Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Ξεκινά σήμερα ο β’ γύρος των Πειραϊκών πρωταθλημάτων με αρκετούς ενδιαφέροντες αγώνες .Όπως και στους αγώνες της 1ης αγωνιστικής των Πρωταθλημάτων, έτσι και αυτή την 1η αγωνιστική του β΄ γύρου, τα γηπεδούχα σωματεία δεν θα πληρώσουν το εξοδολόγιο Διαιτησίας το οποίο είναι δωρεά του Συνδέσμου Διαιτητών Πειραιά. μΤα γηπεδούχα σωματεία θα πληρώσουν μόνο το εξοδολόγιο του ιατρού…..

Στο γήπεδο του Ρέντη  αγωνίζεται σήμερα η Προοδευτική απέναντι στην επικίνδυνη Νίκη . Καλείται ο κόσμος της ομάδας να δώσει βροντερό παρών. Μάλιστα οι επενδυτές της ομάδας έχουν ναυλώσει πούλμαν για την δωρεάν μετάβαση των φιλάθλων που θα αναχωρήσει στις 2 μμ από το γήπεδο της Νίκαιας…..

Σχετικά με το άρθρο που γράψαμε χθες για τον αγώνα Κυπέλλου της  προσεχούς Τετάρτης  στη Σαλαμίνα ανάμεσα στον Αίαντα και τον Αμπελακιακό.  Αναφερθήκαμε  στην ανακοίνωση των οργανωμένων φιλάθλων του Αίαντα  την οποία χαρακτηρίσαμε διχαστική . Δεν είχαμε ούτε έχουμε σκοπό να δυναμιτίσουμε το κλίμα του αγώνα .  Δεν το έχουμε κάνει ούτε πρόκειται να το κάνουμε  όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαστε με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Οι παλιοί φίλαθλοι της Σαλαμίνας και του Αίαντα ειδικότερα το ξέρουν . Εμείς είμαστε από αυτούς που  θαυμάζουμε τους φίλους του Αίαντα οι οποίοι ακολουθούν την ομάδα τους και την ενισχύουν παντού . Το έχουμε γράψει επανειλημμένα . Γι’ αυτό μας προξένησε εντύπωση αυτή η ανακοίνωση  . Αφού οι οπαδοί του Αίαντα δεν μας έχουν συνηθίσει  σε κάτι τέτοια.

Αυτοί που αντέδρασαν μίλησαν ότι εμείς χαρακτηρίσαμε διχαστική την ανακοίνωση επειδή έγραφε για διαχωρισμό φιλάθλων  στην εξέδρα !!! Μα δεν διαφωνήσαμε εμείς γι’ αυτό . Αυτό είναι λογικό να γίνει . Για άλλο λόγο εμείς διαφωνήσαμε, όπως διαφώνησαν και κορυφαία στελέχη του Αίαντα .  Θυμήθηκαν  τον προ διετίας αγώνα μεταξύ των δυο ομάδων  με αποβολές παικτών , σύρραξη αναπληρωματικών και επεισόδια φιλάθλων  και μιλάνε για προκλήσεις παικτών της  αντίπαλης ομάδας . Δυο χρόνια μετά …. Αλλά το πιο σημαντικό είναι αυτό που αναφέρουν παρακάτω : «Αυτονόητο έπρεπε να είναι και όχι να το ζητάμε , η ομάδα μας παίζει την πρόκριση στους «4» με έναν αντίπαλο που απλά τυγχάνει να είναι απ το νησί του ΑΙΑΝΤΑ !»  Αυτό λοιπόν πως λέγεται; Το θεωρούν σωστό; Αν υπήρξαν προκλήσεις στον πρώτο αγώνα , όπως λέγεται, δεν θα έπρεπε να το καταγγείλουν τότε; Τέλος πάντων .Από την πλευρά μας ευχόμαστε να κυλήσουν όλα ομαλά στον αγώνα . Όπως άλλωστε αρμόζει στις δυο μεγάλες ομάδες του νησιού. Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος του Αίαντα κ. Γρηγόρης  Καπετανάκης  σε επικοινωνία που είχε μαζί μας τόνισε ότι η διοίκηση του συλλόγου θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια  ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά .»

Επίσης ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Αίαντα Στέλιος Παπαλεξάνδρου μας είπε: «Την βία δεν την δημιουργούν οι φίλαθλοι του Αίαντα  που είναι οι πιο ήσυχοι στον Πειραιά και φωνάζουν μόνο για την ομάδα του . Την βία την δημιουργούν ο Αμπελακιακός με τους φιλάθλους τους και κάποιους παίκτες τους με αυτά που έλεγαν μετά το πρώτο παιχνίδι του Κυπέλλου.»….

To πήγε από δω , το έφερε από κει τελικά τα κατάφερε η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣΠ και το έβγαλε το πρόγραμμα των αγώνων .

Τριπλή διαιτησία έχει ο Θοδωρής Πουλόπουλος ( Σάββατο , Κυριακή Δευτέρα) με δυο αγώνες Α’  και ένα Β’ Κατηγορίας .

