Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Πληθαίνουν όσο περνάει ο καιρός τα παράπονα των σωματείων για τους διαιτητές . Όχι τόσο για τα λάθη τους σε θέματα κανονισμών όσο κυρίως για την συμπεριφορά τους.

Θα πρέπει λοιπόν ορισμένοι από αυτούς να αλλάξουν τον τρόπο τους . Να σέβονται τους ποδοσφαιριστές , αλλά και  τους παράγοντες των σωματείων που ξοδεύουν χρόνο και χρήμα. Και οι διαιτητές είναι μέρος του αγώνα. Δεν χρειάζεται να κάνουν κατάχρηση εξουσίας . Να σφυρίζουν μέσα τον αγώνα αυτά που βλέπουν και να επιβάλλουν την τάξη όπως πρέπει. Και όχι να ειρωνεύονται ή να αυθαδιάζουν.

Φυσικά δεν αναφερόμαστε σε όλους τους διαιτητές, παρά μόνο σε μια μικρή μερίδα από αυτούς . Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ονόματα . Ο χώρος μας είναι πολύ μικρός και όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας .Και η Επιτροπή Διαιτησίας που ομολογουμένως κάνει πολύ καλά τη δουλειά της τους  ξέρει καλά, από τις συνεχόμενες καταγγελίες σε βάρος τους.  Αυτοί λοιπόν οι λίγοι θα πρέπει να αλλάξουν μυαλά άμεσα. Γιατί αύριο μπορεί να είναι πολύ αργά …

Το αντιγράφω αυτούσιο  όπως το ανέβασε η ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού  και αφορά την κλήση του ποδοσφαιριστή της ομάδας Γιάννη Χρυσάφη για τον σημερινό αγώνα που διεξάγεται στην Αλβανία , όπου θα λάμψουν πολλοί μεγάλοι αστέρες του Παγκόσμιου Ποδοσφαίρου .

Αναφέρει λοιπόν «Μια Τεράστια στιγμή και τιμή για την ομάδα μας και το πειραϊκό ποδόσφαιρο είναι γεγονός…η κλήση του σπουδαίου μας ποδοσφαιριστή Γιάννη Χρυσάφη στην Εθνική Ελλάδος επίλεκτων all star στο ευρωπαϊκό All STAR MATCH που θα διεξαχθεί την Παρασκευή ( σήμερα) για φιλανθρωπικό σκοπό στο νέο υπερσύγχρονο γήπεδο Air Albania Stadium της Αλβανίας με την συμμετοχή της Εθνικής Ιταλίας και ποδοσφαιριστών μύθων όπως οι Ντελ Πιέρο, Βιερι, Καναβαρο, Ζαμπροτα, Τολντο, Πιρλο και άλλων μεγάλων άσσων του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Θα συμμετέχει η Εθνικη Ελλάδας με τους Καραγκούνη, Μπασινα, Τσαρτα, Νικοπολιδη, Χρυσαφη, Καψη, Δελλα,Γκέκα κ άλλους, η Εθνικη Τουρκίας με παίκτες όπως ο Χακαν Σουκουρ, Εμρε, Μπουλουτ, Βολκαν, Χασαν Σας. Και η εθνική Αλβανίας με άσσους όπως ο Ιγκιλ Ταρε, Μουρατι, Στρακοσια, Τζακα κλπ. Είναι μια τεράστια ιστορική στιγμή για την ομάδα μας που έχει την τιμή να αγωνιστεί ο ποδοσφαιριστής μας Γιάννης Χρυσαφης σε αυτή την γιορτή του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου με καλεσμένους από όλο τον κόσμο αστέρες του ποδοσφαίρου και για έναν ιερό φιλανθρωπικό σκοπό. Γιάννη είναι τιμή μας και για όλο το ποδόσφαιρο του Πειραιά μας η κλήση και συμμετοχή σου σε αυτό τον αγώνα! ….

