Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Επαναρχίζουν σήμερα τα Πειραϊκά πρωταθλήματα μετά από διακοπή δυο εβδομάδων λόγω των εορτών. Είναι η πρώτη αγωνιστική του νέου έτους .Ευχή μας το 2020 να είναι  καλύτερος  χρόνος  από τον  προηγούμενο με καλύτερο ποδόσφαιρο   και χωρίς βία στα γήπεδα …..

«Ποδαρικό » λοιπόν στα γήπεδα , με αρκετά σημαντικά παιχνίδια που αναμένεται να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον αρκετών φιλάθλων . Αρκεί βέβαια να βοηθήσει κι ο καιρός.

Έχουμε λοιπόν  στην Α’ Κατηγορία τους αγώνες Σαρωνικού – Αμφιάλης( 1ος όμιλος)  Καραβά- Αετού Κορυδαλλού, Αίαντα Σαλαμίνας- Ελλάδας Ποντίων ( 2ος όμιλος) ενώ δυο ντέρμπι κορυφής θα γίνουν στη Β’ Κατηγορία. Στον 1ο όμιλο  παίζουν Περαμαϊκός- Φίλαθλοι και στον 2ο Φαληρικός – Ήφαιστος …..

Είναι της …μόδας παίκτες που πηγαίνουν με μεταγραφή το καλοκαίρι σε μια ομάδα , το χειμώνα να φεύγουν .Πολλά τα παραδείγματα . Ήδη τώρα σε μια μέρα  είχαμε τρεις περιπτώσεις. Για κάποιους λόγους οι μεταγραφές δεν «κολλάνε».  Είναι  και θέμα τύχης . Γι’ αυτό είναι σωστό όταν γίνεται μια μεταγραφή  να είναι όλοι συγκρατημένοι…..

Νέα τάξη πραγμάτων φέρνει ο νέος αθλητικός νόμος   που υποχρεώνει τα ερασιτεχνικά σωματεία , όταν  προβαίνουν σε εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης τους, αυτές να  γίνονται  παρουσία Δικαστικού αντιπροσώπου (δικηγόρου) κατόπιν  σχετικής αίτησης στον δικηγορικό  σύλλογο. Σε αντίθετη περίπτωση  χωρίς δηλαδή , παρουσία δικαστικού οι εκλογές δεν θα είναι νόμιμες . Αυτό λοιπόν είναι ένα ιδιαίτερα σοβαρό θέμα  αφού όλοι γνωρίζουν τι ισχύει τα τελευταία χρόνια με τις διοικήσεις των ερασιτεχνικών σωματείων και την σύνθεση τους .Η στήλη μετά χαράς θα δεχτεί τις απόψεις των παραγόντων που θέλουν να τοποθετηθούν επί του θέματος….

 

Έξι διαιτητές σφυρίζουν διπλά  αυτή την αγωνιστική . Οι Κακριδής, Δαμιανάκης , Χατζηγιάννης διαιτητεύουν δυο αγώνες  Α’ Κατηγορίας, οι Αλατσάκης , Ανθόπουλος  έναν Α’ και έναν Β’ , ενώ ο Βάιλας σφυρίζει ένα παιχνίδι  Β’ και ‘ένα παιχνίδι Γ’ Κατηγορίας

 

Σε τρεις δόσεις θα διεξαχθούν οι επαναληπτικοί αγώνες της  προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Πειραιά . Η αρχή γίνεται την προσεχή Τετάρτη 8/1  με τον αγώνα  ΑΠΟ Κερατσίνι – Προοδευτική στο γήπεδο Π. Σαλπέας . Την Τετάρτη 15/1 θα διεξαχθούν δυο αγώνες. Στο Μοσχάτο η ΑΕ Μοσχάτου  θα υποδεχτεί τον Ερμή Κορυδαλλού ενώ στο Ρέντη ο Εθνικός θα αντιμετωπίσει την Ελλάδα Ποντίων . Τέλος στις 22/1 θα γίνει το Σαλαμινιώτικο ντέρμπι ανάμεσα στον Αίαντα και τον Αμπελακιακό……

Στην ετήσια κορυφαία Εορταστική της  εκδήλωση η  Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ, θα βραβεύσει όπως κάθε χρόνο τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές των πειραϊκών σωματείων που εισήχθησαν  σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα το έτος 2019 . Τα σωματεία θα πρέπει να  γνωστοποιήσουν στην Ένωση   μέχρι την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 , με έγγραφο τους ποδοσφαιριστές  τους που εισήχθησαν σε Α.Ε.Ι. το έτος 2019 – ονοματεπώνυμο και Σχολή- και να προσκομίσουν μαζί και τη σχετική βεβαίωση ή πιστοποιητικό του Α.Ε.Ι. που να πιστοποιεί την εισαγωγή τους……

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Κριμιτζά μητέρα των προπονητών Νίκου και Κώστα και γιαγιά του Δημήτρη  τεχνικού του Ατρόμητου Κερατσινίου. Η κηδεία της θα γίνει σήμερα στις 11.30 το πρωί στο Νεκροταφείο Καλλιθέας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια   και να έχουν την ευχή της . Η μάνα είναι ότι ωραιότερο υπάρχει στη ζωή μας …..