Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Σ. Πειραιά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 1-2 Φεβρουαρίου δεν θα γίνει  η αγωνιστική που ήταν την εβδομάδα που πέρασε .  θα διεξαχθεί κανονικά η 16η αγωνιστική της Α’ Κατηγορίας ενώ η προηγούμενη αγωνιστική (15η ) που αναβλήθηκε, θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 29/2 – 1/3 της Καθαράς Δευτέρας που ήταν προγραμματισμένη αργία…

Περίεργο το Σαββατοκύριακο  που μας πέρασε. Ποδοσφαιρικά εννοώ. Με την μη διεξαγωγή των αγώνων της Α’ Κατηγορίας . Λόγω κωλυμάτων  ή αποχής των διαιτητών. Όπως θέλετε πέστε το. Η ουσία είναι πως  δημιουργήθηκε πρόβλημα. Το πρωτάθλημα πήγε μια εβδομάδα πίσω  και με αρκετές ομάδες να αναρωτιούνται .« Τι φταίμε εμείς αν 3-4 ομάδες  δημιουργούν προβλήματα;» μου έλεγε προχθές παράγοντας συλλόγου . Τέλος πάντων προχωράμε …..

Συζητήθηκε χθες από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΠ  η υπόθεση διακοπής του αγώνα Ηρακλή Νίκαιας – ΑΟ Καραβά . Από σωματεία παρέστη μόνο ο πρόεδρος του δεύτερου Χρήστος Σκανδάλης. Απόφαση δεν πάρθηκε . Όμως όπως μας είπε εκ μέρους της Πειθαρχικής  ο κ. Ανούστης θα περιμένουν σήμερα μια έγγραφη διευκρινιστική δήλωση την οποία ζήτησαν από τον  διαιτητή του αγώνα Μιχάλη Φιλακούρη  . Από αυτά που θα πει ο τελευταίος θα κριθούν πολλά  όσον αφορά  την απόφαση η οποία αναμένεται να εκδοθεί το αργότερο μέχρι αύριο….

«Στραβοπάτησε» στην έδρα του ο Περαμαϊκός παραχωρώντας ισοπαλία 1-1 στον  πολύ καλό φέτος Παντζιτζιφιακό. Κερδισμένος της αγωνιστικής ο ΑΟ Κορυδαλλός που επικράτησε με 0-2 του Θησέα τη Δραπετσώνας  εκμεταλλευόμενος παράλληλα τις εντός  έδρας ήττες  της Ένωσης Α.Α. Ρέντη  από τον Πανφαληρικό και των Φιλάθλων από τον Ολυμπιακό Περάματος που δείχνει ήδη ότι θα εμφανιστεί πιο δυνατός στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Η παρουσία του Παύλου Δαούτη αλλά και οι πολύ καλές  μεταγραφές που έγιναν σίγουρα εγγυώνται γι’ αυτό…..

H  ήττα αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη για τους Ρεντιώτες  που ήδη απομακρύνθηκαν αρκετά από την κορυφή . Δεν πρέπει όμως να απογοητεύονται γιατί είναι νεανική ομάδα με τεράστιο ταλέντο… Το γκολ με το οποίο προήλθε η ήττα τους από τον Πανφαληρικό ήταν με ένα σουτ του Μπλέραντ κάτω από την σέντρα και πλάγια . Ένα γκολ που μπαίνει πολύ σπάνια ….

Μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες με τέρματα  1-10  ο Πειραϊκός νίκησε με 3-2 την Αναγέννηση Μοσχάτου.Η ομάδα έδειξε ότι βρίσκει την ηρεμία και πάνω από όλα τον δρόμο της . Ο Βαγγέλης Κώτος που είχε κοουτσάρει την προηγούμενη εβδομάδα δεν συνέχισε έτσι την Κυριακή κάθισε στον πάγκο ο προηγούμενος προπονητής Γιώργος Λιανός. Προσωρινά ;;; ο καιρός θα δείξει….

Στον 2ο όμιλο της Β’ Κατηγορίας οι πρωτοπόροι Φαληρικός και Ήφαιστος προχώρησαν με «τριάρες ». Και τώρα αγωνίζονται εκτός έδρας με Νέους Δραπετσώνας και ΑΟΑΔ αντίστοιχα…..

