Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Πειραιώτικα

Ένα νέο τρόπο βρήκε η Κυβέρνηση για να ενισχύσει τον – παραμελημένο είναι αλήθεια- ερασιτεχνικό αθλητισμό . Θέλοντας να υπάρχει ανάπτυξη , δημιούργησε  κίνητρα χρηματοδότησης από τον ιδιωτικό τομέα , μιας και από τον Δημόσιο έχει καταργηθεί εδώ και πολλά χρόνια λόγω της κρίσης. Όσα λοιπόν πρόσωπα, προβαίνουν σε δωρεές στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία θα  τους μειώνεται ο φόρος εισοδήματος.

Η  μείωση του ποσού του φόρου θα είναι σε ποσοστό 20% του ποσού της δωρεάς, ενώ το συνολικό ποσό των δωρεών δεν μπορεί να υπερβαίνει το 5% του συνολικού φορολογητέου εισοδήματος. Αν συνδυαστεί αυτό με την  πρόσφατη μείωση του φορολογικού συντελεστή στα συμβόλαια που συνάπτουν οι αθλητικές ανώνυμες εταιρείες (ΑΑΕ), τότε , υλοποιείται η πρώτη φάση στήριξης, με μέτρα τέτοιου είδους, προς το σύνολο του ελληνικού αθλητισμού.. Μια τονωτική κίνηση για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο  που σίγουρα διέρχεται μια τεράστια κρίση .Με αυτόν τον τρόπο αναμένεται να ανακουφιστεί. Όλα αυτά , αναμένουμε να εφαρμοστούν και στην πράξη .Σε αναμονή λοιπόν των επενδυτών….

Ότι έπρεπε ήταν για τα σωματεία των οποίων αναβλήθηκαν οι αγώνες το περασμένο Σάββατο . Γιατί θα γίνουν το προσεχές Σαββατοκύριακο όπου δεν υπάρχει αγωνιστική δράση λόγω  των εορτών. Διαφορετικά οι ομάδες θα ήταν υποχρεωμένες να παίξουν μεσοβδόμαδα , όπου αρκετοί  ποδοσφαιριστές είναι εργαζόμενοι και αδυνατούν  να αγωνιστούν…..

Δεν τα κατάφεραν και οι δυο μικτές της ΕΠΣ Πειραιά χθες στο Γαλάτσι απέναντι στις πανίσχυρες ομάδες της ΕΠΣ Αθήνας . Τόσο η Κ12, όσο και η Κ14 γνώρισαν την ήττα με την πρώτη  να έχει ηττηθεί και στα δυο παιχνίδια μέχρι τώρα ενώ η δεύτερη είχε νικήσει στο πρώτο παιχνίδι την ΕΠΣΔΑ….

Αναβλήθηκε  η προγρααματοσμένη για χθες Γενική Συνέλευση της Προοδευτικής .Σύντομα θα ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία διεξαγωγής της ….

Απολογισμό της χρονιάς έκανε  ο  τεχνικός των Νέων Ευγένειας Δημήτρης Αλειφεράκης .Μιας χρονιάς  που έφερε την άνοδο στην Α κατηγορία ,που βρίσκει την ομάδα  στη 6η θέση του πρωταθλήματος και όπως λέει και ο ίδιος   ο κόουτς « κέρδισε καθολική αναγνώριση απο τους αντιπάλους για το εξαιρετικό ποδόσφαιρο και για την πλειάδα νεαρών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται. Και συνέχισε ο Δ. Αλειφεράκης : «Όσο για μένα ήταν μια καταπληκτική χρονιά που ήρθε μετά από χρονιές με πολύ ψέμα και υποκρισία…Γνώρισα μια καταπληκτική διοίκηση που ότι έλεγε το έκανε….δίπλα μου σε κάθε πρόβλημα με ψυχή και σώμα..Με στόχους και όραμα…Εύχομαι καλές γιορτές σε όλη την οικογένεια των ΝΕΩΝ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ…..ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στα καταπληκτικά παιδιά(μωρά) ποδοσφαιριστές μου…αλλά και σε όλους τους αμέσους συνεργάτες μου….»…

Οι Νέοι Ευγένειας διοργανώνουν την ετήσια χοροεσπερίδα  τους –ρεβεγιόν ,  την παραμονή των Χριστουγέννων Τρίτη, 24-12-2019, στην αίθουσα εκδηλώσεων Τerra Verde στην Νίκαια.Και καλούν  τους φίλους τους να περάσουν όλοι μαζί μια υπέροχη βραδιά με άφθονο φαγητό και ποτό…
Γλέντι μέχρι το πρωί  με την υπέροχη ορχήστρα του Γιώργου Τσαπά . Για προσκλήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Πρόεδρο του συλλόγου Αντώνη Σαλίβερο (Τηλ. 6936 936 516 ) ή την Γενική Γραμματέα Τζένη Ζαρταλούδη (Τηλ. 6934 307 166)

Σε πελάγη αγωνιστικής ευτυχίας ήταν την Κυριακή ο Σωκράτης Πτερνέας .Ο  18χρονος δίμετρος ταλαντούχος  τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Κερατσινίου Ένι Νταούλια  που είναι βαπτιστήρι  του  ήταν εκπληκτικός στον αγώνα  όπου έπιασε και πέναλτι ενώ οι νεαροί της Προοδευτικής που προέρχονται  από την Χαραυγή ( ονόματα δεν χρειάζεται να πούμε)  πραγματοποίησαν φοβερή εμφάνιση, στο Κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ατρόμητο Πειραιά .. Φέτος τα πουλέν του  δικαιώνουν απόλυτα τον Σόκρατες….

 

Ξεπέρασε οριστικά το πρόβλημα με την υγεία του ο πρώην φροντιστής του ΑΟ Καραβά Πέτρος Κονταξής και ενδέχεται ίσως και σήμερα να πάρει εξιτήριο από το Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας όπου νοσηλεύτηκε για περισσότερες από δυο εβδομάδες .Ο Πέτρος ευχαριστεί όλους εκείνους που ενδιαφέρθηκαν για  το πρόβλημα του  και με τις ευχές τους, του έδωσαν δύναμη . Ευχαριστεί επίσης και τους ανθρώπους του ΑΟ Καραβά της αγαπημένη του ομάδας για το ενδιαφέρον τους…..

Σήμερα στις 13.30 στη ραδιοφωνική εκπομπή “Αθλητικό Μαγκαζίνο” στο Κανάλι 1 90,4 των Λουκά Θεοφανόπουλου και Βαγγέλη Χατζηκωνσταντή θα φιλοξενηθεί ο Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣ Πειραιά Γιάννης Σπάθας. Θα γίνει μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης γύρω από το πειραϊκό ποδόσφαιρο και όχι μόνο……..