Ποιος θα το πίστευε. Πέρυσι ήταν στα ακριβώς αντίθετα στρατόπεδα . Και φέτος είναι πάλι σε αντίπαλα στρατόπεδα , αλλά σε αυτά που  ήταν αντίθετα πέρυσι. Έκαναν δηλαδή ….αλλαξοφανελιές .Για να μην σας μπερδεύω . Το καλοκαίρι οι Σαπαλίδης , Ξενιτόπουλος έφυγαν από την ΑΕ Μοσχάτου και πήγαν στον ΑΟ Καραβά. Τώρα ο Μπιλίμπασι αποχώρησε από τον ΑΟ Καραβά και πηγαίνει  στην ΑΕ Μοσχάτου.  Τελικά η ζωή είναι μια  ρόδα και γυρίζει …..

Μιας και αναφερθήκαμε στον Μπιλίμπασι να πούμε ότι ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στον Καραβά , όπου  τον αγάπησαν και τους αγάπησε . Το σίγουρο είναι ότι ο Μισέλ πρόσφερε πολλά στην ομάδα …..

Άλλαξε ομάδα αλλά όχι και γήπεδο .Μόνο  πήγε λίγα μέτρα πιο πέρα  από τα αποδυτήρια του προηγούμενου συλλόγου του . Μέλετης Λαζόπουλος. Από τον Δία Κορυδαλλού στην ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα . Στην τελευταία επέστρεψε ο Στέφανος Θωμαΐδης, μετά από θητεία λίγων μηνών στην ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα …..

Και ο Γιόβαν  Λάλα επέστρεψε στα Πειραϊκά γήπεδα. Μετά από μια θητεία στα Δυτικά  προάστια της Αθήνας ( Ολυμπιακό Λιοσίων , Άρη Πετρούπολης ) επέστρεψε και πάλι στον αγαπημένο του Πειραιά, όπου θα φορέσει τη φανέλα του Ηφαίστου…..

Ο Λευτέρης Στρατής  επιστρέφει στην Αμφιάλη . Αυτή την φορά όχι σαν ποδοσφαιριστής ( άλλωστε μεγάλωσε πια) αλλά σαν προπονητής . Και μπορεί ο Λευτέρης να έχει παίξει μπάλα σε Αμφιάλη, Κερατσίνι,  ΑΟ Μάνης, Εθνικό, Ατρόμητο Πειραιά, αλλά είναι η πρώτη φορά που θα δουλέψει σε Πειραϊκά γήπεδα……

Δυο ακόμα μεταγραφές για τον Ολυμπιακό Περάματος που συνεχίζει την ενίσχυση του  . Μέχρι τώρα έχουν αποκτηθεί πέντε παίκτες . Αυτό που υποσχέθηκε τον Δεκέμβρη η διοίκηση γίνεται πραγματικότητα….

Η μεταγραφή του Μπασάρ  Άμμο    ενός σπουδαίου ποδοσφαιριστή από τη Συρία ολοκληρώθηκε για τον Αργοναύτη μετά κόπων και βασάνων αφού υπήρχαν πολλά γραφειοκρατικά εμπόδια . Ο ικανότατος άσος  που θεωρείται πολύ σπουδαίος παίκτης, αγωνίστηκε απέναντι στον Παντζιτζιφιακό , αλλά η παρουσία του δεν βοήθησε την ομάδα του . Τουλάχιστον να φέρει επιθυμητό αποτέλεσμα . Γιατί ο Αργοναύτης έπαιξε καλή μπάλα , έχασε ευκαιρίες , αλλά στο τέλος γνώρισε βαριά ήττα ( 0-4) . Κι αυτό μετράει στο ποδόσφαιρο. Πάντως όπως  υποστηρίζουν οι άνθρωποι του ιστορικού συλλόγου , υπάρχουν παράπονα από την διαιτησία του Αντωνόπουλου….

Το νερό …νεράκι είπαν οι διαιτητές σε αγώνα Α’ Κατηγορίας . Τους λένε που τους λένε «κοράκια», κόντεψαν να …κορακιάσουν οι άνθρωποι . Βλέπετε οι υπεύθυνοι της γηπεδούχου ομάδας δεν τους πήγαν νερά , ως είθισται. Πιθανόν επειδή τον τελευταίο καιρό , έχουν παράπονα από την διαιτησία. Έτσι αποφάσισαν να ….τιμωρήσουν το διαιτητικό τρίο ….