα με την Αμφιάλη. «Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει σε βάρος της ομάδας μας αλλά μέχρι εδώ . Την επόμενη φορά θα αντιδράσουμε δυναμικά. Δεν πάει άλλο» αναφέρει με ανακοίνωση της η διοίκηση  του συλλόγου . Η οποία αναφερόμενη  στις σχέσεις της ομάδας με την Αμφιάλη τόνισε : «Ήμασταν αντίπαλοι μόνο για τα 90 λεπτά που διαρκεί ο αγώνας .  Δεν έχουμε να χωρίζουμε τίποτα με την ομάδα . Αντίθετα μας ενώνουν πολλά . Ευχόμαστε στην Αμφιάλη καλή πορεία στη συνέχεια  και επίτευξη των στόχων της .»…..

Παρελθόν αποτελεί από την Ελλάδα Ποντίων η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Νανά Γιανναδοπούλου . Είναι η γυναίκα , άριστος γνώστης του χώρου,  που έκανε τόσα πολλά ,  όσο κανείς άλλος  για την προβολή του συλλόγου αλλά και των ακαδημιών του  σε ένα τομέα όπου  υπήρχε τεράστιο πρόβλημα  εδώ και  χρόνια. Κρίμα που έφυγε . Ελπίζουμε ειλικρινά  να βρεθεί  αντικαταστάτης που να μπορέσει να καλύψει το μεγάλο κενό της ….

Σαρωτικός ο ΑΟ Κορυδαλλός συνέτριψε με 0-5  τον Ολυμπιακό Περάματος εκτός έδρας , αλλά αυτό δεν πείραξε καθόλου τους υπεύθυνους των ερυθρολεύκων . Και ξέρετε γιατί ; Επειδή αγωνίστηκαν για πρώτη φορά  έξι μικρά  παιδιά από τις ακαδημίες. Μάλιστα ο Δημήτρης ο Σαββατιανός πετούσε από την χαρά του βλέποντας να αγωνίζεται στην πρώτη ομάδα ο 14χρονος γιος του Άγγελος .Όταν ίδρυσε  την ομάδα μαζί με τη σύζυγο του Ιωάννα Μωρέ ο  μικρός δεν είχε ακόμα γεννηθεί . Και τώρα τον καμάρωνε να αγωνίζεται και να προσπαθεί απέναντι στον έμπειρο Νίκο Μακρή του ΑΟ Κορυδαλλού .  Όσο για τον Ολυμπιακό Περάματος να πούμε ότι από την επόμενη αγωνιστική με το νέο έτος θα εμφανιστεί μεταμορφωμένος , αφού σύμφωνα με τον Σαββατιανό θα γίνουν πολλές και καλές μεταγραφές….