Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον  Αντώνη…

Published

on

Τελικά δεν θα γίνουν οι αγώνες της Α’ Κατηγορίας  γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο .  Αυτό αποφάσισε η διοίκηση της ΕΠΣΠ μετά από εισήγηση  της Επιτροπής Διαιτησίας «μετά και τα τελευταία κρούσματα βίας από μερίδα σωματείων κατά διαιτητών σε αγώνες της Α΄ Κατηγορίας.». Παράλληλα η Ε.Δ κρίνει επιβεβλημένη την  αναβολή και λόγω της έλλειψης ικανού αριθμού διαθέσιμων διαιτητών, αφού αρκετοί ορίσθηκαν σε αγώνες Εθνικών πρωταθλημάτων αλλά  κυρίως λόγω αρκετών ,και πάλι ,  κωλυμάτων διαιτητών. Αυτή τη φορά  σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όσα συμβαίνουν σε βάρος τους , στα γήπεδα. Αυτό έχουν αφήσει να εννοηθεί κάποιοι. Τα περί κωλυμάτων τα είχε αναφέρει χθες και η στήλη…

Η απόφαση αυτή η οποία πάρθηκε μόλις μια μέρα πριν από τους αγώνες , είναι αλήθεια, ξάφνιασε όλους .Είχε να συμβεί κάτι ανάλογο εδώ και πάρα πολλά χρόνια . Μια απόφαση  η  οποία σχολιάστηκε ποικιλότροπα. .

«Εν μέρει έχουν δίκιο οι διαιτητές . Η Επιτροπή αναγκάστηκε να ζητήσει αναβολή εξ αιτίας των πολλών κωλυμάτων των διαιτητών. Εξαιτίας αυτών των γεγονότων που είναι καινούργιο φρούτο. Στο «τσακ » δεν είχαμε ξυλοδαρμό » δήλωσε ο Γιάννης Σπάθας χθες το μεσημέρι στη ραδιοφωνική εκπομπή  «Αθλητικό Μαγκαζίνο » στο Κανάλι 1( 90,4) στον Λουκά Θεοφανόπουλο και στον Βαγγέλη Χατζηκωνσταντή . Και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣΠ πρόσθεσε με νόημα : «Να απομακρυνθούν από τις ομάδες , αυτοί που θέλουν να κάνουν , δήθεν , καλό. Ακόμα και το πολιτικό στοιχείο. Οι ομάδες μπορούν να τα καταφέρουν καλά και μόνες τους.  Για τα παράπονα  που κάνουν τα σωματεία για διαιτητές , ίσως έχουν και δίκιο .  Οι διαιτητές όμως δεν μπορούν να …τεκνοποιήσουν μεταξύ τους . Έρχονται  από τις ομάδες ή από τις διάφορες περιοχές στις σχολές . Αν δεν  έλθουν  να έχουν  ποσότητα   για  κάνουμε ποιότητα  πως θα βγάλουμε διαιτητές;  Θα  φτάσουμε στο σημείο να πάρουμε διαιτητές και βοήθεια από άλλες Ενώσεις  .Είναι σωστό; Παλαιότερα  ο Πειραιάς είχε πληθώρα διαιτητών και έδινε σε άλλες Ενώσεις , δεν έπαιρνε…  »

Ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις μετά από αυτή την αναβολή; Δεν αποκλείεται να γίνει συνάντηση με τα σωματεία στα γραφεία της ΕΠΣΠ τις αμέσως επόμενες μέρες . Όσο για την αγωνιστική, από τη στιγμή που δεν έγινε ούτε ένας αγώνας, δεν θα υπάρξει εμβόλιμη, Λογικά θα μετατεθεί για το επόμενο Σαββατοκύριακο…..

Την δική του διάσταση στο θέμα δίνει ο Γιάννης Μανδρέκας ένας άνθρωπος που  ξέρει το ποδόσφαιρο όσο ελάχιστοι.  Μας είπε χαρακτηριστικά: «Οι διαιτητές έχουν τη δύναμη να παίρνουν τέτοιες αποφάσεις όταν βλέπουν όταν βλέπουν πως δημιουργούνται θέματα σε βάρος τους . Προασπίζουν τα συμφέροντα τους . Και καλά κάνουν . Ένα  σωματείο όμως , όταν αδικείται  πως μπορεί  να αντιδράσει    για να βρει μπορεί το δίκιο του; Αν θέλουμε να σωθεί το Πειραϊκό ποδόσφαιρο θα πρέπει να καθίσουν όλοι μαζί σε ένα τραπέζι για  να βρουν λύσεις. Να φύγει αυτή  η μεμψιμοιρία  ότι  έχουν καθοριστεί οι ομάδες  που θα ανέβουν κατηγορία . Αυτές  είναι  αηδίες  και όσοι τα λένε  κάνουν ζημιά στο ποδόσφαιρο .»….