Από κει και πέρα σφυρίζουν διπλά : Οι Ντουμιτρέσκου, Κακριδής, Φιλακούρης δυο αγώνες Α’ Κατηγορίας.

Δυο αγώνες Β’ Κατηγορίας διαιτητεύουν οι Ανθόπουλος,, Ζησιμόπουλος, ενώ από έναν αγώνα Β’ και Γ’ Κατηγορίας διαιτητεύουν οι Κωνσταντόπουλος , Τουρλομούσης….

«Άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου » με το θέμα  των παικτών   που έχουν σκοράρει σε  4 διαφορετικές δεκαετίες. Ένα θέμα που ανέδειξε ο Βαγγέλης Βρεκούσης .Συγκεκριμένα  έγινε αναφορά για τον Βασίλη Χατζάκη που το κατάφερε .  Όμως υπήρχαν αντιδράσεις . Πιο συγκεκριμένα από τον Κούλη Ηλιόπουλο που τελευταία πήρε μεταγραφή για τον Πανθυρεατικό  Άστρους . « Υπάρχουν και άλλοι που έχουν σκοράρει σε 4 δεκαετίες ψάξτε λίγο να το βρείτε.» μας έγραψε ο Κούλης . Δεν ξέρω αν εννοεί  τον εαυτό του. Πάντως το 2020 δεν  πρόλαβε να σκοράρει . Για τον Πειραιά μιλάμε. Δήλωση και μάλιστα …βαρυσήμαντη έκανε ο Πέτρος Παπανδρέου . Ο 40χρονος επιθετικός του Ολυμπιακού Κερατσινίου μου

έγραψε :«Κύριε Αντώνη ο Χατζάκης είναι όντως ο πρώτος που σκοράρει σε 4 δεκαετίες αλλά δε σκοπεύω να τον αφήσω και μόνο του» και πρόσθεσε: «Τέλη δεκαετίας του 90 και τη δεκαετία του 2000 σκόραρα με τον  Πυθαγόρα ,την δεκαετία του 2010 με ΑΣ Ποντίων, Ν. Ευγένειας, Ολυμπιακό Περάματος  και Ολυμπιακό Κερατσινίου.

Οπότε μου μένει ένα γκολ με Ολυμπιακό Κερατσινίου Για τη δεκαετία του 2020. Θα προσπαθήσω  να το κάνω  την Κυριακή με τα Αστέρια Δραπετσώνας .»…..

Την Τετάρτη 29/1 θα διεξαχθούν οι εξ αναβολής αγώνες Α.Σ. ΠΟΝΤΙΩΝ – Α.Ο.ΧΑΛΚΗΔΩΝ (γήπεδο Δραπετσώνας – 15.30) & ΑΟΚ ΦΑΛΗΡΟΥ- ΑΠΟ ΠΕΡΑΜΑΙΚΟΣ (γηπ. Παρ. Τζιτζιφιών -15.30) …

Επανήλθε φορώντας και πάλι την φανέλα της αγαπημένης του ομάδας του ΑΟ Κορυδαλλού ο Παναγιώτης Παγιαζήτης στον αγώνα με τους Φιλάθλους. Μετά από 4 και πλέον χρόνια . Τελευταία φορά ήταν στις 15 Δεκεμβρίου του 2015 απέναντι στην Ελλάδα Ποντίων . Από τότε ο Παναγιώτης δεν αγωνίστηκε ξανά λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων . (είναι φυσιοθεραπευτής ) . Το δελτίο παρέμεινε στον ΑΟ Κορυδαλλό . Η μεγάλη επιστροφή λοιπόν έγινε την περασμένη Κυριακή . Ο Παγιαζήτης με συγκινητική δήλωση του στο facebook ανέφερε: «Το ποδόσφαιρο είναι το μεγαλύτερο πάθος μου! Κατάφερα να παίξω ξανά, μετά από 4 χρόνια! Ένα όνειρο μου πραγματοποιήθηκε  Ξεχωριστή στιγμή, χάρη στον προπονητή μου και τους καταπληκτικούς συμπαίκτες μου! Δυστυχώς, το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που μας άξιζε, αλλά ας ελπίσουμε ότι θα παραμείνουμε στην κορυφή μέχρι το τέλος!! Το βασικότερο κίνητρο μου, να τιμήσω και να δώσω χαρά σε έναν υπέροχο άνθρωπο που μας προσέχει από ψηλά και έδωσε τη ψυχή του, για τον ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή και κυρίως την Ομάδα μας!! Ότι κάνω με αυτή τη φανέλα, είναι για πάρτη σου, τεράστιε Γιάννη Αγιουτάντη!! Είσαι ΑΘΑΝΑΤΟΣ!»…..

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του θα κόψει αύριο  Κυριακή  19/1 στις 11 το πρωί ο Σύνδεσμος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Περάματος στο δημαρχείο ης πόλης .

Θα τιμηθούν ο βετεράνος διεθνής γκολκίπερ Γιώργος Μουκέας , ο χορηγός Νίκος Σούτας καθώς επίσης και οι παλαίμαχοι  Περαματιώτες ποδοσφαιριστές Δημήτρης Παναγιώτου, Γιάννης Κούζιλος, Δημήτρης Mπαρέλης…..