Connect with us

Ε.Π.Σ.Π.

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Αρχές Νοέμβρη  σε αγώνα πρωταθλήματος Κ-16 της ΕΠΣΠ . Ένας ποδοσφαιριστής  σε μια φάση κτύπησε αντίπαλο του ο οποίος εξ  αιτίας αυτού του τραυματισμού έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης για δυο εβδομάδες. Ο παίκτης που έκανε το δυνατό φάουλ , ζήτησε συγνώμη  και το θέμα έληξε εκεί. Νομίζαμε ότι έληξε εκεί. Γιατί πριν από λίγες μέρες οι δυο 15χρονοι ποδοσφαιριστές συναντήθηκαν τυχαία στο δρόμο . Και ο μικρός που τραυματίστηκε στο παιχνίδι με τη βοήθεια αρκετών φίλων του έκαναν «μαύρο στο ξύλο» το άλλο παιδί που πήγε αγνώριστο στο σπίτι του από τις μελανιές και τα κτυπήματα . Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις. Ενημερώθηκαν οι πρόεδροι και παράγοντες των  σωματείων ενώ να σημειωθεί ότι  ανάμεσα στους «δράστες » ήταν και 15χρονος ποδοσφαιριστής τρίτης  ομάδας .!! Η μητέρα του θύματος είναι αποφασισμένη να προβεί σε μηνύσεις για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι . Αυτό που θα πούμε εμείς , είναι ότι δυστυχώς η βία δεν έχει πλέον όρια . Όταν φτάνουν στο σημείο να δημιουργούνται «παρέες» νεαρών παιδιών για να κτυπήσουν κάποιο  15χρονο παλικαράκι, τότε σηκώνουμε όλοι τα χέρια ψηλά . Απαράδεκτες καταστάσεις λοιπόν , που θα πρέπει να αντιμετωπισθούν με ανάλογη σοβαρότητα και υπευθυνότητα  από όλους…..

Σημαντικές αλλαγές αναμένονται σε σύλλογο που πρωταγωνιστεί στην Α’ Πειραιά Κι όταν λέμε αλλαγές εννοούμε σε κορυφαίες θέσεις .Αυτά προς το παρόν. Και μην αρχίσετε τώρα τα τηλεφωνήματα για να  σας πω σε ποιους αναφέρομαι. Σιγά – σιγά και με το μαλακό. Θα ενημερωθείτε όταν έλθει η ώρα . Και αυτό δεν νομίζω ότι θα αργήσει ….

Ολοκληρώθηκαν οι πρώτοι αγώνες της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου . Το Σάββατο ο Αμπελακιακός νίκησε με 3-1 στο Σαλαμινιώτικο ντέρμπι τον Αίαντα  που είχε ελλείψεις και απέκτησε ένα μικρό προβάδισμα  για την πρόκριση στα ημιτελικά . Στο παιχνίδι αυτό η ομάδα των Αμπελακίων απέδωσε πολύ καλό ποδόσφαιρο με τον νέο προπονητή Χρήστο Τάσση να βάζει τη δική του σφραγίδα στην ομάδα . Την νίκη αυτή οι παίκτες του Αμπελακιακού την αφιέρωσαν στον συμπαίκτη τους Φώτη Κολιούση που είναι τραυματίας…..

Στον αγώνα της Κυριακής ο Εθνικός Πειραιά πέρασε νικηφόρα  από τον Κορυδαλλό  όπου αν και έχανε γύρισε το  παιχνίδι και έχει πλέον τον πρώτο λόγο για την πρόκριση , αφού θεωρείται το ακλόνητο φαβορί….

Παρελθόν αποτελεί από την Προοδευτική  ο  Βασίλης Ταμπάκης που πήγε στον Αήττητο Σπάτων. Έτσι η Προοδευτική κινείται για την απόκτηση  ενός  ικανότατου και έμπειρου ποδοσφαιριστή , αν λάβουμε υπόψη ότι τραυματίστηκε στο γόνατο και θα απουσιάσει για ένα μήνα περίπου ο σέντερ φορ Μιχάλης Παπαδόπουλος…..

Στην Προοδευτική να πούμε ότι έχει πέσει θανατικό.  Μετά τον Γιώργο Ευθυμίου έφυγε από τη ζωή , ένας από τους πλέον οργανωμένους και κορυφαία στελέχη της «Νο gate» ο σε ηλικία μόλις 41 ετών . Κρίμα κι άδικο για ένα παλικάρι που ζούσε και ανέπνεε για την Προοδευτική , την μεγάλη  αγάπη της ζωής του. Καλό σου ταξίδι  Πασχάλη μου!!!…

Επανερχόμαστε στο θέμα των ημερών  που δεν είναι άλλο από τον Ατρόμητο Κερατσινίου και τα όσα συνέβησαν  στον αγώνα με την ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα στον Κορυδαλλό. Αυτή τη φορά πέρα από το θέμα των  ύβρεων , η οικογένεια Μπαλαφούτη δίνει τεράστια σημασία στην αλλαγή των θέσεων των δυο βοηθών διαιτητών χωρίς λόγο«  εντελώς αυθαίρετα, ξεφτιλίζοντας την ΕΠΣΠ» όπως αναφέρει  , και θα καταγγείλει τους υπευθύνους στην ΕΠΟ . Γιατί ακόμα και να υπήρχε λόγος θα έπρεπε να  αναφερθεί στο Φύλλο αγώνα. Κάτι που δεν έγινε ποτέ ….

Μια επιτυχημένη χρονιά για τις Μικτές της ΕΠΣ Πειραιά έφτασε στο τέλος της  Και  έπεται συνέχεια . Χαρακτηριστικά ο κ. Σταύρος Μορφόπουλος αναφέρει :

« Μετά από μια δημιουργική χρονιά για τις υποδομές και τις μικτές ομάδες του Πειραιά με την βοήθεια όλων μας , των μικρών αθλητών ,των προπονητών και των παραγόντων ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον. Ένα μέλλον που θα έχει βάση τον σωστό σχεδιασμό και την πολύπλευρη συνεργασία για το καλό όλων των παιδιών που ασχολούνται στον ελάχιστο χρόνο που τους μένει με αυτό που αγαπούν. Καλή χρονιά γεμάτη υγεία, χαμόγελο αισιοδοξίας και θετική ενέργεια»….

Την παραίτηση του από την προεδρία των Σαλαμινομάχων ανακοίνωσε ο Κώστας Κωνσταντινίδης με μια  ευχαριστήρια δήλωση .Μια φράση όμως από όλες είχε νόημα και συζητήθηκε  : «Πιστώνεσθε   τις επιτυχίες και  χρεώνομαι τις αποτυχίες», τόνισε ο Κώστας .Και όσοι κατάλαβαν, κατάλαβαν….

Ξεκίνησαν τις μεταγραφικές κινήσεις  στον Ολυμπιακό Περάματος. Όπως ακριβώς είχαν προαναγγείλει οι υπεύθυνοι του συλλόγου . Ήδη  αποκτήθηκαν τρεις ποδοσφαιριστές , οι δυο από τους οποίους έχουν ξαναπαίξει στην ομάδα παλαιότερα( Θεοδωρακάκης, Ρισσέτης) ενώ ο τρίτος ( Τέος) αγωνίζεται για πρώτη φορά στον Πειραιά…. Θα ακολουθήσουν και άλλοι παίκτες ….