Από την πλευρά του ο Αντώνης Αναστασιάδης εκπροσωπώντας  την ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού δήλωσε:« Κρίμα για το ποδοσφαιρο….. Ας κάτσουμε όλοι μαζί σε ένα τραπέζι με καλή διάθεση και αθλητικό πνεύμα να δημιουργήσουμε κάτι όμορφο… Όλοι μαζί…. Να βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο…. Είναι κρίμα… Είναι γιορτή το ποδόσφαιρο ας το δούμε να κάνουμε όλοι μαζί ενωμένοι το καλύτερο… »….

Παρόλο ότι δεν θα γίνουν αγώνες Α’ Κατηγορίας , παρά μόνο Β’ και Γ’ δεν θα λείψουν οι διπλές διαιτησίες.  Από δυο αγώνες Β’ Κατηγορίας σφυρίζουν  οι Δημήτρης Ζησιμόπουλος και Γιάννης Κουζούμης…

Ντεμπούτο στη Γ’ Εθνική για  τον Κώστα Δαμιανάκη . Ο εξελίξιμος

Το ντεμπούτο σε  αγώνα Γ’ Πειραιά(ΑΕ Νίκαια- ΑΣΧ Ποσειδών )  κάνει σήμερα ο νεαρός και ταλαντούχος διαιτητής Αχιλλέας Πουλόπουλος αδελφός του Θοδωρή…

Την  προσεχή Τετάρτη 29.01.2020 και ώρα 17.30  στα γραφεία της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των αγώνων της Ημιτελικής Φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Πειραιά

Στην Ημιτελική φάση έχουν προκριθεί τα σωματεία Αμπελακιακός, Εθνικός, Ερμής Κορυδαλλού και ΑΠΟ Κεράτσίνι

Οι αγώνες είναι διπλοί και θα πραγματοποιηθούν τις  Τετάρτες 5, 12, 19, και 26 Φεβρουαρίου 2020….

Ανακοινώθηκε και επίσημα η ημερομηνία της ετήσιας εορταστικής εκδήλωσης της ΕΠΣ Πειραιά . Θα πραγματοποιηθεί  τη  Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 και ώρα 19.00 στην αίθουσα Δεξιώσεων “TERRA VERDE”  για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά …..

«Την έννοια ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο την έχουμε κάνει πράξη δεν πληρώνουμε ΚΑΝΈΝΑΝ για να παίξει μπάλα και προωθούμε παιδάκια!!!!» δήλωσε ο πρόεδρος του ΑΟ Αγίου Δημητρίου Νίκος Κανακάκης και πρόσθεσε: « Η ομάδα μας τις τελευταίες αγωνιστικές έχει 8 μικρούς στην 18αδα οι οποίοι έχουν παίξει Όλοι!!! Η δουλειά που κάνουμε συλλογικά αποδίδει καρπούς .Με τους Στάθη Κουτσόπουλο  Γιάννη Βλαχόπουλο Γιώργο Λαμπρινό  ,με την καθοδηγήσει του Αντώνη Σαρρή και με την γενική επίβλεψη του προπονητή της ανδρικής ομάδας Σίμου Καραγιαννίδη»  Συγχαρητήρια λοιπόν στον ΑΟΑΔ  που δείχνει σε όλους πως πρέπει να λειτουργεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. …..

Επιτυχημένο σχόλιο του Βαγγέλη Βρεκούση με αφορμή την ανακοίνωσης της κας Νανάς Γιανναδοπούλου στη θέση της υπεύθυνης των Δημοσίων Σχέσεων και της ακαδημίας του συλλόγου :«Έρχονται ωραία πράγματα…οι γυναίκες πάντα έχουν και θα έχουν τον τρόπο να ομορφαίνουν την ζωή μας..Γιατί όχι και το ποδόσφαιρο μας;;»…

Και ο Κούλης Ηλιόπουλος σημείωσε  γκολ το 2020   σκοράροντας σε τέσσερις διαφορετικές δεκαετίες . σημαντικό επίτευγμα σίγουρα από ένα πολύ μεγάλο σε αξία ποδοσφαιριστή Με την διαφορά ότι το τελευταίο γκολ το πέτυχε φορώντας την φανέλα του Πανθυρεατικού , δηλαδή παίζοντας σε άλλη Ποδοσφαιρική Ένωση . Εκτός αυτού βέβαια ο Βασίλης Χατζάκης ήταν ο πρώτος που σημείωσε το επίτευγμα παίζοντας μόνο στον Πειραιά . Εξάλλου , όπως μου είπε παράγοντας του ποδοσφαίρου ,« όλοι θυμούνται τον Νηλ  Άρμστρονγκ. Τον πρώτο άνθρωπο που πάτησε στο φεγγάρι. Από κει και πέρα πήγαν κι άλλοι. Αλλά δεν τους θυμάται ούτε τους αναφέρει κανένας.» Αυτά….