Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Ασφαλώς και το θέμα που μονοπώλησε προχθές το ενδιαφέρον  του φίλαθλου κόσμου του Πειραιά ήταν αυτό  για τον αγώνα Ηρακλή Νίκαιας – ΑΟ Καραβά που διακόπηκε . Ακούστηκαν πολλά και σχολιάστηκαν άλλα τόσα . Όλοι είχαν την άποψη τους. Και φυσικά οι άμεσα ενδιαφερόμενοι  υποστήριζαν την δική τους .Με επιχειρήματα . Κι όλα αυτά γιατί έτσι όπως έγραψε  το φύλλο αγώνα ο διαιτητής Μιχάλης Φιλακούρης προφανώς ήταν σε σύγχυση .. Τέλος πάντων . Τον λόγο έχει η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΠ που θα πρέπει να κρίνει και να αποφασίσει ανάλογα . Αυτή έχει την ευθύνη .Όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν σημασία …..

Στον 2ο όμιλο της Α’ Πειραιά  ο πρωτοπόρος Αίας Σαλαμίνας που παραμένει αήττητος συνέχισε με νίκη , αλλά περιμένει κι αυτός με αγωνία την απόφαση  για τον παραπάνω αγώνα ….

Στον 1ο όμιλο άντε πιάστε την !!! Ο λόγος για την πρωτοπόρο και αήττητη Προοδευτική που ξέφυγε κι άλλο από τους διώκτες της . Η δεύτερη Αμφιάλη βρίσκεται 8 βαθμούς πίσω  και έχει να παίξει και στη Νίκαια στον β’ γύρο….

*Ο αυριανός  επαναληπτικός αγώνας κυπέλλου «ΑΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ- ΑΜΠΕΛΑΚΙΑΚΟΣ»  που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό  Γήπεδο Σαλαμίνας θα μεταδοθεί σε ζωντανά  live streaming τηλεοπτική μετάδοση από την ιντερνετική σελίδα www. telesport .gr…..

Για τον αγώνα αυτό  έχουν ληφθεί αστυνομικά μέτρα τάξης.. Όπως αποφασίστηκε Οι φίλαθλοι του Αμπελακιακού θα φιλοξενηθούν στην Θύρα φιλοξενούμενων του γηπέδου κάτι που μας βρίσκει σύμφωνους όπως είχαμε γράψει και το Σάββατο .

Μια πολύ ωραία πρωτοβουλία ανέλαβαν οι οργανωμένοι φίλαθλοι του Αίαντα που καλούν τις διοικήσεις των δυο σωματείων «να πραγματοποιήσουν πριν από τον αυριανό αγώνα Κυπέλλου αν είναι δυνατόν αγώνα επίδειξης Ακαδημιών και συνοδεία φερέλπιδων  ποδοσφαιριστών ακαδημιών στην είσοδο των ομάδων ακόμη και παραμονή για ballboys . Θα είναι μια μοναδική εμπειρία για όλα αυτά τα μικρά παιδιά μπροστά σε τόσο κόσμο »

Και η ανακοίνωση συνεχίζει : Εμείς δεν διχάζουμε , προστατεύουμε το προϊόν ,την ομάδα μας και τους φιλάθλους μας !Εμείς ενώνουμε και αν έχετε κάτι να μας πείτε υπάρχουν και τα εισερχόμενα ώστε να ενημερωθείτε διότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας και επικίνδυνη !!το ματς είναι μια μεγάλη γιορτή για το νησί που βάζει εκείνη την μέρα στα ημιτελικά άλλη μια φορά ομάδα απ τον τόπο μας ….Φυσικά ευχόμαστε αυτή η ομάδα να είναι η δική μας !!!!Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Για να δούμε «πουλάει» αυτό ή  μόνο εμετικά άρθρα που λασπολογούν την πορεία των οργανωμένων του Αίαντα εδώ και 21 χρόνια που δημιουργήθηκε ο πρώτος σύλλογος φιλάθλων στο νησί .. δεν απαντάμε σε οποιαδήποτε πρόκληση αν ύπαρξη , δεν δημιουργούμε επεισόδια , δεν ρίχνουμε αντικείμενα …. προστατεύουμε την ομάδα μας … πολλοί περιμένουν στην γωνία για να τιμωρηθούμε και δεν είναι απ την Σαλαμίνα …. μας έχει ανάγκη η ομάδα μας για τον κύριο στόχο μας , το πρωτάθλημα !Ο Αίας για μας πάνω απ όλα !»…

