Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Οι δυο από τους τέσσερις προημιτελικούς του Κυπέλλου Πειραιά διεξάγονται το Σαββατοκύριακο. Με τους αγώνες αυτούς ολοκληρώνονται οι πρώτες αναμετρήσεις  αφού οι αγώνες είναι διπλοί και οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν μέσα στον Γενάρη.

Σήμερα το ενδιαφέρον στρέφεται στο νησί της Σαλαμίνας και στο γήπεδο των Αμπελακίων και στο ντέρμπι του νησιού  όπου ο Αμπελακιακός αναμετράται με τον Αίαντα . Οι δυο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στο ίδιο γήπεδο για το πρωτάθλημα , πριν από ένα περίπου μήνα στις 24 Νοεμβρίου σε ένα παιχνίδι διαφήμιση του ποδοσφαίρου και είχαν αναδειχτεί ισόπαλοι με το εντυπωσιακό 4-4 . Και πάντα μέσα σε αθλητικά πλαίσια . Ωστόσο  για το σημερινό παιχνίδι έχουν ληφθεί αστυνομικά μέτρα τάξης .Ο αγώνας κυπέλλου «ΑΜΠΕΛΑΚΙΑΚΟΣ – ΑΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ « θα μεταδοθεί σε ζωντανή live streaming τηλεοπτική μετάδοση από την ιντερνετική σελίδα www. telesport .gr που μετέδωσε  την περασμένη εβδομάδα και τον αγώνα Προοδευτικής – ΑΠΟ Κερατσίνι , αλλά και άλλους αγώνες παλαιότερα συμβάλλοντας  στην προβολή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου ….

Αύριο αγωνίζονται Ελλάς Ποντίων και Εθνικός Πειραιά . Το παιχνίδι θα γίνει στο γήπεδο του Κορυδαλλού και όχι στους Ορυζόμυλους , για διαφόρους λόγους. Όπως συμβαίνει στα μεγάλα ντέρμπι θα λειτουργήσουν και οι δυο θύρες του γηπέδου .Οι φίλαθλοι του Εθνικού θα φιλοξενηθούν στην Θύρα  που είναι το κυλικείο του γηπέδου ενώ οι φίλαθλοι της Ελλάδας Ποντίων στην κεντρική θύρα του γηπέδου…..

Τα πρόσεξε διαιτητικά η Επιτροπή τα δυο παιχνίδια Κυπέλλου. Σήμερα στη Σαλαμίνα «σφυρίζει » ο Ηλίας Σπάθας και αύριο στον Κορυδαλλό ο Θοδωρής Πουλόπουλος….

Με 4 αγωνιστικές τιμωρήθηκε ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου Κερατσινίου Κώστας Μπαλαφούτης  για όσα είπε στον βοηθό διαιτητή Παρισσόπουλο . Λογική ποινή βάσει του φύλλου αγώνα  Δεν είναι όμως δίκαιο και  λογικό να βρίζουν οι διαιτητές , ποδοσφαιριστές ή παράγοντες και να υπάρχει ασυλία . Γι’ αυτούς δεν υπάρχει τιμωρία……

Στον Αίαντα Σαλαμίνας θα συνεχίσει την καριέρα του ο Βασίλης Βουτσινάς .Εκεί όπως όλα δείχνουν θα την τερματίσει κιόλας . Ιδανική περίπτωση ο Αίας για τον έμπειρο γκολκίπερ  που γυρίζει σε γνώριμα λημέρια . Εκεί έχει παίξει για 5 χρόνια στο παρελθόν  , εκεί έχει εργαστεί και σαν προπονητής τερματοφυλάκων . Εξάλλου είναι και μόνιμος κάτοικος Σαλαμίνας . Τεράστιος σαν αγωνιστική  αξία ο Βασίλης αλλά και σαν  άνθρωπος. Παιδί διαμάντι….

Στον Ήφαιστο επέστρεψε ο Λώλος Ραπτόπουλος  και όλα δείχνουν ότι εκεί θα τερματίσει την καριέρα του . Σπουδαίος επιθετικός.

Βουτσινάς – Ραπτόπουλος βίοι παράλληλοι . Και οι δυο βρίσκονται στο τέλος της μεγάλης καριέρας τους. Και οι δυο έχουν γεννηθεί το 1980. Και οι δυο πήραν μεταγραφή σε ομάδες που έχουν παίξει ξανά στο παρελθόν……

 

Τεράστια επιτυχία σημείωσε η χοροεσπερίδα των Νέων Ευγένειας που έγινε την Παραμονή των  Χριστουγέννων στην κατάμεστη αίθουσα του  «Terra Verde » στη Νίκαια . Με δήλωση του ο πρόεδρος του συλλόγου Αντώνης Σαλίβερος ευχαριστεί  όλους τους φίλους της ομάδας που με την παρουσία  και το κέφι τους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης…..

Σημαντικές απώλειες  είχαμε τις ημέρες των Χριστουγέννων .  Χθες έφυγε από τη ζωή ο Ηλίας Ρωσσίδης σε ηλικία 92 ετών  , μια από τις μεγαλύτερες μορφές  στην ιστορία  του Ολυμπιακού και του Ελληνικού ποδοσφαίρου . Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς 31 Δεκεμβρίου , στις 11 το πρωί θα ψαλθεί η νεκρώσιμη ακολουθία στον ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Μοσχάτο. Θα ακολουθήσει η ταφή στο Γ’Νεκροταφείο…

Ανήμερα Χριστούγεννα  μας «αποχαιρέτησε» σε ηλικία 75 ετών  ο δημοσιογράφος Αντώνης Πυλιαρός ένας από τους πιο σημαντικούς σχολιαστές με την χαρακτηριστική και υπέροχη φωνή που μετέδωσε εκατοντάδες αγώνες, ειδήσεις αλλά και παρελάσεις. Η κηδεία του έγινε χθες στην Αγία Παρασκευή….

Τέλος έφυγε σε ηλικία 54 ετών ο Γιώργος Ευθυμίου ένας από τους πιο γνήσιους φιλάθλους  που υπηρέτησε με πίστη τη ιδέα της Προοδευτικής. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 10.45 στο Γ’ Νεκροταφείο…..