Στο 23’  του αγώνα με τον ΑΟΚ Φαλήρου ο ποδοσφαιριστής των Λεόντων Καμινίων Αλεξάντερ Μίτρε τραυματίστηκε στον αγκώνα. Ο γιατρός του αγώνα αφού τον τοποθέτησε και πάλι στη θέση του , διέγνωσε ότι πιθανότατα έχουν  κοπεί οι σύνδεσμοι και θα πρέπει το παλικάρι να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο . Ο έμπειρος παρατηρητής της συνάντησης Αντώνης Λήνας ειδοποίησε αμέσως   το 166 και το ασθενοφόρο έφτασε στο γήπεδο μετά από 42 λεπτά .Τηρουμένων των αναλογιών και βάσει τωων μέχρι τώρα δεδομένων έφτασε σχετικά γρήγορα…..

Τρία πέναλτι καταλόγισε ο διαιτητής Λυτρίβης στον αγώνα ΑΕ Σαλαμίνας- Προφήτη Ηλία 3-2 Τα δυο υπέρ τω γηπεδούχων που αστόχησαν !!! Το πρώτο βγήκε άουτ ενώ το δεύτερο απέκρουσε ο γκολκίπερ Τρικαμηνάς . Ο οποίος με τη σειρά του εκτέλεσε το πέναλτι  της ομάδας του  σκοράροντας….

Η οικογένεια της Προοδευτικής θρηνεί τον θάνατο ενός  μεγάλου ένθερμου Προοδευτικάνου  του Νίκου Καλαμάκη . Πατέρας του  Γιώργου ( παλαίμαχος γκολκίπερ) και του Αντώνη ( παλαίμαχος αμυντικός και νυν  προπονητής της ομάδας  ). Μάλιστα ο τελευταίος κοουτσάριζε την ομάδα το Σάββατο στο φιλικό με τον Δία Κορυδαλλού όταν έμαθε το θλιβερό συμβάν και φυσικά αποχώρησε αμέσως. Τον Κύριο Νίκο ( Κύριος με όλη τη σημασία της λέξης ) είχα την χαρά και την τιμή να τον γνωρίσω καλά. Ήταν έναςσπουδαίος άνθρωπος που αγαπούσε την οικογένεια του και λάτρευε τα παιδιά του. Νοιαζόταν ιδιαίτερα γι’ αυτά . Ωστόσο  ήταν δίκαιος και δεν ήθελε με τίποτα οι γιοι του να αγωνίζονται όταν υπήρχαν άλλοι πιο καλοί από αυτούς. Και φυσικά μετέδωσε στα παιδιά του την αγάπη του για την Προοδευτική. Τα Θερμά  συλλυπητήρια στην οικογένεια του  από την Προοδευτική  που μετέχει στο  βαρύτατο πένθος της .Καλό σου ταξίδι κύριε Νίκο……

Πολύ μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση για τη κοπή της πίτας της Προοδευτικής. Είχε πολλά χρόνια να γίνει στον  σύλλογο  μια τέτοια γιορτή. Η νέα διοίκηση  του Γιώργοπυ Λεκάι έκανε ότι ήταν δυνατόν  για να πετύχει . Και τα κατάφερε. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους. Τον Γιάννη τον Παπάδη που την οργάνωσε ιδανικά , τον Γρηγόρη τον Δράγαζη που την παρουσίασε με ιδανικό τρόπο θυμίζοντας …Χολιγουντιανό σταρ. Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς που είναι κοντά στην ομάδα ευχήθηκε τα 100 παιδιά των υποδομών να γίνουν γρήγορα 500. Και κατέληξε με μια φράση: «Η Προοδευτική δεν είναι ομάδα γειτονιάς . Είναι ομάδα καρδιάς.»….

Μετά από την επιτυχημένη παρουσία του στον Ατρόμητο Κερατσινίου, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος συνεχίζει στην Ελλάδα Ποντίων . Ο ικανότατος ποδοσφαιριστής σχετικά με τη συνεργασία τους στους Κερατσινιώτες , έκανε την παρακάτω δήλωση: «Ευχαριστώ τον Ατρόμητο Κερατσινίου την πρόεδρο Μαρία Μπαλαφούτη τους προπονητές μου και τους συμπαίκτες μου για την άψογη συνεργασία που είχαμε αυτούς τους μήνες που δουλέψαμε μαζί. Ιδιαιτέρως ευχαριστώ τον Θανάση Μπαλαφουτη γιατί υπήρξε μια άριστη συνεργασία μεταξύ μας.»