Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη ….

Published

on

Ο Ερμής Κορυδαλλού πήρε πανάξια το εισιτήριο για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Πειραιά με το 0-0 που πήρε στο Μοσχάτο . Το 3-2 του πρώτου αγώνα που ήλθε με ανατροπή έπαιξε το ρόλο του.

Στον άλλο αγώνα ο Εθνικός επικράτησε με 2-0 της Ελλάδας Ποντίων και προκρίθηκε κι αυτός στους «4» , επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις.

Ένας αγώνας απομένει μόνο για να ολοκληρωθεί η προημιτελική φάση του Κυπέλλου Πειραιά . Είναι αυτός ανάμεσα στις δυο Σαλαμινιώτικες ομάδες , τον Αίαντα και τον Αμπελακιακό που θα γίνει την προσεχή Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στο γήπεδο Σαλαμίνας . Η ομάδα που θα προκριθεί θα είναι η μοναδική  από την Α’ Πειραιά , αφού οι υπόλοιπες τρεις αγωνίζονται στη Γ’ Εθνική. Είναι ο ΑΠΟ Κερατσίνι , ο Εθνικός και ο Ερμής ….

Πολλά κωλύματα διαιτητών όπως μαθαίνω  υπάρχουν για το Σαββατοκύριακο .  Ειδικά βοηθών . Κι όπως καταλαβαίνετε  θα δεινοπαθήσει η Επιτροπή Διαιτησίας για να βγάλει και πάλι το πρόγραμμα . Λογικά αναμένονται «αλχημείες» με διπλές διαιτησίες και τα σχετικά . Πάμε τώρα στο δια ταύτα .  Γιατί λοιπόν τόσα κωλύματα ; Ο λόγος είναι απλός . Απλούστατος. Αυτή η αγωνιστική είναι η πρώτη του 2ου γύρου . Και όπως είναι γνωστό  την 1η αγωνιστική κάθε γύρου οι διαιτητές με απόφαση της ΕΠΣΠ παίζουν χωρίς αμοιβή. Μια προσφορά για τα σωματεία. Αυτό γίνεται τα τελευταία χρόνια . Και σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, τα κωλύματα των διαιτητών τις συγκεκριμένες αγωνιστικές είναι αυξημένα. Τυχαίο; Δεν νομίζω….

Με νέο πρόσωπο θα παρουσιαστούν αρκετές ομάδες στην Α’ Πειραιά στο  δεύτερο μισό του πρωταθλήματος . Η Προοδευτική έχει ήδη αποκτήσει 4 ποδοσφαιριστές ο  Αίας 3, ο ΑΟ Καραβάς 5 από τους οποίους  ο Ράμα είχε αγωνιστεί και πριν από τρία χρόνια στην ομάδα, ενώ έχουν φύγει μέχρι τώρα οι Μπιλίμπασι , Κατσίκιας , Αμπτουλαρχμάνι  και ενδεχομένως ο Καστράτι . Από τον Αμπελακιακό αποχώρησαν ήδη οι Ράμα, Σελμανάι, Σαμλίδης που πήγαν στον Καραβά , Θεοδοσίου στον Ερμή , Τσέλα στον Ίκαρο Καλλιθέας   . Προς το παρόν έχει αποκτηθεί μόνο ο νεαρός Τάσσης  γιος του προπονητή της ομάδας….

Προοδευτικής συνέχεια. Να πούμε ότι έχουν κλείσει ακόμα 4 ποδοσφαιριστές . Νεαροί κάτω των 20 οι τρεις , ενώ ο τέταρτος είναι 21 και αγωνίζεται σαν κεντρικός αμυντικός . Πρόπερσι μάλιστα αναδείχτηκε πρωταθλητής Πειραιά με την ομάδα του ….

Νέο προπονητή κλείνει ο Πειραϊκός που θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες μέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες μας πρόκειται για έναν ικανότατο τεχνικό που γνωρίζει πολύ καλά την κατηγορία ….

Ο Αστέρας Κερατσινίου πάλεψε απέναντι στον Σαρωνικό αλλά ,κατά γενική ομολογία , παρά την πολύ  καλή του εμφάνιση δεν μπόρεσε να πάρει θετικό αποτέλεσμα . Ας όψεται ο γκολκίπερ της Αιγινήτικης ομάδας Κώστας Μπακόμητρος που έπιασε τ’  άπιαστα ….

Νίκη στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Αργοναύτη ο Κώστας Κριμιτζάς . Η ψυχολογία στον σύλλογο έχει αλλάξει και όλοι στην ομάδα πιστεύουν  ότι η συνέχεια θα είναι πολύ καλύτερη. Άλλωστε ο ικανός προπονητής ξέρει και χειρίζεται πολύ καλά την κατάσταση στο ποδοσφαιρικό τμήμα ….

Άνω – κάτω έγινε το διαδίκτυο χθες με την αινιγματική  δήλωση του Σωκράτη Πτερνέα ότι αποχωρεί διοικητικά από την Προοδευτική.  : «Τώρα που η ομάδα στέκεται  γερά χωρίς την ανάγκη βοήθειας μου με λύπη μου ανακοινώνω την αποχώρηση μου από το ποδόσφαιρο ως παράγοντας βλέποντας ότι μετά από σαράντα και πλέον χρόνια αισθάνομαι ότι κάνω λάθη και δεν μπορώ βιολογικά ηλικιακά και λόγω έντονων προβλημάτων προσωπικών να προσφέρω άλλο. Παραμένω φίλαθλος και μόνο Κυριακή γήπεδο. Σας ευχαριστώ πού με ανεχθήκατε. Συγνώμη για όσους στεναχώρησαν αδίκησα. Δεν ήταν από κακία .» Τελικά λίγο αργότερα , ανακάλεσε και συνεχίζει κανονικά . Σαν να μη συνέβη κάτι. Ούτε βιολογικά ούτε άλλα έντονα προβλήματα….

. Στον αγώνα  Ελλάδας Ποντίων – Νέων Ευγενείας  αποβλήθηκαν οι ποδοσφαιριστές Κουκουλάς των Ποντίων και Γκανίδης των Νέων  που σύμφωνα με το φύλλο αγώνα «αλληλοαπωθήθηκαν » Και τιμωρήθηκαν με 2 αγωνιστικές ο πρώτος και 20€ πρόστιμο ενώ με 4 αγωνιστικές και 40€ πρόστιμο ο δεύτερος  . Ακριβώς τα διπλάσια. Κι αυτό γιατί ο Γκανίδης ήταν υπότροπος…..

Χωρίς βαθμό  έκλεισε τον α’ γύρο η Δόξα Πειραιά . Κι όμως στον τελευταίο αγώνα με την Αμφιάλη το πάλεψε το παιχνίδι αφού προηγήθηκε 1-0 στο ημίχρονο για να γνωρίσει τελικά την ήττα με 1-2 στο 87’. ….