Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Η χειμερινή μεταγραφική περίοδος άρχισε από χθες και ήδη κάποιες ομάδες  έχουν ξεκινήσει τις κινήσεις για την ενίσχυση τους. Για την Προοδευτική ήδη γράψαμε από χθες ότι έχει ήδη συμφωνήσει με ποδοσφαιριστές  ενώ επέστρεψε ένα δικό της παιδί ο  Αλέξης Ξυγκάκης. Που αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα

Μόνο λίγους μήνες παρέμεινε στον Αμπελακιακό ο Γιάννης Θεοδοσίου. Ο παίκτης που είχε τεράστια προσφορά και παρουσία στον Ίκαρο Καλλιθέας τα προηγούμενα χρόνια   , δεν θα συνεχίσει  στο Σαλαμινιώτικο σύλλογο  και αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του …

Κάτι ανάλογο συνέβη και με τον Μιχάλη Κατσίκια . Που πήγε στον ΑΟ Καραβά το καλοκαίρι  αλλά δεν θα συνεχίσει στην ομάδα και συζητά ήδη με άλλες ομάδες για να συνεχίσει την καριέρα του.

Να σημειώσουμε για τον Καραβά ότι  ετοιμάζει σημαντικές μεταγραφές  για την ενίσχυση του. Ήδη ο σύλλογος έχει έλθει σε συμφωνία με τον ικανότατο  μεσοεπιθετικό Τάσο Κοττάκη της Ελλάδας Ποντίων……

Λίγες μέρες πριν από την επανέναρξη των Πειραϊκών πρωταθλημάτων ήλθε η στιγμή για να ασχοληθούμε με τα στατιστικά στοιχεία  . Ας τα πιάσουμε με τη σειρά.. Η  πρωτοπόρος του 1ου ομίλου της Α’

Πειραιά , Προοδευτική που  διανύει μια πολύ καλή περίοδο τελευταία αφού η  κατάσταση στα διοικητικά και τα οικονομικά ασφαλώς ομαλοποιήθηκε αρκετά, παραμένει αήττητη ενώ  έχει αποκτήσει μια  διαφορά   έξι βαθμών από τον  Ατρόμητο Πειραιά  και  την Αμφιάλη και επτά από τον Σαρωνικό με τους οποίους έχει ήδη αγωνιστεί και μάλιστα στις έδρες τους…

Η Δόξα Πειραιά παραμένει χωρίς βαθμό μετά από 11 αγώνες και το μέλλον της κρίνεται αβέβαιο. Ο Ίκαρος Καλλιθέας με 2 νίκες και 9 ήττες δεν έχει ούτε μια ισοπαλία .

Η Αστυπάλαια Κορυδαλλού που ξεκίνησε καλά , μετράει έξι συνεχόμενες ήττες ενώ την Κυριακή παίζει με την Προοδευτική…

Καλύτερη επίθεση αλλά και άμυνα διαθέτει η Προοδευτική με 31- 6 τέρματα . Αντίθετα η Δόξα έχει σημειώσει τα λιγότερα γκολ( 5) ενώ  έχει δεχτεί και τα περισσότερα( 38)

Ο Αίας  Σαλαμίνας   είναι η μόνη ομάδα που παραμένει αήττητη  στον 2ο όμιλο  ενώ μετά την τελευταία αγωνιστική ανέβηκε για πρώτη φορά στην κορυφή .

Η Χαλκηδόνα που ξεκίνησε άσχημα με τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια , στα επόμενα οκτώ παιχνίδια είναι αήττητη με 2 νίκες και 6 ισοπαλίες .

Ακριβώς το αντίθετο από την Χαλκηδόνα   ο Ηρακλής Νίκαιας. Ξεκίνησε καλά αφού στα τρία πρώτα παιχνίδια είχε δυο νίκες και μία ήττα από τον Καραβά για να γνωρίσει στα επόμενα οκτώ παιχνίδια πέντε ήττες και τρεις  ισοπαλίες…

Δεν έχει αλλάξει κάτι στη  «ουρά»   του ομίλου . Η  Καστέλλα συνεχίζει την κακή της πορεία αφού μετά από έντεκα   αγώνες μετράει ισάριθμες  ήττες…..

Την καλύτερη επίθεση έχει ο πρωτοπόρος Αίας Σαλαμίνας  με 34 τέρματα  ενώ την καλύτερη άμυνα  του ομίλου αλλά και του πρωταθλήματος ο ΑΟ Καραβάς  που έχει δεχτεί μόνο 5 γκολ .

