Connect with us

Ε.Π.Σ.Π.

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Άντε πάλι… Για μια ακόμα φορά διαμαρτύρονται στον Ατρόμητο Κερατσινίου για τη διαιτησία .Για μια ακόμα φορά  καταγγέλλεται ο διαιτητής Παρισσόπουλος  για εξύβριση. Δεν ξέρω αν θα του υποβληθεί μήνυση από τον τερματοφύλακα του συλλόγου Κώστα Μπαλαφούτη. Πριν λίγες εβδομάδες τον συγκεκριμένο  διαιτητή είχε καταγγείλει ο ΑΣ Ποντίων . Πάλι για εξύβριση . Τι ισχύει τελικά ; Τυχαίο; Μια παροιμία λέει «Καλύτερα να σου βγει  το μάτι παρά το όνομα »  . Από την άλλη όμως αναρωτιόμαστε.  Είναι σύμπτωση ότι και οι δυο ομάδες στοχοποιούν ειδικά τον Παρισσόπουλο και κανέναν άλλο;   Οι αρχαίοι μας πρόγονοι έλεγαν: «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού ».

Ανοικτούς λογαριασμούς άφησαν  οι ομάδες των δυο πρώτων ημιτελικών αγώνων του Κυπέλλου Πειραιά . Στον αγώνα του Κορυδαλλού  ο Ερμής νίκησε με 3-2 την ΑΕ Μοσχάτου , αλλά τίποτα δεν έχει κριθεί για την ρεβάνς . Οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν με απουσίες ,αλλά αυτό που θα πρέπει να επισημάνουμε ότι οι Κορυδαλλιώτες απέδειξαν ότι παρά τα προβλήματα τους διοικητικά και αγωνιστικά διαθέτουν ψυχή και δεν το βάζουν κάτω. ..

Στον άλλο αγώνα ανάμεσα στην Προοδευτική και το Κερατσίνι τα είδαμε όλα εκτός από γκολ . Πάθος νεύρα ,ένταση ,  κλωτσιές , ανεβασμένοι τόνοι μεταξύ παικτών αλλά και παραγόντων . Αλλά με τη λήξη η κατάσταση άλλαξε . Όλοι  έφυγαν αγκαλιασμένοι . Είναι αυτό που λένε 90 λεπτά αντίπαλοι μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Στο τέλος μάλιστα η διοίκηση της Προοδευτικής πρόσφερε πίτσες στην Κερατσινιώτικη αποστολή…

Αίσθηση προκάλεσε η μεγάλη νίκη με 4-1 του Αετού Κορυδαλλού επί του Αμπελακαικού. Μια νίκη που δείχνει ότι ο σύλλογος αρχίζει και βρίσκει και πάλι τη δύναμη του έχοντας για βάση τα παιδιά που προέρχονται από την ακαδημία του συλλόγου.

Την επιτυχία αυτή οι ποδοσφαιριστές της ομάδας την αφιέρωσαν στον συμπαίκτη τους  Μάριο Μηνάγια που την Παρασκευή υποβλήθηκε σε εγχείρηση χιαστού….

Και μερικά αξιοσημείωτα στοιχεία από τον αγώνα αυτό .   Στο πάγκο του Αμπελακιακού κάθισε  για πρώτη φορά ο   τεχνικός Χρήστος Τάσσης  που έκανε το ντεμπούτο του σε Πειραϊκό σύλλογο. Προπονητής στον Αετό είναι ο Παναγιώτης Αγγελάκης που  ήταν πέρυσι στον Αμπελακιακό. Στην εξέδρα βρισκόταν ο  Στέλιος Βογιατζής. Μέχρι πριν από λίγες μέρες τεχνικός του Αμπελακιακού  που πέρυσι ήταν στον Αετό… Τον αγώνα Αετού Κορυδαλλού – Αμπελακιακού παρακολούθησε από την εξέδρα με πατερίτσες ο ποδοσφαιριστής των Σαλαμινίων  Φώτης Κολιούσης που τραυματίστηκε στην προπόνηση της περασμένης Πέμπτη . Ο ικανότατος άσος υπέστη ράγισμα στον αστράγαλο και θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για ένα μήνα περίπου. Περαστικά στο παλικάρι που είναι από τους πιο   αξιόλογους ποδοσφαιριστές σαν αξία αλλά και σαν χαρακτήρας…

