Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Αμέσως μετά το νέο έτος , την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020 ξεκινά η χειμερινή μεταγραφική περίοδος . Τα  σωματεία μπορούν να καταθέσουν Αιτήσεις για Μεταγραφές, Διεθνείς  Μεταγραφές, Υποσχετικές, Επανεγγραφές, Πρώτες  Εγγραφές.

Επίσης  μπορούν να  υποβληθούν Ατομικές και Ομαδικές αποδεσμεύσεις Ποδοσφαιριστών.

Με μια διαφορά όμως . Όπως ανακοίνωσε η ΕΠΣ Πειραιά , τα σωματεία  που έχουν οφειλές ό θα πρέπει να  τακτοποιήσουν έγκαιρα  τις  οικονομικές εκκρεμότητες τους για να μπορούν να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε μεταγραφική κίνηση. Διαφορετικά  δεν θα μπορέσουν να προβούν σε καμιά μεταγραφική συναλλαγή.….

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θρηνεί τον χαμό του Μάκη Πάνου . Ήταν μέχρι πέρυσι αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Δυτικής Αττικής, αλλά παλαιότερα πριν ακόμα ιδρυθεί η τελευταία ο Μάκης υπηρέτησε την ΕΠΣΠ . Σαν πρόεδρος και παράγοντας του Μεγαρικού ενώ στη συνέχεια μετείχε στην κίνηση « Σύγχρονο ποδόσφαιρο » με επικεφαλή τον Στέλιο Μπρατσόλη και συνεργάτες τους Γρ. Δράγαζη , Τ. Πικραμένο, Γ. Σιάκουλη , Χρ. Μπουλέ, Αχ. Συρμακέζη , Κ. Φράγκο Ν. Ευθυμίου , Γ. Στρατηγό , Γ. Παναγόπουλο, Τ. Κίτσιο κ..α . Ο Μάκης Πάνος ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τις υποδομές όπου επιτέλεσε σημαντικό έργο.  Ήταν ένας πολύ καλός φίλος και σπουδαίος άνθρωπος . Δεν άντεξε όμως . Οι φοβερές καταστροφές από τις βροχές στο σπίτι του στην Κινέτα τον λύγισαν. Καλό σου ταξίδι Μάκη μου…..

2ος επίσημος αγώνας για  τις μικτές Κ12 και Κ14 της ΕΠΣ Πειραιά . Παίζουν στο Γαλάτσι με τις αντίστοιχες ομάδες της ΕΠΣ Αθήνας. Στις 12.30 ξεκινά ο αγώνας της Κ12 και στις 14  .00 της Κ.14…..

Όλα αλλάζουν πλέον στην Προοδευτική . Προς το καλύτερο φυσικά . Χθες οι ποδοσφαιριστές και οι φροντιστές  πήραν το πριμ της νίκης επί του Ατρομήτου ενώ μέχρι την Παρασκευή θα πληρωθούν και το μήνα Γενάρη…..

«Μπορούσαμε ακόμα και τη νίκη.  Χάσαμε ευκαιρίες. Ο Καραβάς δεν μας απείλησε  και το γκολ που έβαλε ήταν αυτογκόλ» δήλωσε ο πρόεδρος της Χαλκηδόνας Δημήτρης Κούρτης και πρόσθεσε:

« Η ομάδα μας μετά από το κακό ξεκίνημα , έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο. Η διαφορά είναι τεράστια και υπάρχουν ακόμα μεγάλα περιθώρια βελτίωσης.»….