Χειρότερη επίθεση αλλά και άμυνα η Θύελλα Μοσχάτου με 7-42 τέρματα .

Ακόμα δεν έχουν  γνωρίσει την ισοπαλία οι δυο Ποντιακές  Ελλάς Ποντίων  και  ΑΣ Ποντίων  καθώς και οι δυο ουραγοί Θύελλα Μοσχάτου  και Καστέλλα ….

Στη Β’ Κατηγορία και στον  1ο όμιλο οι ΑΟ Κορυδαλλός και Ένωση Α.Α. Ρέντη βρέθηκαν για πρώτη φορά στην κορυφή μετά από την πρώτη ήττα των Φιλάθλων από τους Ρεντιώτες.

Πλέον μοναδική ομάδα χωρίς ήττα στον όμιλο είναι ο Περαμαϊκός. Χωρίς ισοπαλία παραμένουν ο Θησέας και οι Λέοντες Καμινίων.

Ο ΑΟ Κορυδαλλός διαθέτει την καλύτερη επίθεση με 51 γκολ αλλά και την καλύτερη άμυνα με 5.

Στον αντίποδα την χειρότερη επίθεση έχει  ο Ολυμπιακός που έχει σκοράρει μόνο 4 φορές παρά κάτι, ενώ την  πιο «τρύπια » άμυνα ο ΑΟ Πειραιάς με 41 που δέχεται κατά μέσο όρο 4 γκολ και κάτι σε κάθε παιχνίδι…

Στον 2ο όμιλο ο   Ήφαιστος προελαύνει με 10 νίκες και μια ισοπαλία  σε 11 αγώνες ,  έχοντας παράλληλα την  καλύτερη επίθεση (35) αλλά και άμυνα (3). Αήττητος στον όμιλο είναι και ο Φαληρικός που βρίσκεται στη δεύτερη θέση δυο βαθμούς πίσω . Οι δυο ομάδες θα συναντηθούν την Κυριακή στις 13.30 στο Π. Νικολαΐδης….

Τα πιο λίγα γκολ έχει σημειώσει το Νέο Ικόνιο ( 5) ενώ τα περισσότερα έχει δεχτεί ο Πυθαγόρας (23) . Ο τελευταίος είναι η μόνη ομάδα του ομίλου  που δεν ξέρει τι σημαίνει ισοπαλία….

Ο  Πανιώνιος Κερατσινίου στον αγώνα με τον Αστέρα Νίκαιας(1-1) σκόραρε για πρώτη φορά εκτός έδρας ….

Οι  Νέοι Δραπετσώνας έχουν σκοράρει σε όλες τις αγωνιστικές.

Στη Γ’ Κατηγορία η Οδηγήτρια μέχρι τώρα  κάνει το δικό της θαύμα ετοιμάζοντας την μεγάλη της επιστροφή.  Ξεκίνησε με -6 βαθμούς  στο πρωτάθλημα και μετά από 11 αγώνες όπου έχει μόνο νίκες είναι ήδη  4 βαθμούς μπροστά (!!) από ΑΕ Σαλαμίνας και ΑΣΧ Ποσειδώνα  και 5 από Σαλαμινομάχους . Είναι η μοναδική ομάδα σε όλες τις κατηγορίες που έχει  μόνο νίκες . Εκπληκτική πορεία.

Η  ΑΕ Νίκαια που ξεκίνησε  κι αυτή  με -6  βαθμούς βρίσκεται σε ανοδική πορεία μετά το άσχημο ξεκίνημα   Στα  επτά    τελευταία παιχνίδια από τότε που ανέλαβε ο Κώστας Βάρσος ,  μετράει τέσσερις   νίκες  και τρεις  ισοπαλίες . Χωρίς νίκη εξακολουθεί να παραμένει   ο Πολυκράτης που μετράει μόνο δυο ισοπαλίες ενώ έχει και την χειρότερη επίθεση με 6 γκολ .Την καλύτερη επίθεση διαθέτει ο Προμηθέας με 35 τέρματα .Η Οδηγήτρια έχει δεχτεί μόλις 3 γκολ !  Τα πιο πολλά γκολ έχει δεχτεί η Δάφνη Ταμπουρίων ( 35)

Χωρίς ισοπαλία είναι τέσσερις ομάδες . Ο Φοίνικας Αγίας Σοφίας, ο Πήγασος Αγίου Διονυσίου , η Δάφνη Ταμπουρίων και φυσικά η Οδηγήτρια…..