Λίγες μέρες μετά την αποχώρηση του από τον Αστέρα Νίκαιας ο Άγγελος Σκανάτοβιτς βρήκε στέγη στην ΑΕ Μοσχάτου αναλαμβάνοντας την ομάδα Κ-18 του συλλόγου .« Ένα παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα!!» δήλωσε ο  Άγγελος ο οποίος σημειωτέον είναι Μοσχατιώτης . Και πρόσθεσε:

«Μόνο υπερηφάνεια μπορείς να νιώθεις όταν είσαι σε μια τέτοια ομάδα! Ελπίζω να συνεχίσω το έργο του Στέφανου Χαβέλα και σε λίγο καιρό η ομάδα της Κ18 να γίνει πηγή παικτών για την αντρική!!»….

Νέος τεχνικός διευθυντής στην Προοδευτική ανέλαβε ο Γρηγόρης Δράγαζης. Δεν θα πω αυτό που λένε όλοι . «Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.» Αυτό είναι άλλωστε γνωστό σε όλους . Το πιο σημαντικό είναι ότι ο  Γρηγόρης είναι Προοδευτικάνος πάνω από όλα . Ήταν μασκότ της ομάδας σε πολύ μικρή ηλικία , ένθερμος οπαδός της στη συνέχεια για να την υπηρετήσει και διοικητικά στη συνέχεια επί ηγεσίας Γιάννη Καρρά όταν η Προοδευτική αγωνιζόταν στην Α’ Εθνική…

Το ντεμπούτο του στην ανδρική ομάδα της Προοδευτικής πραγματοποίησε στον αγώνα Κυπέλλου με το Κερατσίνι  ο επιθετικός Δημήτρης Νταβέλης . Σε ηλικία δεκατεσσεράμιση ετών μόλις. Έτσι ξεπέρασε τον πατέρα του τον Αλέκο που πρωτόπαιξε στην Προοδευτική σε ηλικία 16 ετών ….

Με χαρά και συγκίνηση ακούσαμε  τον ύμνο  του ΑΣ Ποντίων . Μια πολύ σημαντική και  ποιοτική δουλειά . Το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει  και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους . Να αναφέρουμε και τους συντελεστές . Την μουσική έγραψε ο Ερμής  Βογιατζής , τους στίχους ο Χρήστος Μπεκιάρης ενώ ερμηνευτής είναι  ο πασίγνωστος σε όλο τον Ποντιακό κόσμο Δημήτρης Καρασαββίδης .

Το διοικητικό συμβούλιο της ΑΕ ΧΑΡΑΥΓΗΣ  με ανακοίνωση του ευχαριστεί τα αδελφικά σωματεία των  Νέων Ευγένειας, ΑΟ Αγίου Δημητρίου , ΑΣ Ποντίων ,Νέου  Ικόνιου ,ΑΕ Περάματος ,Ολυμπιακού Κερατσινίου , για την συμμετοχή τους, στο 1ο τουρνουά των ακαδημιών που έγινε με επιτυχία  στη μνήμη του εκλιπόντος  προέδρου του συλλόγου Χάρη Αγγελόπουλου…..

Oπρώην  φροντιστής του ΑΟ Καραβά Πέτρος Κονταξής που πρόσφατα πέρασε μια περιπέτεια με ην υγεία του  αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια τον ιατρό Χειρούργο Γεώργιο Αναγνωστόπουλο αλλά και όλους τους θεράποντες ιατρούς του Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας για το τεράστιο ενδιαφέρον που έδειξαν στην περίπτωση του…..

Έφυγε από τη  ζωή η μητέρα του παλαίμαχου διαιτητή και νυν παρατηρητή αγώνων Σπύρου Φουρναράκη, Αλεξάνδρα . Η κηδεία της θα γίνει σήμερα στις 1.30 το μεσημέρι στο Νεκροταφείο Σχιστού. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια…

«Τα Πειραιώτικα » εύχονται σε όλο  τον φίλαθλο κόσμο καλά Χριστούγεννα με υγεία και ευτυχία…