Εμείς την δημοσιεύσαμε την πολύ όμορφη αυτή  ανακοίνωση   είτε «πουλάει» είτε δεν« πουλάει ». Κι όταν  γράφουμε κάτι δεν το κάνουμε για να έχουμε πολλά  «κτυπήματα » στο σάιτ!! Γιατί το ακούσαμε κι αυτό……

Αγώνα δρόμου έκαναν διαιτητές και βοηθοί προκειμένου να προλάβουν  στους αγώνες του Σαββατοκύριακου. Έφευγαν γρήγορα από το ένα γήπεδο να πάνε στο άλλο με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετές καθυστερήσεις . Αφορμή για όλα αυτά τα πάρα πολλά κωλύματα  διαιτητών προφανώς επειδή αυτή την αγωνιστική δεν είχε ….μεροκάματο .Το ρεκόρ πάντως το έσπασε ο διαιτητής Θοδωρής Πουλόπουλος που σφύριξε σε 4 παιχνίδια !!! Ένα το Σάββατο Α’ Κατηγορίας ( Νέοι Ευγένειας- Θύελλα Μοσχάτου) δυο την Κυριακή Β’ Κατηγορίας (ΑΟ Πειραιά ς– Φίλαθλοι  και Θησέας -Περαμαϊκός και ένα χθες  Δευτέρα Α’ ( ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα – Ίκαρος Καλλιθέας

Σχολαστικότατος μέχρι εκεί που δεν παίρνει ο διαιτητής Τουρλομούσης . Σε αγώνα Γ’ Κατηγορίας ( Άνω Νεάπολη – Προμηθέας )Κατά την άφιξή του στα αποδυτήρια των διαιτητών διαπίστωσε την έλλειψη φαρμακευτικού υλικού, καθώς και μηχανήματος… φαξ!!!Καταρχήν υπάρχει πλέον γήπεδο που να διαθέτει φαξ;; Ασε που το συγκεκριμένο μηχάνημα είναι πλέον είδος προς εξαφάνιση .

Εξάλλου το φαξ τι θα μπορούσε να χρησιμεύσει σε γήπεδο του Πειραιά;; Αμ το άλλο; Μετέτρεψε τον εκπρόσωπο της Άνω Νεάπολης Παναγιώτη Μωραΐτη  σε …μεγάφωνο!!! Δεν κάνω πλάκα . Χαρακτηριστικά ο κ. Τουρλομούσης ανέφερε  ότι στο 36’ διέκοψε προσωρινά τον αγώνα καθώς φίλαθλοι που υποστήριζαν την Άνω Νεάπολη τον έβριζαν και έβαλε τον εκπρόσωπο του σωματείου Παναγιώτη Μωραΐτη να τους κάνει συστάσεις, ελλείψει… μεγαφώνων…..

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση κοπής της πίτας και γιορτή βραβεύσεων τού Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Περάματος. Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Στέφανος Φούσκας πρότεινε  όπως το γήπεδο Περάματος μετονομαστεί σε γήπεδο «Παντελής Αντωνίου» στην μνήμη του αδικοχαμένου βετεράνου ποδοσφαιριστή που έχασε τη ζωή του παίζοντας στο γήπεδο ανήμερα Μεγάλης Παρασκευής σε αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα ..

Η πρόταση θα περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο και αναμένεται να γίνει δεκτή , αν κρίνουμε από αυτά που είπαν οι εκπρόσωποι της Δημοτικής αρχής στην εκδήλωση. Και κάτι ιδιαίτερα σημαντικό . Ο κ. Φούσκας ζήτησε από τον Δήμαρχο Γιάννη Λαγουδάκη  να δοθεί χώρος στον Σύνδεσμο για να στεγάσει τα γραφεία του αλλά και το μουσείο ποδοσφαίρου Περάματος.

Και επειδή υπήρξαν αντικειμενικές δυσκολίες για την εξεύρεση χώρου , ο βετεράνος ποδοσφαιριστής και προπονητής Νίκος Τσεσμελής με τη σύζυγο του Μαργαρίτα , αποφάσισαν να παραχωρήσουν δωρεάν ένα ακίνητο στον Σύνδεσμο για την στέγαση του. Πολλά συγχαρητήρια στο αγαπητό μας ζευγάρι για την όμορφη αυτή κίνηση τους….

Διαζύγιο στα « σκαριά» για σύλλογο Α’ Κατηγορίας με τον προπονητή  μετά και τη νέα ήττα .Να δω τώρα τι θα κάνει η ομάδα .Θα  βελτιωθεί ή θα πάει «ξυπόλυτη στ’ αγκάθια »;;;