Αίσθηση προκάλεσε η αποχώρηση του Άγγελου Σκανάτοβιτς από τον Αστέρα Νίκαιας. Σχεδόν επτά χρόνια στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας δεν είναι και λίγα Δεν είναι συνηθισμένο πράγμα να είναι κάποιος προπονητής τόσο μεγάλο διάστημα  στον πάγκο μιας ομάδας .Η προσφορά του  Άγγελου ανεκτίμητη . Στον Αστέρα τους αγάπησε και τον αγάπησαν . Πως όμως είδε ο ίδιος την επόμενη μέρα;  Χαρακτηριστικά έγραψε στο facebook απευθυνόμενος ουσιαστικά στους παίκτες του: «Τα λόγια ΑΓΑΠΗΣ και ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ που ”εισέπραξα” προς το πρόσωπο μου, από δεκάδες ανθρώπους και απ’όλα τα ”παιδιά” μου, έδειξαν ότι κάτι καλό πρέπει να έκανα… Λυπάμαι που φέτος δε φτάσαμε το ταξίδι μέχρι το τέλος…
Οι 4 προτάσεις που είχα, μέσα σε λίγες ώρες από την ανακοίνωση της απομάκρυνσης μου από την ομάδα, λέει κάτι…
Ότι με κάνατε ΜΑΓΚΑ! ΕΣΕΙΣ και ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ!!
Η ΑΓΚΑΛΙΑ σας στο τελευταίο μας γκολ μόνο ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ μου δίνει κι έδειξε ΠΟΛΛΑ…!!»……

Ο Δήμος Κορυδαλλού και η Ένωση Συνδέσμων Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Πειραιά διοργανώνουν σήμερα φιλανθρωπικό τουρνουά ποδοσφαίρου Σάλας  από τις 16.30 έως τις 19.30 στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Κορυδαλλού « Θεόδωρος Πούτος»  ( Σολωμού 2-4 απέναντι από τις Φυλακές) . Σκοπός του τουρνουά είναι να συγκεντρωθούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Όσοι λοιπόν   βρεθούν σήμερα στο γήπεδο ας έχουν μαζί τους μια τσάντα  με τρόφιμα ή άλλα είδη .  Να είναι σίγουροι ότι θα πιάσουν τόπο…..

Σε μια σημαντική κίνηση  ανθρωπιάς προχώρησε η ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού .  Συγκεντρώνει τρόφιμα(μακαρόνια, ρύζι, γάλα διαρκείας κονσέρβες, και κάθε τρόφιμο μακράς διάρκειας, ρούχα για βρέφη, πάνες και κάθε είδος πρώτης ανάγκης για φτωχές οικογένειες για πολύτεκνες οικογένειες και κάθε άνθρωπο που το έχει ανάγκη. Η συγκέντρωση γίνεται στο   γραφείο της Ακαδημίας του συλλόγου ( Άγγελου Σικελιανού 6 πίσω από το δημαρχείο Κορυδαλλού , τις παρακάτω ημέρες και ώρες Τρίτη : 6-9μ.μ Τετάρτη : 7-9 μ.μ, Πέμπτη : 6-10μ., Παρασκευή : 4-8μ.μ. Κι όπως  αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου : «Πάνω από όλα είναι η ανθρωπιά, ο σεβασμός στον συνάνθρωπο μας, η αγάπη στους ανθρώπους που χρειάζονται την στήριξη μας την ανθρωπιά μας όλο τον χρόνο αλλά κ αυτές τις άγιες μέρες να τους δώσουμε δύναμη, χαμόγελο και ελπίδα. Είναι καθήκον μας σαν ομάδα και σαν άνθρωποι με την ευαισθησία που έχουμε να ήμαστε δίπλα τους και θα το κάνουμε πάντα σαν ομάδα.Είμαστε δίπλα τους να τους δώσουμε την ζεστασιά που χρειάζονται. Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε! . Περιμένουμε την στήριξη όλων να δώσουμε χαρά στους συνανθρώπους μας.». Μια σπουδαία κίνηση από το Κορυδαλλιώτικο σωματείο, που θα  πρέπει να γίνει παράδειγμα για όλους…..

Έστω και με καθυστέρηση η διοίκηση του Ηρακλή Νίκαιας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί τον  απερχόμενο προπονητή Παναγιώτη Κυριακάκη, αναγνωρίζοντας  την προσφορά του τα  3,5 τελευταία χρόνια που είναι στην ομάδα. ….

Την εβδομάδα που μας πέρασε αποχώρησαν τρεις προπονητές . Καθόλου τυχαίοι . Και οι τρεις είχαν πολύχρονη παρουσία και προσφορά  στις ομάδες τους .  Από 3,5 χρόνια ο Τάσος Δερμάτης στην Αμφιάλη και Παναγιώτης Κυριακάκης στον Ηρακλή Νίκαιας , και 6, 5 χρόνια ο Άγγελος Σκανάτοβιτς στον Αστέρα Νίκαιας….